Teraz jest 20 lis 2018, 14:29


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 22 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 14 sie 2012, 19:27 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Gdy odpalam me2 wyskakuje error wystąpił błąd z aplikacją mass effect 2 zostanie ona zamknięta. Gra oryginał odpalane z folderu binaries. Robiłem reinstala pobierałem też przez origina. Po tym błędzie zrobił się notatnik a tam:

Spoiler:

Naprawdę proszę o pomoc kupiłem to za 50zł. Gry rzadko kupuję a 50zł to dla mnie drogo.


    Ifrexalis: Proszę zamykać wyciągi kodu, w tagu code, a jeśli takie wyciągi są długie, proszę także zamykać je w tagu spoiler.



Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 14 sie 2012, 21:47 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 mar 2012, 20:55
Posty: 199
Lokalizacja: Świętochłowice
Gra w: Far Cry 2, Mass Effect 2 i 3, Skyrim, Seria Fallout
1. Podaj specyfikacje kompa (procek, karta itd)
2. Odpal przez orgina
3. Jeżeli punkt 2 nie działa to odpal jako administrator w trybie zgodności Windows XP service pack 3 (większość gier działa na XP SP3).

_________________
"We fight or we die..."
Komandor Shepard


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 07:40 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Mam xp sp3, odpalałem przez origina. Oto komp: http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... uufik.png/. Tak wiem słaby ale podobno me2 ma bdb optymalizację.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 11:06 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 mar 2012, 20:55
Posty: 199
Lokalizacja: Świętochłowice
Gra w: Far Cry 2, Mass Effect 2 i 3, Skyrim, Seria Fallout
O ile sie nie mylę to masz jeden rdzeń w procku, a ME2 potrzebuje dwurdzeniowego minimum. Wiem ja też miałem ten sam procesor i nie uruchamiało się. Jeżeli problem występuje nie tylko w wersji z płyty ale też z orgina to masz problem wlaśnie z procesorem bo innego problemu nie widzę. Jedynym wyjściem jakie może ci pozostać to ściągnięcie cracka, właśnie tak musiałem zrobić by uruchomić nowiutkiego, kupionego ME3 dzień po premierze w Media Maktcie bo brakowało mi 1 GHz do uruchomienia gry. orgin to narazie beta i nie działa tak jak powinien.

_________________
"We fight or we die..."
Komandor Shepard


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 11:14 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 19:46
Posty: 1073
Gra w: ME (wszystkie), Gothic, DA:O, DA:P, DA2
@UP A nie ma już przypadkiem pełnej wersji Origina? Można go zaktualizować przez tą stronę:https://www.origin.com/pl/download. Ta wersja różni się wyglądem no i nie ma już tego napisu "Origin Beta"

_________________
Jeżeli ludzie próbują cię zabić, to znaczy, że robisz coś, jak należy.

(Terry Pratchett)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 11:25 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 09:54
Posty: 570
Zainstalowałeś patch 1.02 lub przynajmniej 1.01? Bo tam podobno była jakaś poprawka do tego:
Jedna z poprawek w patchu 1.01
poprawiono problem z grafiką przy procesorach jednordzeniowych


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 11:30 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 19:46
Posty: 1073
Gra w: ME (wszystkie), Gothic, DA:O, DA:P, DA2
A tak w ogóle to odradzam uruchamianie ME2 przez Origina. Strasznie się laguję, praktycznie nie można grać, nawet obsługa menu jest prawie niemożliwa.

_________________
Jeżeli ludzie próbują cię zabić, to znaczy, że robisz coś, jak należy.

(Terry Pratchett)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 11:32 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Instalowałem patch 1.02 i cracka też dawałem. To raczej nie wina jednordzeniowego procesora bo tam piszę że nie jest zalecana gra na jednordzeniowym a nie że nie można.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 11:39 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 19:46
Posty: 1073
Gra w: ME (wszystkie), Gothic, DA:O, DA:P, DA2
Próbowałeś zmieniać coś w konfiguracji gry?
Sprawdź może coś z tego ci pomoże http://social.bioware.com/forum/5/topic/135/index/8838216

_________________
Jeżeli ludzie próbują cię zabić, to znaczy, że robisz coś, jak należy.

(Terry Pratchett)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z odpaleniem me2
PostNapisane: 15 sie 2012, 17:00 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
W konfiguracji dałem na najniższe a to tak samo.

I w tym linku niewiele jest co by mi pomogło bo on ma inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 22 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules