Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 14 maja 2021, 14:13


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 6 z 20   [ Posty: 192 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 02 cze 2012, 21:46 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 sty 2012, 18:46
Posty: 157
Lokalizacja: Katowice oś.1000lecia
Gra w: SKYRIM, Rig'n'Roll, Symulatory
Przepraszam za nagięcie regulaminu i wpisanie postu pod postem, ale edycja powyższego nie wyświetli się jako post nowy a skasowanie swojego postu, nie wiedzieć dlaczego jest wygaszone.

Do rzeczy, bo to ważne !
Zrobiłem prosty jak budowa cepa test.
- Przywróciłem wersję 1.5.26.0.6
- Skopiowałem na pulpit wszystkie 3 launchery
- usunąłem je z folderów Steama
- zainicjowałem wersję Beta
Wynik ?
W folderach Steama NIE zainstalowały się Launchery - ANI JEDEN
To chyba wystarczający dowód na to, że Bethesda robi swoich klientów ewidentnie w @#$%^
Jadę dalej.
- w opcjach Steama, robię weryfikację plików
- po weryfikacji pobiera mi 3 pliki (3 launchery które przeniosłem na pulpit)
- odpalam grę - w intro już widzę zsuwające się konie zamiast idące.
- menu - wersja 1.5.26.0.6
Noż Q*** jego mać ! Czy Ci Amerykańce mają mózg ? Istnieje opcja, że wersja beta była ograniczona i kto pobrał to ma szczęście, a kto nie, szuka błędu. ewidentnie wychodzi na to że launchery są temu winne co wskazują statystyki Polkota. Więc dlaczego buce z juesej nie usuneli bety, lub nie poprawili jej update do wersji poprawnej ? Nie macie pojęcia co mi ciśnie na usta do tych debili. Jak można tak traktować swoich klientów... ale oni słyną z takich zagrań.

Więc ... ponawiam prośbę o update lancherów, osoby które mają dobrze działające wersje 1.6.87.0.6 (to tylko kilka mb) w przeciwnym razie godziny mojego dochodzenia do prawdy, szlak trafi. jestem pewny na 10000000% że to wina tego bzdetu.

Ps. Polkot, nie ma sensu pobierać z chmury grę na nowo, zajęło by to mi cała noc. Co z tego że pobiorę grę z chmury, jak update bety nie daje launcherów ? gdyby je dawał, weszły by z wersją beta, po tym jak skasowałem uprzednie. Godziny pobierania gry z chmury, poszło by na marne.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 02 cze 2012, 22:14 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
Spokojnie bohun bo eksplodujesz albo dostaniesz zawału. ;)

Czytam po dwakroć Twój post, i wciąż mam niejasność o co w tym wszystkim chodzi.

1. Jak to masz trzy Launcher'y? Ja mam jeden (SkyrimLauncher.exe)... i zawsze miałem jeden, choć nie jeden już upgrade przeżyłem?
2. Czemu uważasz że ściągnie się Tobie nowy Launcher? Chyba nie śledziłeś naszej rozmowy z kolegą MrObk2000. Pisaliśmy o tym jakie pliki ulegają zmianie po dokonaniu Upgrade 1.6. I potwierdzę to ponownie z całym przekonaniem mój Launcher ma datę instalacji sprzed kilku miesięcy - czyli nigdy nie był aktualizowany, a zatem nie ma najmniejszego udziału w nowej wersji gry!!!
3. Pliki które zostały zaktualizowane wymieniłem w jednym z poprzednich postów. Wśród nich jest plik "Skyrim.esm" który waży około 200MB. Czy wiesz że wszystkie sieci internetowe mają 10-krotnie większy DOWNLOAD niż UPLOAD. To co Tobie zajmie 2 godziny ściągania ze Steam... mnie zajmie 20 godzin wysyłania Tobie. Wybacz ale ja się na to nie piszę. Zrób to o co cie prosiłem w poprzednim poście albo czekaj no kogoś kto się zlituje nad tobą :)

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 02 cze 2012, 22:47 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 sty 2012, 18:46
Posty: 157
Lokalizacja: Katowice oś.1000lecia
Gra w: SKYRIM, Rig'n'Roll, Symulatory
Ad.1 Grę możesz uruchomić (przynajmniej ja) z Launcher, SkyrimLauncher, TESV - co klikniesz to gra Ci pójdzie. Są 3 ? ... moim zdaniem tak.
Ad.2 Ponieważ byłem przekonany że SkyrimLauncher ma w sobie rejestr posiadanej wersji. Zauważ że za każdym razem, gdy instalowało się nową łatę, wymagała ona nowego SKSE pod SkyrimLauncher. Miałem podstawy by tak sądzić, że nowy SkyrimLauncher odpowiada za wersję 1.6. Widocznie się mylilem, nie jestem chodzącą encyklopedią lecz człowiekiem który może się mylić, a jak to zrobi, to umie się do tego przyznać.
Ad.3 No tak... czasami się zapominam że nie wszyscy mają UPC Chello który zapierdziela jak mały VW jak mi. U mnie trwało by to kilka minut. Tak czy siak, po przeczytaniu tego artykułu >>> http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Patch że to nie warte zachodu. Im głębiej czeszę chmurę, tym więcej się dowiaduje o błędach wersji beta. Najbardziej się mają przechlapane konsolowcy. W nosie to mam... czekam na pełnowartościową łatę.
Tak czy siak, dzięki za pomoc wszelaką.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 07:49 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
Bohun
1. Wszyscy uruchamiają z launchera (chyba oprócz piratów :) ). W katalogu gry jest jeden plik co się zowie SkyrimLauncher.exe. Oprócz niego masz jeszcze główny plik startowy gry i który nazywa się TESV.exe To nie jest Louncher - choć pozornie zachowuje się tak samo - tj. można tym plikiem uruchomić grę która tak czy owak uruchomi plik Launchera. Dzieje się tak ze względu na zabezpieczenia Steamu które nie pozwalają uruchomić grę bez uruchomienia Launchera. Ten drugi plik (TESV) jest plikiem startowym gry i on faktycznie przechowuje informacje o których pisałeś. W międzyczasie rozmawialiśmy o tym z kolegą MrObk2000. W wersji 1.5 ten plik u niego ma wielkość; 17 220KB, zaś u mnie przy wersji 1.6 ma wielkość; 17 362KB. Jak widać różnica jest bardzo niewielka, i sądzę iż spowodowana jest jedynie zapisaniem w tym pliku informacji o zmianach - nie zaś same zmiany. Oczywiście ten plik jest potrzebny do Upgrade 1.6, i tu się zgadzam iż powinien być pobrany u Ciebie. Czemu go nie ma - wybacz nie wiem. Nie wiem też wciąż o jakim "trzecim" Launcherze pisaleś - ?

2. Po co Ci te SKSE ??? To jest Skyrim Scrypt Edytor - narzędzie moderskie - zupełnie niezależne od gry Skyrim. Stosowane jest przy modach i to nie wszystkich tylko tych starych, gdyż nowe mody już od dawna tworzone w dużo lepszym narzędziu jakim jest Creation Kit. Moim skromnym zdaniem jest Ci ono całkowicie nie potrzebne do updrade 1.6 - używasz go jak sądzę jedynie do instalacji modów - ale przecież od dwóch dni twierdzisz niezłomnie że instalujesz "czystą" wersję gry - To pytam ponownie po cholerę Tobie jest te SKSE. Przecież jest jasne jak słońce że te narzędzie jest nie kompatybilne do najnowszej wersji BETA 1.6, więc nawet gdyby upgrade udałby Ci się szczęśliwie, to jestem pewien że żadnego moda przy użyciu tego SKSE nie zainstalujesz do wersji gry 1.6!

3. Bohun teraz to się odkryłeś - masz chłopie UPC Chello z jakąś niebotyczną szybkością a piszesz że nie będziesz całą noc ściągał nowej instalki ze Steamu, tylko niech inni podeślą Tobie pliki startowe gry. Nieładnie. Po pierwsze nie całą noc, tylko przy takim internecie to góra godzinę czasu zajmie Tobie ściągnięcie całej gry. A po drugie masz 100% pewność że ściągnięte pliki są sprawne - jaką masz pewność że mój plik TESV będzie dobry u Ciebie, a może ja mam wersję angielką niekompatybilną do Twojej. Niepotrzebnie robisz sobie i innym kłopot - zrób tak jak Ci polecałem. :)

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 08:50 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 08 mar 2012, 17:26
Posty: 121
ja czekam albo bedzie działać abo nie i tyle bo żarty se robią chyba

_________________
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜAC3ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
http://www.youtube.com/watch?v=T1UvDppm ... r_embedded
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 19:48 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 sty 2012, 18:46
Posty: 157
Lokalizacja: Katowice oś.1000lecia
Gra w: SKYRIM, Rig'n'Roll, Symulatory
Odpowiedzi dla Polkota. Nie chcę z Tobą polemizować, ale przedstawię Ci moją wizję i moją rację tego, co widzę, sądzę i stwierdzam po dłuższym obcowaniu z tą grą... a obcuję z nią od dnia jej premiery czyli 11.11.11

Ad.1 Nie interesuję mnie bzdety typu technicznego podejścia, lub zaplecza pliku startowego. W nosie mam to, czy jest to plik pomocniczy, zastępczy czy też Bóg wie jaki - dla mnie liczą się fakty, a wyglądają one tak, że cokolwiek kliknę z trzech w/w aplikacji, to gra się uruchamia - ot co.
Sam widzisz, po głębszym zastanowieniu, że po moim w/w teście nie pobrał się jeden z plików "launchera" a powinien. Ten, którego wartości są różne, TESV. Ma być, a go nie ma - i to jest fakt, cała pozostała filozofia mnie nie interesuje, ile jest "launcherów", kto co uruchamia z piratów, i jakim kto w ogóle uruchamia - to wszystko to są pierdoły nie warte najmniejszej dyskusji.
Doszliśmy do wspólnego konsensusu, że TESV powinien się ściągnąć z wersją 1.6 a tego nie zrobił, i bardzo się cieszę że w końcu się dogadaliśmy w tym temacie.

Ad.2 .... a ja myślałem że Ty wszystko wiesz ;) . SKSE jest potrzebny do działania większości modów. Jedne go potrzebują, inne nie. Ludzie nie aplikują SKSE i mają pretensje do całego świata, że mody które stosują lagują grę. Lwia część modów wymaga SKSE. Używam SkyUI i jemu najbardziej jest potrzebny SKSE ponieważ ingeruje w cały interfejs gry. Dzięki SkyUI mam ładny interfejs, który jest bardziej intuicyjny i szybciej w nim cokolwiek znaleźć, niż oryginalnym, konsolowym. Kto używa ten wie. Inna sprawa, do nowej wersji 1.6 jest nowa wersja SKSE - pisałem o tym wczoraj. Mi zarzucasz że łopatologicznie czytam posty, lub nie czytam, a sam czytasz między wierszami. Cofnij się o post który napisałem wczoraj - jak byk tam pisze o SKSE i nowej wersji pod betę.

Ad.3 Tak, mam zajebiście szybki net, co zresztą nie trudno ocenić po moim kanale YT. Ale powiedz mi szczerze, jaką mam pewność, że pliki gry pobrane z chmury ściągną mi się w całości ? przecież mam właśnie świeże doświadczenie że sama beta nie ściąga mi się w całości. Ale dobra... posłucham Cię, właśnie teraz, gdy pisze ten post, pobieram grę z chmury. Osobiście wiem, że wystarczy mała "czkawaka" transferu by uszkodzić plik podczas pobierania. Tak dzieję się przy pobieraniu czegokolwiek z sieci, filmu, muzy... kto ściąga pewnie nie raz tego doświadczył (a chyba nie ma tutaj takiego, co nie ściągał czegokolwiek)
Niepotrzebnie robię kłopot ? - w takim razie ja się pytam, co Ty na tym forum robisz ? Po co Ty tu jesteś ? czyż forum nie jest od tego by zrzeszać, poznawać i dyskutować oraz rozwiązywać kłopoty z ludźmi podobnym sobie ? tych samych zainteresowań i pasji ?... bo mnie się wydaje że tak. A sokoro Cię męczę swoimi kłopotami, ja Cię nie zmuszam do ich rozwiązywania. Też nie błagam Cię o pomoc, są tutaj ludzie którzy mogą pomoc z uśmiechem na twarzy, nie wypominając "kłopotu". Ta gra ma więcej bugów w wersji pudełkowej, że śmiało premiera gry mogła poczekać jeszcze rok na ich dopracowanie, więc "kłopoty" w przypadku SKYRIM to chyba rzecz oczywista - ale to moja filozofia na ten temat. Uważam również, że forum jest po to, by rozwiązywać "kłopoty", ale nikogo nie zobowiązuje do pomocy, to tylko dobrowola każdego z nas.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 20:31 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2012, 21:10
Posty: 182
Lokalizacja: Katowice
Gra w: Skyrim, Oblivion, Wiedźmin 2, Starcraft 2, Seria Mass Effect,(niedługo) Risen2
Możecie załatwiać takie sprawy na PW? One nic nie wnoszą do tematu, ponieważ było to już powtarzane, jeśli znajdziecie jakieś rozwiązanie, to wtedy napiszcie ;) Nie jest to złośliwość, po prostu te kwestie były omawiane, a teraz tylko to powtarzacie w odpowiedziach w tej "burzliwej dyskusji" :)

_________________
,,Nikt nie lubi zdrajcy, nawet, jeśli ma się z niego pożytek"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 21:39 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
MrObk2000 napisał(a):
Możecie załatwiać takie sprawy na PW? One nic nie wnoszą do tematu, ponieważ było to już powtarzane, jeśli znajdziecie jakieś rozwiązanie, to wtedy napiszcie ;) Nie jest to złośliwość, po prostu te kwestie były omawiane, a teraz tylko to powtarzacie w odpowiedziach w tej "burzliwej dyskusji" :)

Masz rację Kocie :) toteż powstrzymam się od odpowiedzi dla bohuna, powiedz lepiej, jak tam Twoje boje się skonczyły z tym tematem ;)

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 22:03 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2012, 21:10
Posty: 182
Lokalizacja: Katowice
Gra w: Skyrim, Oblivion, Wiedźmin 2, Starcraft 2, Seria Mass Effect,(niedługo) Risen2
No więc tak myślę, myślę i... doszedłem do wniosku, że nie warto szukać dziury w całym, poczekam na finał ;)
Teraz tylko Backup, i jadę... Ktoś mi powie jak to się robi :D Kiedyś pamiętałem, teraz wyleciało mi z głowy.

_________________
,,Nikt nie lubi zdrajcy, nawet, jeśli ma się z niego pożytek"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim Update wersja 1.6
PostNapisane: 03 cze 2012, 22:15 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
MrObk2000 napisał(a):
No więc tak myślę, myślę i... doszedłem do wniosku, że nie warto szukać dziury w całym, poczekam na finał ;)
Teraz tylko Backup, i jadę... Ktoś mi powie jak to się robi :D Kiedyś pamiętałem, teraz wyleciało mi z głowy.

Jest gotowa opcja w Steam :) klikasz PPM w Steam na swoją grę, po czym wybierasz Właściwości. Dalej sam znajdziesz :) A możesz też najzwyczajniej w świecie skopiować całą zawartość gry na inny dysk, ale polecam te pierwsze rozwiązanie.

Rozumiem że grę przywróciłeś do stanu działania i na razie odpuszczasz sobie dalsze boje z aktualizacją 1.6. Cóż Kocie, pozostaje mi życzyć Tobie miłej zabawy :D ja testuje nadal wersję beta 1.6 :P

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 6 z 20   [ Posty: 192 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules