Teraz jest 15 lis 2018, 11:10


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem hmm ... techniczny
PostNapisane: 16 lut 2012, 12:33 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2012, 12:08
Posty: 518
Gra w: Mass Effect 1, 2 i 3, Dragon Age 1 i 2
Mam oto taki problem.
Postanowiłem zainstalować sobie ME2 na stosunkowo nowym (kupiony listopad 2011) komputerze mojej siostry, by zobaczyć jak gra się prezentuje na maksymalnych wymaganiach. Na moim laptopie mimo, iż już wiekowym grało się całkiem, całkiem, choć grałem na ustawieniach domyślnych. Nie cięło się, nie zawieszało, nie wyskakiwało z błędami. Po prostu grafika byłą słabsza i może trochę prędkość gry była wolniejsza.
Ale wracając do problemu. A więc zainstalowałem grę, od razu patch'uje sobie do wersji1.02 i odpalam. I już na starcie, w momencie "filmików" prezentujących twórców gry dziwnie tnie się muzyka. Po włączeniu się menu głównego, wchodzę w ustawienia, by jak zwykle ustawić klawisze etc. i nie mogłem uwierzyć, że się cięło. Ciężko było przemieszczać się miedzy kolejnymi elementami ustawień. Klikałem kilka razy,. by gra zareagowała, że chcę wejść w dane menu.
Mimo wszystko jakoś ustawiłem i włączyłem rozgrywkę. Zaraz w momencie filmiku Miri z Iluzją gra cięła się na chwilę co dosłownie 5 sekund. Miałem wrażenie, że coś na serio jest z głosem gry. Gdy skończył się filmik, gra jakby wróciła do normy, płynna akcja, o niebo lepiej niż na moim laptopie. Ale znów dochodzę do miejsca, w którym uratowałem Wilsona i gra znów się tnie, teraz już nawet podczas samej walki. Grając na Insanity ciężko walczyć, kiedy co nowy wróg się pojawia gra się ścina ( aż go wczyta? aż załaduję fakt, że przeciwnik strzela?) .
Wyłączyłem grę, próbując to jakoś naprawić. To komputer siostry jak już zaznaczałem, więc się nim nie interesuje. Nie wiedziałem co tam ma, a czego nie, więc odświeżyłem sterowniki karty graficznej i dźwiękowej, próbowałem regulować przyśpieszenie dźwiękowe, zainstalować "najświeższego" Divixa, ale problem nie znikł. Nawet na najniższych wymaganiach problem się powtarzał.
Stąd moje pytanie, czy ktoś z was też tak miał lub wie jak problem naprawić. Zamówiłem sobie EK 3 mając nadzieję, że zagram u niej, bo mój poczciwy laptop nie uciągnie już trójki, znaczy nie jestem pewien, a nie chcę ryzykować, bo moja karta graficzna już przy dwójce rozgrzewa się do poziomu Insane :D
Oto parametry komputera siostry:
Windows XP Professional, dodatek Service Pack 3
Procesor: Pentium (R) Dual-Core CPU E5700 @3,00GHz
Pamięć: 3,56GB RAM
Wersja DirectX: 9,0c
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 440
Dla porównania parametry mojego wiekowego laptopa:
Windows Vista, dodatek Service Pack 1
Procesor: Intel (R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2,00GHZ
Pamięć: 4,00GB RAM
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9200M GS
Wersja DirectX: 10
Pomocy :)

_________________
"I'm gonna fight like hell for the chance to hold you again"
Origin ID: FirexAxe
Zapraszam na mojego bloga. Opowiadania, One Shooty, historie z Mass Effect przeżywane na nowo :) http://letsstayhereforever.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem hmm ... techniczny
PostNapisane: 17 lut 2012, 04:21 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Podrzucę tylko linka do mojego postu w innym temacie:
viewtopic.php?p=92647#p92647

ME3 jest zoptymalizowane jeszcze lepiej niż ME2. Jeśli dało się w ME2 grać na twoim laptopie to w ME3 będzie się dało tym bardziej.

Zresztą pobierz sobie demko ME3 (już jest dostępne) i po prostu sprawdź jak działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem hmm ... techniczny
PostNapisane: 27 lut 2012, 15:39 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 11:01
Posty: 599
Lokalizacja: Elizjum
Gra w: Seria Mass Effect, Seria Wiedźmin.
Ja mam problem z logowaniem na Socialu, może mi ktoś doradzi co mam zrobić, boi juz nie mam pomysłu, próbowałem przez Polskie strony Ea, ale nawet nie mogę znaleźć odnośnika do Sociala, moj problem polega na tym iz zarejestrowałem sie ze strony Ea bodajże na Socialu, ale potem jak sie próbuje zalogować wyskakuje mi to co na zdjęciu:
Spoiler:


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Nassana Dantius: Shepard ale ty nie żyjesz!
Shepard: Już mi lepiej.


Origin: michaledek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules