Teraz jest 14 lis 2018, 21:16


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 18:22 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
Witam !
Zachcialo mi sie grac w mass effect 2 zaimportowalem postac z me 1.Przechodzilem akurat misje z zbieraczami (tą co trzeba ich statek przeszukac).Aż tu nagle wyskakuje niebieski screen i powiadomia mnie o tym ze mam caly dysk i komputer sie wylacza.Wiec go wlanczam i gdy wlanczalem mass effect 3 juz bylem przy tym ,,nacisnij dowolny klawisz'' ,gdy go nacisnolem pojawil sie blad i pisze czy wysylac raport o bledzie czy nie.

PLISS !!1 Pomóżcie ja sie z tym juz od 3 godzin mecze i nic chyba szlag mnie trafi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 18:43 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Em.. co?

Importujesz postać z "jedynki" do "dwójki" i dostajesz monit, że przestrzeń na dysku (wolna) została wyczerpana, następuje reset.
Następnie uruchamiasz ponownie "dwójkę" czy "trójkę", gdzie nie możesz wywołać menu?

Skoro skończyło się miejsce (sprawdź sobie ile zostało), to na początek posprzątaj dysk; wyrzuć co zbędne i wykonaj defragmentację nośnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 18:49 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
ok spróbuje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 18:58 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
a po co ta defragmentacja ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 19:11 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
nie dziala :(( Windows się na mnie uwziął


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 19:31 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 09:54
Posty: 570
Ale co informacja "cały dysk"? Bo nie można zrozumieć o co nawet chodzi. A ME3 masz oryginalnego? Bo jeśli masz fałszywego to prawdopodobnie posiadasz zły crack, nie zainstalowałeś patcha lub nie uruchomiłeś fixu. Jeśli masz oryginalnego to nie powinien wyskoczyć błąd lub nie masz zainstalowanego patcha. Niezależnie czy masz oryginalnego czy fałszywego to musisz mieć zainstalowany program PsyhX, bo na karcie ATI nie jest on zainstalowany i uruchomienie gry może nie być możliwe, dopóki go nie zainstalujesz, chociaż i tak nie ma on wpływu na opcje graficzne dla tej karty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 19:38 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
Chodzi mi o to ze mialem pelny dysk i wylaczyl mi sie komputer w trakcie gry w ME 2 i od tej pory nie chce sie właczyc jak pisze ,,nacisnij dowolny klawisz'' (tam na poczatku) gdy naciskam dowolny klawisz gra sie wylacza i wyskakuje okno z wysylaniem bledu.Wszystko jasne ?? Ale dzienki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 20:01 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Defragmentacja jest po to, aby poukładać klastry. Usuwanie plików przez kosz, nie wiąże się z namacalnym usuwaniem, zostają dane śmieciowe oraz chaos w mozaice, z której zbudowane jest 'miejsce' na dysku. Defragmentacja porządkuje dysk.

Jeśli masz już odpowiednią ilość miejsca na dysku, a gra odmawia posłuszeństwa, możesz spróbować ją przeinstalować. Jeśli obawiasz się utraty zapisanego statusu, oznacz w deinstalatorze odpowiednie funkcje (bądź skopiuj pliki ze statusem (moje dokumenty>bioware>...)).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 29 kwi 2012, 20:28 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 09:54
Posty: 570
Może tak jak napisał Ifrexalis zdefragmentuj ten dysk. Na kilkadziesiąt zajętych GB możesz odzyskać kilka/kilkanaście (przynajmniej ja tak mam). Polecam program Auslogics Disk Defrag - jest darmowy, po polsku i w dodatku ma funkcję optymalizacji, czyli może poprawić wydajność, nie będzie to raczej za bardzo widoczne, ale dobre i to.
A co do tych zapisów to zrób kopie zapasowe, bo źle klikniesz i po zapisach będzie. A same zapisy też bardzo mało zajmują.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem w mass effect 2 z uruchomieniem
PostNapisane: 30 kwi 2012, 14:38 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
Wszystko sie rozwiazalo moje savy były uszkodzone przez to i musze jeszcze raz dwójke przechodzic.
I THX za pomoc ;D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules