Teraz jest 17 lis 2018, 11:23


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mass Effect 2 - rozdzielczość
PostNapisane: 02 sty 2012, 13:52 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Czy ktoś może mi pomóc. Zacząłem grać w ME 2 na lapku 15,6 cala. Mam jednak problem. Obraz wyświetlany jest inaczej niż na monitorze od kompa stacjonarnego 17 cali. Mianowicie, gdy teraz gram widzę Shepa tylko od pasa w górę, a reszta jest ucięta przez ekran... Da się jakoś zmienić widok, czy cokolwiek?

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 13:53 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Może złą rozdzielczość masz w grze ustawioną?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 14:09 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
No ustawiłem 1366x768. Niby najlepsza dla tego ekranu.

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 14:40 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Znaczy co? Źle jest dalej?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 16:11 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
jcraft napisał(a):
Znaczy co? Źle jest dalej?

No właśnie o to chodzi, że ustawiłem najlepszą możliwą rozdzielczość i obraz tak sie pokazuję (czyli Shepard od pasa w górę a nogi poza ekranem całkowicie). Gdy próbowałem zmienić rozdzielczość zmieniała się tylko jakość wyświetlanego obrazu...

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 16:18 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2011, 16:48
Posty: 7469
Lokalizacja: Gallifrey
Gra w: Mass Effect, DA, Wiedźmin, TES:Skyrim
A sprawdź na youtube jakieś gameplaye z ME2. Sprawdź czy postać wyświetla się tak samo, gdyż w ogóle w ME2 postać jest bardziej "ucięta" niż w jedynce :)

_________________
"I'd call you a genius, except I'm in the room." - Saphyria Dar'kel

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 16:22 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Przeszedłem dwójkę z 7 albo 8 razy (no dobra 6 razy :P), tylko że na stacjonarnym kompiku, a teraz stacjonarny odpłynął do domku, a na stancji został mi lapek. I tam jak grałem to w momencie stania "na baczność" nie widać było tylko stóp a teraz to nawet nie wiem jakie ma na sobie mój Shep spodenki jeśli nie patrzę od góry :/

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2
PostNapisane: 02 sty 2012, 16:25 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2011, 16:48
Posty: 7469
Lokalizacja: Gallifrey
Gra w: Mass Effect, DA, Wiedźmin, TES:Skyrim
Aha... O kurczę, no to nie wiem. Żadna rozdzielczość nie pasuje?

_________________
"I'd call you a genius, except I'm in the room." - Saphyria Dar'kel

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - rozdzielczość
PostNapisane: 02 sty 2012, 16:30 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
To pytanie wymagało założenia nowego tematu i to raczej w dziale Pomocy Technicznej. ;) Poprzenosiłam wszystko. ;)

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mass Effect 2 - rozdzielczość
PostNapisane: 02 sty 2012, 16:50 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
roelka napisał(a):
To pytanie wymagało założenia nowego tematu i to raczej w dziale Pomocy Technicznej. ;) Poprzenosiłam wszystko. ;)

Dzięki i przepraszam, ale nie mogłem znaleźć tego odpowiedniego :) A rozdzielczości wszystkie, jak mówiłem, wpływają jedynie na jakość widzianego obrazu. Zastanwiam się teraz czy to może nie przypadkiem po prostu wątpliwy urok ekranów panoramicznych w lapkach? :(

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules