Teraz jest 13 lis 2018, 00:42


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 16:22 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2012, 22:26
Posty: 22
Mam problem z uruchomieniem gry Mass Effect 2. Posiadam wersję cyfrową na Origin. Kiedy klikam przycisk Graj nie dzieje się nic, ewentualnie wyskoczy synchronizacja danych, jednak gra się nie uruchomi. Zaraz po zainstalowaniu wszystko działało normalnie, dopiero teraz coś się zepsuło.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 16:26 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2013, 14:38
Posty: 10
Lokalizacja: Toruń
Gra w: ME, DA, AC
Znajdź w miejscu gdzie zainstalowałeś origina aplikacje Originclientserve, coś takiego włącz to, potem włącz origina jako administrator. To powinno pomóc ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 16:33 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2012, 22:26
Posty: 22
Znalazłem coś takiego jak OriginClientService. Niestety sytuacja jest taka sama jak z samym Mass Effectem 2 tj. po uruchomieniu nic się nie dzieje. Uruchomienie jak administrator też nic nie daje. Dodam jeszcze że Mass Effect 1 i 3 działają prawidłowo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 17:16 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 gru 2011, 13:39
Posty: 1241
Tam gdzie jest origin, jest też folder ME2, próbowałeś uruchomić bezpośrednio: MassEffect2Launcher, MassEffect2.exe, lub ewentualnie MassEffect2Config, w tym ostatnim sprawdź jaką masz ustawioną rozdzielczość

_________________
N7 HQ
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 17:27 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2012, 22:26
Posty: 22
Jedyne co działa to MassEfffectConfig. Rozdzielczość mam prawidłową dla swojego ekranu 1920x1080, jednak jej zmiana na mniejszą nic nie daje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 18:21 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 gru 2011, 13:39
Posty: 1241
Kiedyś miałem identyczny problem z Dragon Age 2, winowajcą był najnowszy sterownik do karty graficznej, przy zmianie na starszy, gra normalnie się uruchamiała, ale wszystkie części ME zawsze mi działały, więc nie jestem przekonany czy to może pomóc.

_________________
N7 HQ
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 19:29 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2012, 22:26
Posty: 22
Nie, niestety zmiana sterowników na starsze nie zadziałała. Zresztą nie aktualizowałem ich od czasu kiedy gra działała, co było kilka dni temu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 19:47 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 gru 2011, 13:39
Posty: 1241
A czy w ciągu tych kilku dni instalowałeś cokolwiek nowego na kompie?

_________________
N7 HQ
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 20:07 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 22:17
Posty: 1129
Lokalizacja: Sverige
Gra w: Mass Effect 3;2;1, Skyrim, Oblivion
Miałem kiedyś podobny problem z inną grą. U mnie wystarczyło ponownie zainstalować directX.

_________________
Origin ID: Dr_Someone

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - problem z włączeniem gry
PostNapisane: 20 mar 2014, 21:24 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2012, 22:26
Posty: 22
Nie, żadnych programów nie instalowałem, a z gier to jedynie pozostałe Mass Effecty i DLC do nich. Wtedy jeszcze działało. Zdaje mi się, że przestało działać kiedy bawiłem się ustawieniami i modami do Mass Effect 1, ale zanim zacząłem robić cokolwiek przy 2. W tej chwili odinstalowałem i pobieram od nowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules