Strona główna forum

Warownia Starego Morza

Nazwa użytkownika: Pamiętaj mnie
Hasło:
Teraz jest 23 paź 2014, 14:35

Napisz wątekOdpowiedz Strona 26 z 37   [ Posty: 366 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 37  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wiedzmin 2 - Czarny ekran.
PostNapisane: 17 lip 2011, 13:30 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lip 2011, 13:18
Posty: 3
Witam,
Mam pewien problem. Otóż, od niedawna, jestem posiadaczem najnowszego Wiedzmina 2. Instalacja przebiegła mi bez problemów, jak zarówno i automatyczna instalacja patcha. Kiedy instalacja dobiegła końca, pełnej entuzjazmu klikam w przycisk 'Uruchom grę'. I tu problem. Gra się włącza, słyszę muzykę z głównego menu, ale.. nic nie widzę. Po prostu czarny ekran. Nie wiem czy to problem z kartą graficzną. Poniżej podaje sprzęt, który rewelacyjny nie jest. Liczę na skuteczną pomoc. ; )
Komputer:
Intel(R) Celeron (R) M
prosesor 1.50 GHZ
2,00 GB RAM
Karta graficzna ATI RADEON X300
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
Avatar użytkownika
 Tytuł: Re: Wiedzmin 2 - Czarny ekran.
PostNapisane: 17 lip 2011, 15:25 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2011, 16:09
Posty: 249
Lokalizacja: Kraków
Gra w: Pokera
Szczerze powiedziawszy to masz szczęście, że się wogóle zainstalował. Na tym kompie nie ma szans zagrać w wiedźmina 2, zobacz sobie na minimalne wymagania gry. Sory ale taka prawda, chcesz pograć musisz kupić nowy sprzęt.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 2 - Czarny ekran.
PostNapisane: 17 lip 2011, 17:35 
Joker
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 maja 2011, 06:15
Posty: 178
Akkarin na SB napisał(a):
Nie, karta jest o pomiejemności 64 MB


Przykro mi. Minimalna pojemność karty graficznej to 512 mb. Najprawdopodobniej to jest przyczyną problemu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 2 - Czarny ekran.
PostNapisane: 17 lip 2011, 19:19 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lip 2011, 13:18
Posty: 3
No cóż, najwidoczniej muszę kupić nową kartę. Nie widzę sensu dalszego tematu, więc moderatorzy, możecie go zamknąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 2 - Czarny ekran.
PostNapisane: 17 lip 2011, 19:46 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2011, 16:09
Posty: 249
Lokalizacja: Kraków
Gra w: Pokera
Sama karta nic nie da, bo procesor to paśc i jego też trzeba zmienić. A pozatym czy to nie jest laptop?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 2 - Czarny ekran.
PostNapisane: 17 lip 2011, 22:55 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lip 2011, 13:18
Posty: 3
Tak, to jest laptop, bo w domu mnie na razie nie ma i korzystam z trochę starszego sprzętu. ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Wiedźmin 2 problem prolog
PostNapisane: 26 lip 2011, 13:54 
Casual
Casual

Dołączył(a): 26 lip 2011, 13:46
Posty: 1
Witam. Niedawno miałem format dysków na kompie zatem musiałem ponownie instalować Wiedźmina. Koszmar. Na początku walczyłem z "instalacja gry jest niepoprawna lub niekompletna" napisałem do wsparcia tw2, odpisali by reinstalować w folderze bez polskich znaków - zrobiłem ALE okazało się że mam "za mało miejsca na dysku by zaktualizować grę" (mam 100gb na D, z czego 67,5 wolnego : format plików NTFS) Napisali abym zainstalował na dysku w formacie NTFS (a napisałem im że taki mam właśnie!) JAKOŚ (bo nie wiem jak, chyba sama boska pomoc) udało mi się za 7 razem zaktualizować i odpalić Wieśka. I tu właśnie 3 błąd, na który już "wsparcie" mi nie odpisało, a mi opadły ręce i szczęka. Normalnie wchodzę do gry, daję nową grę. Pojawia się to kółko wczytujące, obraca się koło 2,3 sekund ( w tym czasie ekran jest cały czarny ) a następnie gra wywala na pulpit do launchera. Probowałem aktualizacji sterowników, wklepywania formułek na 3072, reinstal C++ i direxta : NIC. mam już dosyć, jestem zły i zmęczony. proszę o pomoc.
mój komp to : windows 7pl, intel core 2duo 2,33 podkręcony do 2,8, 4gb ram, geforce 9600gt. wcześniej, tj. w maju śmigało na wysokich aż miło. dodam że mam kolekcjonerkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedźmin 2 problem z uruchomieniem
PostNapisane: 28 lip 2011, 11:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 lip 2011, 10:56
Posty: 1
Witam. Mam problem właściwie identyczny jak bastek571. Po kilku reinstalacjach udało mi się wreszcie uruchomić Wiedźmina. Jednak gdy wybieram Nową grę i poziom trudności pojawia się to kółko na czarnym tle i po jakimś czasie wywala do lauchera. Bardzo proszę o pomoc.
Parametry kompa: Windows XP (wersja polska), Dual Core 2.2 (lekko podkręcony), 2 GB RAM-u, geforce 260 GTX.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedźmin 2 problem z uruchomieniem
PostNapisane: 13 sie 2011, 09:14 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 sie 2011, 09:09
Posty: 2
EDIT: .... gry się kupuję a nie ściąga


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedźmin 2 problem z uruchomieniem
PostNapisane: 13 sie 2011, 09:50 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 24 maja 2011, 16:21
Posty: 1219
Błąd związany z msvcr100.dll

Problem związany jest z uszkodzeniem lub brakiem niektórych składników pakietów Microsoft Visual C++. W przypadku wystąpienia błędów związanych z tą biblioteką dll.
Problem można rozwiązać poprzez instalację pakietu Microsoft Visual C++ 2010 w wersji 32-bitowej. Instalator pakietu - plik o nazwie vcredist_x86.exe - zamieszczony jest na płycie "Gra - dysk 2".

Gra się nie uruchamia i wraca z powrotem do launchera up

Gra czasami nie uruchamia się na komputerach spełniających minimalne wymagania z DirectX 9.0c. Pomaga zainstalowanie najnowszej odsłony DirectX 9 - 9.29 ze strony Microsoftu.
Oprócz tego uruchomienie gry z .NET Frameworkiem 3.5 może sprawiać problemy - zalecamy zainstalowanie wersji 4.0.
Jeśli gra nadal się nie uruchamia proszę spróbować następujących rozwiązań:
1) Upewnić się, że folder Moje Dokumenty znajduje się w domyślnym miejscu i nie ma ręcznie zmienionej ścieżki.
2) Proszę wyłączyć oprogramowanie antywirusowe - możliwe, że blokuje proces witcher2.exe.
3) Ustawić wszystkie opcje na "kontrolowane przez aplikację" w opcjach sterownika karty graficznej.
4) Proszę ustawić rozdzielczość gry na taką samą jak pulpitu. Jeśli rozdzielczość pulpitu jest bardzo wysoka, np. 2560x1440, proszę obniżyć ją do poziomu np. 1920x1080 i uruchomić grę w takiej samej rozdzielczości.
5) Uruchomić grę w minimalnych detalach.
6) Uruchomić grę w oknie.
7) Zainstalować ponownie Visual C++ 2010. Plik ten, pod nazwą "vcredist_x86. exe", można odnaleźć na drugiej płycie z grą.
8) W przypadku Crossfire zainstalować hotfix do sterowników karty graficznej Catalyst 11.5b, lub nowsze.
9) Proszę ręcznie ściągnąć patch: http://pl.thewitcher.com/patch/ i uruchomić go po zainstalowaniu gry.
Proszę także upewnić się, że gra instalowana jest z prawami administratora. Jeśli nie, zalecamy odinstalować grę, ręcznie usunąć wszystkie pliki z dawnej lokalizacji i przeinstalować grę z prawami administratora. Aby tego dokonać, proszę kliknąć prawym przyciskiem myszki na plik setup.exe na pierwszej płycie z grą i wybrać "Uruchom jako administrator".


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 26 z 37   [ Posty: 366 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 37  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules