Teraz jest 20 lis 2018, 14:05


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 21 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 16 lip 2012, 21:45 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2012, 20:09
Posty: 6
A czy mogę w jakiś sposób pozyskać face code z ME1, z mojego starego saveu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 17 lip 2012, 14:00 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
Możesz ewentualnie zrobić Sreenshoty swojemy Shepardowi i dokładnie go odwzorować przy następnym tworzeniu postaci dopomagając się screenami.

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 17 lip 2012, 16:24 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 09:54
Posty: 570
Cytuj:
Czy można zagrać tą samą postacią w ME1. Bo chcę mieć tylko ten sam wygląd, a poziom itp. chcę by był podstawowy.


Dlaczego nie chcesz importować tej starej postaci? Poziom przeciwników się dorówna do poziomu postaci, możesz też zmienić poziom trudności na wyższy. Nie posiekasz przeciwników jednym ciosem, jeżeli o to chodzi. No i też ekwipunku-szmelcu nie trzeba będzie zbierać, skoro będziesz miał mocniejszy. Możesz także na kod zmienić poziom i punkty, o ile będziesz chciał użyć kodów.

Jak dalej nie chcesz, to zrób ten sposób od master_rpg: importuj postać do dwójki, skopiuj sobie ten kod i ustaw suwaki w jedynce według tego kodu.
Albo sposób Neronix: zrób screen swojej postaci, a później w edytorze ustaw wygląd. Akurat w Mass Effectach ten edytor postaci jest słabo rozbudowany, więc to chyba nie będzie problem, pod warunkiem, że masz postać z edytora gry, a nie z jakiegoś modu.

Ostatni sposób: włącz hełm i nie będziesz się musiał jakimiś szczegółami przejmować (ale na Normandii niestety już nie działa). W trójce i tak może być lipa, tam już jest inny edytor.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 17 lip 2012, 23:21 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
W trójce musiałem na pamięć odbudować i mi się udało bo przez 2 części dokładnie ją zapamiętałem (tylko teksturki w ME3 inne troche są). Naszczęście moja ulubiona, domyślna twarz nie ma żadnych problemów z importem :P

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 18 lip 2012, 09:27 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, 09:13
Posty: 1895
Gra w: MGS V: TPP, Fallout 4
Neronix napisał(a):
W trójce musiałem na pamięć odbudować i mi się udało bo przez 2 części dokładnie ją zapamiętałem (tylko teksturki w ME3 inne troche są). Naszczęście moja ulubiona, domyślna twarz nie ma żadnych problemów z importem :P


A u mnie właśnie domyślnej nie chciało zaimportować bo jakaś inna się pojawiała, ale na szczęście można wybrać opcje domyślna twarz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 21 lip 2012, 00:48 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
Na serio? :) Nie wiedziałem, że może być problem z importem domyślnej twarzy.

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 21 lip 2012, 09:08 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, 09:13
Posty: 1895
Gra w: MGS V: TPP, Fallout 4
Serio jakiś brzydal się pojawia :P ale na szczęście jest jeszcze opcja, że mogę wybrać domyślną, ale na niej nie ma blizn, które miałem od dwójki, ale to taki szczegół.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 21 lip 2012, 14:40 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
Blizny się nie importują (albo miałem błąd, że się one nie zimportowały). Ale i tak blizny szybko się nadrabia (jakoś tak po Sur'Kesu miałem czerwone źrenice i blizny na całej twarzy).

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 21 lip 2012, 15:10 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2012, 00:35
Posty: 243
Gra w: Mass Effect, Mass Effect 2, Dragon Age Origins + Awakening , Dragon Age 2
Tak, masz rację blizny się nie importują. A to dla tego że są one zależne od poziomu idealisty/renegata, który znacznie się zmniejsza podczas importu postaci do nowej gry. Stąd zanik blizn.

_________________
Wszystkie zamyka sprawy śmierć,
Lecz przedtem rozbłysnąć jeszcze może czyn szlachetny,
Godny tych, którzy z bogami walczyli.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Taka sam twarz
PostNapisane: 21 lip 2012, 17:19 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, 09:13
Posty: 1895
Gra w: MGS V: TPP, Fallout 4
no na tym filmiku są od początku blizny http://www.youtube.com/watch?v=-FPPK3ljXP8


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 21 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules