Teraz jest 20 lis 2018, 14:05


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z lokalizacją gry po uruchomieniu Liar of Shadow...
PostNapisane: 07 cze 2013, 20:35 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2013, 20:15
Posty: 90
Gra w: Mass Effect 2
Nie wiem co się dzieje, kiedyś nie miałem tego problemu.
Ukończyłem właśnie ME2, grając z lokalizacją kinową, czyli:
- w pliku sku.ini miałem VOLanguage=INT oraz TextLanguage=INT
- w folderze CookedPC zamieniłem nazwę pliku BIOGame_POL.tlk na BIOGame_INT.tlk
- dokonałem instalacji LoSB przy pomocy polskiego instalatora
- po wszystkim zmieniłem w folderze C:\Program Files (x86)\Mass Effect 2\BioGame\DLC\DLC_EXP_Part01\CookedPC nazwę pliku DLC_24_POL.tlk na DLC_24_INT.tlk.

No i teraz cały dodatek mam w lokalizacji kinowej, natomiast "resztę" gry mam w lokalizacji kinowej, ale angielskiej.
Co zrobić, żeby wszystko było zlokalizowane po polsku, w wersji kinowej?
Pomóżcie proszę, bo drugi dzień nad tym siedzę i nie daję sobie rady.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z lokalizacją gry po uruchomieniu Liar of Shadow
PostNapisane: 09 cze 2013, 14:00 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 11:01
Posty: 599
Lokalizacja: Elizjum
Gra w: Seria Mass Effect, Seria Wiedźmin.
Ja jeśli gram w angielską wersję me 2 z napisami PL robię tak:
1. Instaluję grę "na czysto"
2. Instaluje patche, dlceki (Arrival i LOTSB na końcu z pomocą spolszczeń - jest taka opcja)
3. Ściągam program z tej stronki a następnie go odpalam:
http://forum.gexe.pl/topic/21794-narzed ... seffect-2/
4. Zmieniam sobie wersją dubbingu na ang z polskimi napisami i cieszę się grą.

Już gdzieś taki poradnik dodałem na forum ale warto to powtórzyć, bo u mnie np. Changer języka z sociala nie działał a grzebanie w plikach mnie w.....a.

_________________
Nassana Dantius: Shepard ale ty nie żyjesz!
Shepard: Już mi lepiej.


Origin: michaledek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z lokalizacją gry po uruchomieniu Liar of Shadow
PostNapisane: 09 cze 2013, 19:44 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2013, 20:15
Posty: 90
Gra w: Mass Effect 2
Wielkie dzięki! Wszystko znakomicie zadziałało.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z lokalizacją gry po uruchomieniu Liar of Shadow
PostNapisane: 09 cze 2013, 22:04 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 11:01
Posty: 599
Lokalizacja: Elizjum
Gra w: Seria Mass Effect, Seria Wiedźmin.
Nie ma to jak kolejny zadowolony klient :) .

_________________
Nassana Dantius: Shepard ale ty nie żyjesz!
Shepard: Już mi lepiej.


Origin: michaledek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z lokalizacją gry po uruchomieniu Liar of Shadow
PostNapisane: 11 cze 2013, 11:50 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2012, 15:51
Posty: 509
pomoc udzielona - zamykam
JC to PW

_________________
Origin Server Status

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules