Teraz jest 17 lis 2018, 11:54


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 30 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 30 lis 2012, 17:45 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 28 lis 2012, 15:49
Posty: 77
Gra w: Dragon Age, Mass Effect, Assassin's Creed, Tomb Raider i wiele innych
Ehh... Już reinstalowałam grę wcześniej! A jedynym kontem jakie mam jest administrator. W innych miejsca są ale TU nie ma... Ale mnie już wkurzył ten ME2


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 05 sty 2014, 18:19 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2013, 11:15
Posty: 57
Dopiszę się tutaj, bo może ktoś coś wie.
ME 2 zakupiony przez Origin. Do tego DLC, w sumie prawie wszystkie, łącznie z Arrival i Shadow Brokerem.
I poprzednio pięknie zadziałał wspomniany tu programik MassEffect 2 LST 11-09-04.
Dostałam wersję kinową. Wcześniej zainstalowałam tylko spolszczenia doi dodatków i wszysyko pieknie chodziło.
Po pewnym czasie wróciłam do gry, chcą ją ukończyć po raz następny. Po jakimś miesiącu chyba. Licho mnie podkusiło, żeby sprawdzić w Originie aktualizacje. Coś tam sprawdził, ale malutkiego i odpalam grę, a tu znowu dubbing polski.
To zmieniam programikiem i zonk - albo wersja angielska, albo pełna polska. Po dwóch zmianach n a dokładkę problem z DLC. Reinstalacja więc poszła, po niej jednak to samo.
W związku z tym mam pytanie.
Czy ktoś zauważył jakieś zmiany, patche ze strony EA, które uniemożliwiają normalną zmianę języka powyższym programikiem w wersji z Origin?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 05 sty 2014, 20:30 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2012, 21:40
Posty: 401
Gra w: Mass Effect, Dragon Age, Telltale, TSW, Titanfal, GW2, Fallout, Bioshock, Skyrim, Morrowin
Ja jakis czas temu mialam problem z zalogowaniem sie na konto aby autoryzowalo mi dodatki. ME2 mialam kupione na Steamie, ale konsultant z pomocy EA kazal mi zarejestrowac posiadana gre na Originie, co mialo rozwiazac problem z logowaniem.
Podczas instalacji na Originie wybralam jezyk angielski, czego jestem pewna. Gra uruchomila sie po polsku a poniewaz i problem z logowaniem nadal istnial to skontaktowalam sie ponownie z pomoca EA przy okazji pytajac o wersje jezykowa i od konsultanta dowiedzialam sie, ze 1) MUSIALAM wybrac jezyk polski skoro jest po polsku a po 2) nie ma opcji zmiany jezyka.

Wiec szczerze mowiac poniewaz w wyniku powyzszych zawirowan ME2 mam na obydwu platformach to korzystam ze Steama bo tam wystarczy jedno klikniecie, Steam sciaga kilka kb i mam wersje jezykowa jaka chce.
Wiem, ze niewiele pewnie pomagam na ten moment, nie wiem, jak wyglada sytuacja z podpieciem nowej gry do starego konta i dodatkow, ale jesli daloby rade to poczekalabym do jakiejs wyprzedazy na Steamie i olala Origin.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 05 sty 2014, 20:49 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2013, 11:15
Posty: 57
Pietruszka napisał(a):
Ja jakis czas temu mialam problem z zalogowaniem sie na konto aby autoryzowalo mi dodatki. ME2 mialam kupione na Steamie, ale konsultant z pomocy EA kazal mi zarejestrowac posiadana gre na Originie, co mialo rozwiazac problem z logowaniem.
Podczas instalacji na Originie wybralam jezyk angielski, czego jestem pewna. Gra uruchomila sie po polsku a poniewaz i problem z logowaniem nadal istnial to skontaktowalam sie ponownie z pomoca EA przy okazji pytajac o wersje jezykowa i od konsultanta dowiedzialam sie, ze 1) MUSIALAM wybrac jezyk polski skoro jest po polsku a po 2) nie ma opcji zmiany jezyka.

Wiec szczerze mowiac poniewaz w wyniku powyzszych zawirowan ME2 mam na obydwu platformach to korzystam ze Steama bo tam wystarczy jedno klikniecie, Steam sciaga kilka kb i mam wersje jezykowa jaka chce.
Wiem, ze niewiele pewnie pomagam na ten moment, nie wiem, jak wyglada sytuacja z podpieciem nowej gry do starego konta i dodatkow, ale jesli daloby rade to poczekalabym do jakiejs wyprzedazy na Steamie i olala Origin.


Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się zakup ME2 raz jeszcze. Trudno, słuchanie dubbingu polskiego to dla mnie koszmar (niestety przez rolę pana Nowickiego), więc albo pogrzebię ręcznie w plikach, a jeśli to nic nie da, to sobie daruję granie, w końcu już raz przeszłam.
A kupiłam całą trylogię w jednym w formie klucza na cdp.
Ale tak sknoconej (delikatnie mówiąc - moderatorów przepraszam, ale nóż się w kieszen i otwiera jednak) lokalizacji to jeszcze nie widziałam.
ME1 było tylko w wersji angielskiej, ME2 tylko w polskiej (choć wiadomo nie od dziś, że wszystkie wersje plików językowych są i tak ściągane, więc zupełnie nie pojmuję, czemu nie zrobiono normalnej możliwości wyboru wersji dubbingu i napisów w różnych językach), a ME3 była z kolei to kinówka.
Szkoda słów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 05 sty 2014, 21:04 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2012, 21:40
Posty: 401
Gra w: Mass Effect, Dragon Age, Telltale, TSW, Titanfal, GW2, Fallout, Bioshock, Skyrim, Morrowin
Troche sie porozgladalam po Googlu i znalazlam te oto dyskusje: http://social.bioware.com/forum/topic/106/index/8811086 i te dyskusje: http://social.bioware.com/forum/1/topic ... /9265677/1

W pierwszej masz informacje jak grzebiac w pliku gry mozna zmienic jezyk (post sprzed 2 lat, nie wiem czy aktualny).
W tej drugiej JoeHegarty z BW pisze, ze The in-game text language can be changed at Extras -> Options -> Narrative -> Text Language.
Aczkolwiek ta odpowiedz jest sprzed roku, wiec nie wiem, na ile ma jeszcze zastosowanie.

I jest jeszcze ten watek: http://answers.ea.com/t5/Mass-Effect-1/ ... d-p/191300

A tu filmik instruktazowy;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 05 sty 2014, 21:39 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2013, 11:15
Posty: 57
Pietruszka napisał(a):
Troche sie porozgladalam po Googlu i znalazlam te oto dyskusje: http://social.bioware.com/forum/topic/106/index/8811086 i te dyskusje: http://social.bioware.com/forum/1/topic ... /9265677/1

W pierwszej masz informacje jak grzebiac w pliku gry mozna zmienic jezyk (post sprzed 2 lat, nie wiem czy aktualny).
W tej drugiej JoeHegarty z BW pisze, ze The in-game text language can be changed at Extras -> Options -> Narrative -> Text Language.
Aczkolwiek ta odpowiedz jest sprzed roku, wiec nie wiem, na ile ma jeszcze zastosowanie.

I jest jeszcze ten watek: http://answers.ea.com/t5/Mass-Effect-1/ ... d-p/191300

A tu filmik instruktazowy;)


Dzięki za wskazówki.
Część znam, bo się naczytałam o tym, jak ręcznie pozmieniać pliki w grze. Programik to znacznie ułatwiał i do niedawna działał bez zarzutu, a teraz coś nie tak. Ale może spróbuję jeszcze ręcznie pozmieniać.
JoeHegarty chyba nie ma racji co do zmiany języka w ich własnej grze, bo gdyby było to tak proste, to nie byłoby powodu zmiany w plikach gry. :)) Wątki jednak dowodzą, że nie tylko Polacy mieli takie problemy z grą.

Tak czy inaczej dziękuję za chęć pomocy.

EDIT:

Zadziałała ręczna zmiana plików wg wskazówek z posta poniżej. Wybrałam sposób drugi, by zachować pliki na wszelki wypadek, jakby gra się sypała lub było coś nie tak:

http://social.bioware.com/forum/5/topic ... /7283196/1

Chyba ręczna zmiana jest bezpieczniejsza niż programy robiące to z automatu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Zmiana języka gry z polskiego na angielski
PostNapisane: 28 lut 2014, 18:23 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sie 2013, 13:23
Posty: 28
Gra w: Mass Effect 2,1 Bioshock Infinite, Tomb Raider 2013 , Call of Duty Black Ops 2
Witam, chciałbym zmienić język gry z Polskiego na Angielski, robię to co tu jest napisane [url]error[/url] , tylko że jednego nie wiem, np, gdy zmieniam w dlc nazwę z POL na INT to te drugie INT wykasować czy jak? bo jak nie wykasuję to nadpisze się i będzie np INT(2) nie wiem jak to zrobić, dzisiaj pewnie skończę jedynke dlatego pytam

Link usuwam. Zaś gdybyś wykazał się odrobiną chęci to zobaczyłbyś, że w tym temacie masz wyjaśnione jak rozwiązać Twój kłopot. /Kepason


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry z polskiego na angielski
PostNapisane: 28 lut 2014, 18:29 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sty 2013, 20:11
Posty: 1816
Gra w: Warframe, Stellaris, czeka na MEA
Nie możesz się podpiąć pod taki sam temat tylko zakładasz nowy ?
http://www.forum.gamewalk.pl/viewtopic.php?f=159&t=9216

_________________
Obrazek

Polecam gierkę ;)

Shep: Ha!
Kasumi: Znalazłeś próbkę DNA?
Shep: Nie, kartę kredytową.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 28 lut 2014, 18:34 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Wątki scaliłem. Nie twórz nowych, jeśli widzisz, że są podobne. A jeśli nie widzisz, to się przyjrzyj.

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja Językowa
PostNapisane: 01 mar 2014, 09:21 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2013, 21:55
Posty: 104
Lokalizacja: Świdnik
SKASOWAĆ ;) Ewentualnie gdzieś sobie zachowaj na wypadek jakby coś nie poszło ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 30 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules