Teraz jest 17 lis 2018, 11:24


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 30 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 27 maja 2012, 21:07 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2012, 21:20
Posty: 176
Lokalizacja: Ruda Śląska
Gra w: Mass Effect
A skąd masz tą grę, że jest tylko język angielski? :) Na pewno nie wybrałeś przez przypadek złego języka przy instalacji?

_________________
Obrazek

You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than Commander Shepard!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 28 maja 2012, 11:53 
Mistrz pada
Mistrz pada
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2011, 18:03
Posty: 900
Lokalizacja: Zabrze
Gra w: DA, Mass Effect, Wiedźmin 2, Skyrim
Ja tylko od siebie dodam, że naprawdę warto zacząć grać w ME od pierwszej części, jako że cały czas grasz tą samą postacią, zżywasz się z nią od początku, spotykasz starych towarzyszy. Mówię to z perspektywy gracza, który sagę zaczął od drugiej części. I wtedy ME2 podobała mi się średnio. Potem przeszłam ME3 i w końcu zdecydowałam się na ME1. I dopiero po przejściu ME1 wszystko ułożyło mi się w logiczną całość i bardzo doceniłam całą trylogię. Może i ME1 jest bardziej toporne niż dwie pozostałe części, no i na pewno nie uznam jej za najlepszą część trylogii, ale uważam, że przechodzenie ME od drugiej części było sporym błędem z mojej strony.

_________________
"My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano." - J.R.R. Tolkien, "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 28 maja 2012, 12:10 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 09:54
Posty: 570
Dokładnie o to mi chodziło, co Nana napisała. Ktoś nawet napisał, że mu się trójka nie podoba, bo jej nie rozumie, a nie grał w ME1 i ME2.


Teraz czekamy, co sądzisz o Mass Effecie. Co do dubbingu to chyba źle zrobiłeś, bo na początku jest wybór, kliknąć "TAK" lub "NIE" i jedno odpowiada za dubbing pl+napisy pl a drugie za dubbing eng+napisy pl, a domyślam się, że nawet nie przeczytałeś tylko od razu kliknąłeś.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 28 maja 2012, 13:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 maja 2012, 13:39
Posty: 1
Misjonasz napisał(a):
Witam, chciałem kupić ME3 ale zobaczyłem że 2 ME2 jest również świetną grą i warto ją przejść najpierw (jedynki przechodzić nie zamierzam, bo mi się już nie podoba). Mam pytania:
-skoro nie mam save'a to zapewne da mi domyślnych towarzyszy na początek, czy można ich się pozbyć?
-czy powinienem skombinować sobie z internetu jakiegoś save'a?
-czy macie jakieś porady odnośnie tego, co powinienem zrobić zanim zacznę grać?


Imho nie ma sensu zabierac sie za ME bez grania w czesc 1, jak juz piszesz, ze Ci sie gra nie podoba, domniewam, ze odrzuca cie slabasza grafika, ta gra to cos wiecej niz grafika, stracisz bardzo duzo odstawiajac czesc 1
wielki bajer polega na tym, ze to jedna wielka historia, grajac w czesc 1 wplywasz na to, co wydarzy sie dalej i z kim bedziesz gral

wiec jesli chodzi o porady, to zacznij od czesci 1, to tak jakbys ogladal matrix-a od czescie 2, bo jedynka byla starsza :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 30 maja 2012, 17:15 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2012, 06:12
Posty: 10
chrisu1982 a nie pomyślałeś o tym, żeby przeczytać pozostałe posty nim odpowiesz?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 31 maja 2012, 01:19 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2012, 00:35
Posty: 243
Gra w: Mass Effect, Mass Effect 2, Dragon Age Origins + Awakening , Dragon Age 2
Ja grając w Mass Effect 2 bez save'a z jedynki, chciałem momentami odinstalować tą grę i do niej nie wracać, w szczególności po wizycie na Tuchance. ( nie wiem czy dobrze napisałem nazwę planety, chodzi mi dokładnie o rodzimą planetę krogan) A jestem przecież ogromnym fanem przygód komandora Sheparda.
To powinno wam uzmysłowić że granie w ME 2 i w ME 3 bez przejścia pierwszej części to ogromny błąd, bo można sobie po prostu popsuć zabawę. :)

Tak, domyślam się że ktoś mógł już to napisać ale wybaczcie mi, musiałem dodać swoje trzy grosze.

_________________
Wszystkie zamyka sprawy śmierć,
Lecz przedtem rozbłysnąć jeszcze może czyn szlachetny,
Godny tych, którzy z bogami walczyli.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 31 maja 2012, 06:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2012, 06:12
Posty: 10
Znalazłem spolszczenie w necie (niestety tylko kinowe(napisy pl, dialogi en). Uważacie że lepiej grać tak, czy z całkowitym spolszczeniem? Ja osobiście wolę się skupić na tym co się dzieje na ekranie, a nie na napisach. Mam problem ze znalezieniem pełnego spolszczenia, może ktoś podeśle link?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 31 maja 2012, 11:57 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2012, 21:20
Posty: 176
Lokalizacja: Ruda Śląska
Gra w: Mass Effect
A ja się jeszcze raz zapytam- skąd ty masz tą grę, że nie ma w niej języka polskiego? :P

_________________
Obrazek

You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than Commander Shepard!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 31 maja 2012, 12:58 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2012, 06:12
Posty: 10
może ktoś kto ma polską wersję skopiuje pliki zaznaczone na czerwono:
- Mass Effect\BioGame\CookedPC\Packages
- Mass Effect\BioGame\Config\DefaultEngine
i przyśle je pod adres
Spoiler:

Byłbym wdzięczny <3


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Start w 2 bez save'a z jedynki-towarzysze
PostNapisane: 31 maja 2012, 15:48 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lut 2012, 11:09
Posty: 271
Lokalizacja: Warszawa
Gra w: Skyrim,Mass Effect
Możesz zagrać równie dobrze z napisami,nic nie stoi na przeszkodzie.
Sam nie mam nic do zarzucenia Polskim dialogom,bo wypadają dobrze z wyjątkiem pary głównych bohaterów(Shepard M i K).


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 30 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules