Teraz jest 21 lis 2018, 17:32


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 6   [ Posty: 56 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 02 mar 2012, 16:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 mar 2012, 14:50
Posty: 5
Tylko właśnie nie mam czasu teraz na nowo przechodzić wszystkiego od początku. Więc liczyłem, że ktoś może będzie miał taki zapis stanu gry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 02 mar 2012, 16:43 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2011, 16:48
Posty: 7469
Lokalizacja: Gallifrey
Gra w: Mass Effect, DA, Wiedźmin, TES:Skyrim
To najwyżej pobierz taki save, w którym Wrex żyje ;)

_________________
"I'd call you a genius, except I'm in the room." - Saphyria Dar'kel

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 07 mar 2012, 12:36 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 lut 2012, 20:47
Posty: 282
Przed chwila skonczylem ME1 i odpalam ME2 chcac dalej grac ta sama postacia-niestety w opcji importuj jej nie ma. Wszedlem w folder z save ME1 i jest jak byk. Oczywiscie gre skonczylem wiec o co kaman?? Jakies pomysly?
p.s.
zauwazylem ze postac szpiega, ktora chce grac dalej nie ma w folderze Save pliku pod taka postacia "Char_01-60-3-3-5-11-2-2012-47-37". Ten plik pochodzi oczywiscie od innej postaci. Pytanie tylko dlaczego po skonczonej grze sie podobny nie pojawil u szpiega??

_________________
Origin: Kazu1a
N7 - HQ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 07 mar 2012, 18:15 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 gru 2011, 09:27
Posty: 15
Gra w: Mass Effect, Rainbow Six, Supreme Commander
Ja mam taki save:

Wygląd i imię domyślne, Przestrzeń, Bohaterstwo, mężczyzna, Żołnierz
34 lvl
Wrex nie żyje
królowa raknii zyje
rada zyje
Anderson jest radnym
romans z Ashley
Mogę ci go wysłać

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 07 mar 2012, 18:20 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2012, 12:08
Posty: 518
Gra w: Mass Effect 1, 2 i 3, Dragon Age 1 i 2
Kazuya napisał(a):
Przed chwila skonczylem ME1 i odpalam ME2 chcac dalej grac ta sama postacia-niestety w opcji importuj jej nie ma. Wszedlem w folder z save ME1 i jest jak byk. Oczywiscie gre skonczylem wiec o co kaman?? Jakies pomysly?
p.s.
zauwazylem ze postac szpiega, ktora chce grac dalej nie ma w folderze Save pliku pod taka postacia "Char_01-60-3-3-5-11-2-2012-47-37". Ten plik pochodzi oczywiscie od innej postaci. Pytanie tylko dlaczego po skonczonej grze sie podobny nie pojawil u szpiega??

A w konfiguracji ME2, zaznaczyłeś folder z savami z ME1? Bo trzeba to zrobić, żeby w grze, po wybraniu importuj postać z ME1, pojawiły się postacie.

_________________
"I'm gonna fight like hell for the chance to hold you again"
Origin ID: FirexAxe
Zapraszam na mojego bloga. Opowiadania, One Shooty, historie z Mass Effect przeżywane na nowo :) http://letsstayhereforever.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 07 mar 2012, 19:58 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 lut 2012, 20:47
Posty: 282
Tsk,zrobilem to. Dokumenty/BioWare/Mass Effect/Save.
Jednak wciaz mi sie wydaje ze problem jest taki, ze w folderze Save nie utworzyl sie plik dla zaczynajacy sie od "Char.......". Tylko czemu?

p.s.

Problem rozwiązany. Odpalilem gre od ostatniego auto save - walka Saren/Suweren i dopiero wtedy utworzyl sie plik "char..." w folderze Save. Pomimo tego wciaz nie moglem zaimportowac postaci, wiec recznie skopiowalem wszystkie plili "char..." z folderu Save / Mass Effect i wkleilem do folderu Mass Effect 2/Save/ME1.
Postac zaimportowana - pisze na wypadek gdyby ktos mial podobny problem.



Przy okazji składam najlepsze zyczenia wszystkim dziewczynom w zwiazku z dzisiejszym dniem ;)

_________________
Origin: Kazu1a
N7 - HQ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 08 kwi 2012, 01:18 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2011, 23:19
Posty: 17
Mam problem z Savem ;(

ściągnołem sobie sava z strony tej strony masseffectsaves.com, wgrałem tak jak zrobił Kazuya i tak jak kazał chmurek mimo wszytko nadal nie wykrywa mi tego sava ;(

Co mam zrobić ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 08 kwi 2012, 09:19 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 lut 2012, 20:47
Posty: 282
kombinuj, kombinuj. Sa rozne zmienne zalezne kij wie od czego:) Czasem ile komputerow tyle problemow.
Napisz dokladnie od poczatku co Ty zobiles i jak uciebie uklad foderow wyglada.
Wersja ME2 jest tez wazna ale to przy przerzucaniu save do ME3. Tez musialem z tym swoim save w ME3 nakombinowac-ale dziala i ma sie dobrze. Walcz chlopie i opisz od poczatku co robiles.

_________________
Origin: Kazu1a
N7 - HQ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 08 kwi 2012, 20:29 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2011, 23:19
Posty: 17
Hmmm
Nie wiem jak to opisać

Ale to wyglądało mniej więcej tak

1. Ściągnąłem Sava do ME 2 z tej strony
2. Nie wchodząc na forum wszedłem do Folderu w moich dokumentach
U mnie wyglada to tak
C:\Users\Krzysiek\Documents\BioWare\Mass Effect\Save >> i tam wgrałem tego Sava
Tam mam tego sava oraz drugi plik o nazwie Profile.MassEffectProfile
3.Kiedy włączam konfiguracje ME2 wybieram by zaimportowało mi sava ( klikam na ten button zaimportuj Sava z MS 1) i po tym kliknięciu nic mi się nie robi, teraz się tak zastanawiam czy nie powinno mi otworzyć się okno z wyborem ?

Do tego ten Save wgrałem do Folderu jedynki i Folderu 2 ale nic mi się nie dzieję.

Hmmm to chyba wszytko
postarałem się opisać jak najlepiej


Ogólnie to mam Windowsa 7 a obydwie części są z Polskim Dubbingiem ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Savy
PostNapisane: 08 kwi 2012, 22:10 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 lut 2012, 20:47
Posty: 282
Rhamiel napisał(a):
Hmmm
Ale to wyglądało mniej więcej tak

1. Ściągnąłem Sava do ME 2 z tej strony
2. Nie wchodząc na forum wszedłem do Folderu w moich dokumentach
U mnie wyglada to tak
C:\Users\Krzysiek\Documents\BioWare\Mass Effect\Save >> i tam wgrałem tego Sava
Tam mam tego sava oraz drugi plik o nazwie Profile.MassEffectProfile
3.Kiedy włączam konfiguracje ME2 wybieram by zaimportowało mi sava ( klikam na ten button zaimportuj Sava z MS 1) i po tym kliknięciu nic mi się nie robi, teraz się tak zastanawiam czy nie powinno mi otworzyć się okno z wyborem ?

Do tego ten Save wgrałem do Folderu jedynki i Folderu 2 ale nic mi się nie dzieję.


Wktora czesc ME zamierzasz wogole grac? Zakladam ze w 2. Piszesz ze sciagnales save do ME2... Zauwaz ze po wejsciu na strone wybierasz w lewym gornym rogu strony, do ktorej czesci save cie interesuje. Jezeli chcesz zaimportowac jakis save z czesci 1 do 2 to musisz wybrac Mass Effect 1 na stronie, tam wybierasz juz sobie jaki save cie interesuje. Jak sie juz zdecydujesz to dopiero wtedy sciagasz nie save, ale character file, mozesz oczywiscie save file sciagnac, ale to character file sie importuje. Wiec sciagasz ten character file i wrzucasz go do C:\Users\Krzysiek\Documents\BioWare\Mass Effect\Save
po odpaleniu Mass Effect 2 powinna ci sie ta postac do importu pojawic. Upewnij sie ze w konfiguracji ME2 folderem docelowym do importu bedzie wlasnie C:\Users\Krzysiek\Documents\BioWare\Mass Effect\Save.
Jak cholera powinno dzialac....w sumie moze tez wystapic niezgodnosc save ze strony z twoja wersja gry. Ale to w opisie save juz sobie zobaczysz.
Daj znac co i jak

_________________
Origin: Kazu1a
N7 - HQ


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 6   [ Posty: 56 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules