Strona główna forum

Warownia Starego Morza

Nazwa użytkownika: Pamiętaj mnie
Hasło:
Teraz jest 19 cze 2019, 10:21

Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 35 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 01:01 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka

Dołączył(a): 08 maja 2011, 20:53
Posty: 432
No właśnie Mutageny. Jestem w 2 akcie a nie wiem jak ich używać... Ktoś pomoże ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Avatar użytkownika
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 02:35 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2011, 20:43
Posty: 100
Lokalizacja: Trójmiasto
Gra w: Wiedźmin 2
dopiero co był podobny temat, gdzie odesłałem kolegę do instrukcji gry. strona 23. najpierw trzeba poczytać, potem dublować;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 18:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 maja 2011, 11:08
Posty: 11
Ja mam inne pytanie dot. mutagenów. Czy jest jakaś zależność pomiędzy rodzajem mutagenu, a zdolnością, którą mutuję? Tzn. czy np. mutagen efektów krytycznych zastosowany do mutacji umiejętności odbijania strzał ma sens, czy raczej należy go wykorzystać przy mutacji umiejętności w drzewku szermierczym?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 18:47 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2011, 18:03
Posty: 45
z tego co ja rozumiem to nie ma to większego znaczenia w jaką umiejętność to umieścisz.

_________________
Myślałem że mam w piwnicy bazyliszka...a to stara po węgiel zeszła


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 21:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 maja 2011, 09:50
Posty: 11
W instrukcji pisze: "Aby przeprowadzić mutację, wejdź do trybu medytacji, wybierz opcję Bohater i znajdź zdolność, która ma miejsce na mutagen."

Zatem: które zdolności mają miejsce na mutagen? i do diaska, jak te mutageny dodać....
Jestem w oknie Bohater -> zdolności postaci i co dalej....
Zebrałem już ich dośc sporo imho ale irytuję mnie że nie wiem jak je wykorzystać....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 21:14 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2011, 18:03
Posty: 45
musisz popatrzeć która zdolność ma przy swojej ikonie takie małe kółeczko po lewej na dole. poza tym, nie pamiętam czy trzeba kliknąć czy tylko najechać myszą, na zdolności, to w prawym rogu ekranu (tam gdzie masz podpowiedzi klawiszowe) pojawi Ci się że masz możliwość mutowania po naciśnięciu entera. z tych głównych, na górze statystyk, pamiętam że te najwyżej mają możliwość mutowania

_________________
Myślałem że mam w piwnicy bazyliszka...a to stara po węgiel zeszła


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 18 maja 2011, 22:20 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 maja 2011, 09:50
Posty: 11
No cóż.... dalej bez efektu... :/ Mam poziom 17 postaci a przy żadnej zdolności nie pojawiło się nic dodatkowego... A i mowa o normalnym poziomie trudności.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 19 maja 2011, 12:20 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 18 maja 2011, 23:06
Posty: 56
na pewno jest w odbijaniu strzał i w regeneracji staminy w walce. to sa dwa topy w pierwszym drzewku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 19 maja 2011, 13:43 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2011, 01:02
Posty: 3
Według mnie te "sloty" na mutageny pojawiają się w momencie kiedy rozwiniemy daną umiejętność na max. Nie wiem jak to wygląda w specjalistycznych drzewkach(szermierka, alchemia, magia) ponieważ mam dopiero 8 poziom, ale wydaje mi się ze każda umiejętność ma 2 poziomy rozwoju i dopiero zainwestowanie drugi raz w tą samą umiejętność skutkuje pojawieniem się slotu na mutagen. Co według mnie jest fajne i przemyślane ponieważ zmusza do przemyślanego rozdzielania talentów i sprawia ze nasza postać jest wyspecjalizowana w konkretnych umiejętnościach.

Edit: z tym "maksowaniem" umiejętności przesadziłem jednak wystarczy raz zainwestować, przynajmniej w pierwszym drzewku tym podstawowym możliwe ze im dalej w las tym więcej talentów potrzebnych będzie na dana umiejętność, ale to już tylko moje domysły.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mutageny
PostNapisane: 20 maja 2011, 09:06 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2011, 07:08
Posty: 11
Tak jak to już ktoś wspominał w pierwszym drzewku TRENING przy dwóch ostatnich zdolnościach ( ODBIJANIE STRZAŁ i HART DUCHA ) dając po jednym z punktów na każdy pojawia się koło ikonki małe kółeczko, teraz trzeba najechać na tą zdolność myszką i nacisnąć klawisz ENTER później już idzie łatwo klikamy mutagen który chcemy umieścić. Do puki nie wyjdziemy do drzewka, możemy chyba jeszcze zmienić nasza decyzję później już chyba nie.
Choć mogę się mylić i tu pytanie czy jak mam mniejszy mutagen to jest możliwość zmiany później na większy lub inny ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 35 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules