Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 31 paź 2020, 00:41


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wielki problem od dawna
PostNapisane: 27 lis 2012, 19:38 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Miałem CBBE 4k (ciało kobiecej postaci takie)
http://skyrim.nexusmods.com/mods/2841
Działało ok na średnich z dodatkowo w górę antyaliasingiem i filtrowaniem anizatoporowym.
Wziąłem potem mod all in one face i apachii sky hair.
I się zaczęło. Często a to zbroja czarna się robiła a to ciało postaci a to czasem oczy postaci zniknąć umiały! Wyjście i wczytanie save tuż sprzed wyjścia działało. Ale coraz szybciej i więcej się sypało aż z gry nie wyszedłem i dopiero wtedy od nowa nie zacząłem.
Po dziesiątkach teorii i testów odkrycie- kłopot był z ramem.
No ok. Twarz na słabszy envision face a ciało na CBBE zwykłe.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/2666/
DALEJ.
UNP i twarz envision face dla UNP
http://skyrim.nexusmods.com/mods/6709
Dalej kłopot.
No się wkurzyłem.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/6709
I ciało i twarz.
I dalej problemy są.
Tekstura takiej jednej zbroi z Immersive Armor (taki mod) robi się fioletowa- czyli bez tekstur. Ale to gdy przechodzę z pancerza na pancerz czasami się pojawia. Jak zdejmę zbroję i nałoże tamtą zbroję jest ok. Jak jest bug, zdejmę zbroję i ponownie nałożę jest normalnie. Jak założe zbroję, jest ten bug, zapiszę i wyjdę jest ok.
Co jest?
Czy da się jakoś sprawdzić no nie wiem... zużycie ramu w czasie gry?
Czy da się czymś zrobić żeby powiedzmy pokazało jaka skala zużycie ramu, procesora i karty graficznej na grę było? To by była odpowiedź co się dzieje- mody wariują czy komp przeciążony.
Czy co? Jakiś pomysł jak mój zrealizować lub jakiś twój własny?

Aha, czarna zbroja czasami tak ale w przypadku niektórych zbroi nie zawsze pokrywa się wyglądowo pod względem wyświetlanego rozmiaru z normalną zbroją. Okrągła tarcza ma jakby na sobie kwadrat czarny jakby (Viking shield).
Bug ma charakterystyczny sposób bycia na dany armor. Jeden fioletowy, inny czarny pokrywa się z zbroją, drugi czarny ale zbroja rozmiarem inna jest jakby, tarcza wikinga zawsze ten kwadrat, a inna fioletowa.
http://i46.tinypic.com/2hy9dnl.jpg
Zawsze tak samo ten fioletowy co dziwne się robi.
Włosy nigdy nie siadły chyba, raz coś było ale to chyba ja coś nie tak tam z teksturami namieszałem wtedy więc można uznać że się nie liczy bo poza tym zawsze było ok.
Wszyscy mówią że RAM. I faktycznie im mocniejszy mod tym gorzej. Im wyżej opcje graficzne tym gorzej. Ale tu coś nie gra. Na pewno problem nie może być z modem n a ciało.
Komp:
procesor 2.8GHz
GeForce 9600GT
2GB RAM

Tylko 3 razy wywaliło coś nie będącego związanego z modami ale to za czasów CBBE. Raz głowa jelenia taka zawieszona w domku i stalowa tarcza na fiolet, raz w ekranie ładowania figura Śnieznego Elfa z dwemerskiej ruiny i raz coś jeszcze.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wielki problem od dawna
PostNapisane: 27 lis 2012, 20:25 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Kurcze innej opcji jak RAM to nie widze, miałem kiedyś podobnie, ale miałem 3 GB ramu dokupiłem jeszcze jedną kość ramu i wgrałem programik Skyrim4GB(wprowadzono to chyba w jakiejś aktualizacji nawet), o dziwo tylko czasem mam czarną jakąś teksture.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wielki problem od dawna
PostNapisane: 27 lis 2012, 20:49 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
No fajnie ale nawet na niskich z teksturami na średnie w zaawansowane z UNP i Envision face for UNP był problem. Więc co? Te UNP i apachii to żre tak pamięć że by to działało to wszystko inne musi być jak w Minecraft?

Kreatywności trochę!!

Aha- jeśli ma to znaczenie UNP zarówno ciało jak i twarz oraz apachii instalowałem poprzez Nexum Mod Manager.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules