Teraz jest 13 lis 2018, 01:27


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 12 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 26 mar 2014, 23:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 26 mar 2014, 22:46
Posty: 2
Witam, mam irytujący problem na Originie z Mass Effect 2. To znaczy, po ściągnięciu 13GB (bo to wersja cyfrowa, klucz do gry kupiłem na kontagier.pl) i instalacji obrazek pudełka różni się od obrazków innych gier, jest rozjaśniony. To nie problem ale rozjaśniony jest też przycisk graj, co związane jest z tym że nie ma możliwości uruchomienia gry po przez sam Origin. Próbowałem uruchamiać grę przy wyłączonym originie powiodło się, gra się uruchomiła, ale tylko poza Originem. Rzecz tego typu że gra działa poza Originem co odbiera mi możliwość zakupu dodatków za punkty BioWare :| .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 26 mar 2014, 23:20 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 22:17
Posty: 1129
Lokalizacja: Sverige
Gra w: Mass Effect 3;2;1, Skyrim, Oblivion
Jak to "gra uruchomiła się poza originem"? Przecież jak uruchamiasz grę przy wyłączonym originie, to najpierw powinien włączyć się origin, a potem sama gra.

_________________
Origin ID: Dr_Someone

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 26 mar 2014, 23:53 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sty 2013, 20:11
Posty: 1816
Gra w: Warframe, Stellaris, czeka na MEA
Nie odbiera ci to możliwości zakupu dodatków za punkty. Kiedy już kupisz te dodatki, na stronie BW musisz wejść kolejno w Moje gry -> Zarejestrowane promocje gry. Tam powinny być wszystkie dodatki jakie zakupiłeś oraz te darmowe. Musisz je jednak ściągnąć z tej strony i ręcznie zainstalować. Mam ten sam problem. U mnie też ME2 nie działa poprzez Origin.

_________________
Obrazek

Polecam gierkę ;)

Shep: Ha!
Kasumi: Znalazłeś próbkę DNA?
Shep: Nie, kartę kredytową.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 27 mar 2014, 00:16 
Casual
Casual

Dołączył(a): 26 mar 2014, 22:46
Posty: 2
Bardzo mi pomogłeś ^^ dzięki. Wszystko działa bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 27 mar 2014, 16:41 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Zamykam.

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: ME 2 z Origin nie włącza się :)
PostNapisane: 22 maja 2014, 20:39 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 cze 2013, 23:30
Posty: 212
Gra w: Mass Effect,Skyrim,Mafia II,Assasins Creed,Tera Online,League of Legends <3
Witam.Posiadam trylogię ME od Origin.Przeszedłem właśnie 1 część i kolejne części mam pobrane.
Zainstalowałem do ME dodatki (sieć cerberusa) i gra ME2 mi się nie odpala,nie wiem czemu.
Klikam i nic się nie dzieje :) Odinstalowywałem grę,ale to nic nie dało :(
Jakieś porady ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME 2 z Origin nie włącza się :)
PostNapisane: 22 maja 2014, 20:48 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sty 2013, 20:11
Posty: 1816
Gra w: Warframe, Stellaris, czeka na MEA
Spróbować przez plik MassEffect2.exe w katalogu gdzie ME2 jest zainstalowane.

_________________
Obrazek

Polecam gierkę ;)

Shep: Ha!
Kasumi: Znalazłeś próbkę DNA?
Shep: Nie, kartę kredytową.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME 2 z Origin nie włącza się :)
PostNapisane: 22 maja 2014, 20:49 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 cze 2013, 23:30
Posty: 212
Gra w: Mass Effect,Skyrim,Mafia II,Assasins Creed,Tera Online,League of Legends <3
Próbowałem nie działa,z admina też nie działa :)
Spróbuję inaczej,bo ja mam jeszcze ME 2 na płycie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 24 maja 2014, 01:26 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Wątki zostały scalone, ze względu na podobną tematykę.

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem na Originie z Mass Effect 2
PostNapisane: 31 maja 2014, 22:17 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 cze 2013, 23:30
Posty: 212
Gra w: Mass Effect,Skyrim,Mafia II,Assasins Creed,Tera Online,League of Legends <3
Próbowałem wszystkiego i nie wiem co mam robić.
Wszystko się włącza normalnie,ale kiedy sav'a z ME 1 przegram na 2,to gra po prostu się nie włącza,nie wiem dlaczego.Klikam graj i stoi jak widły w gnoju...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 12 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules