Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 24 paź 2020, 12:43


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 00:45 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
średnia grafa:
http://i46.tinypic.com/34f0e37.jpg


http://i50.tinypic.com/2yybblc.jpg
(screny po wyjściu z gry, dlatego tak niskie dane podane tam że 600mb itp.)

Procek 2.8GHz
Ram 2GB

Na niskich, cóż.
W czasie gry alt+tab i podało że ramu zużywa 1.47GB a procesor to tam według wykresu patrząc na moje oko musiał gdzieś średnio 80% zużywać jak nie 90%!

Co się dzieje? Jak to jakoś poprawić, naprawić?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 17:45 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Podbijem. Proszę, pomóżcie!
http://inskyrim.pl/download/Skyrim/Popr ... ENBSeries/
Próbowałem z tym ale to nic nie dało.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 18:21 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Czy ktoś raczy pomóc czy już odkładać powinienem na nowy procek bo lada moment on się spali?


/ Za kolejny post pod postem dostaniesz oficjalne ostrzeżenie. Trochę cierpliwości, widocznie nikt obecnie nie zna rozwiązania twojego problemu. - roelka

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 18:38 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 15 lis 2011, 12:57
Posty: 48
podaj więcej danych
jaka karta grafiki?
jaki system ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 18:57 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Komputer: 2009 (druga połowa)
System: Windows 7 home premium 32 bit (z wyłączonymi w usługach niektórymi śmieciami typu windows search, faks, buforowanie druku czy karta inteligentna ale nie wszystko dostawiłem)
Karta graficzna: GeForce9600GT. Karta GeForce9600GT występuje w różnych wersjach jak wiadomo, ja mam tą 1024mb
Procesor: AMD Athlon II x2 processor 2.81
Pamięć ram: 2GB (jak się będzie dało dorzucę 1GB ale to później a i dowiem się co i jak, mam nadzieję że i wy odrobinę pomożecie). Ram mogę jakoś docisnąć za pomocą programu Glary Utilities (wiecie, że optymalizuje żeby zawsze było np. 500mb ram wolne, żadne podkręcanie to nie jest jakby coś).
Antywirus: AVG Anti-Virus Free Edition 2013

Wiem że trudno się pomaga na odległość ale może coś się uda. Z mojej strony znajdę i powiem odnośnie kompa wszystko co wam jest potrzebne lub może być potencjalnie potrzebne- tylko powiedzcie co potrzeba.

Do gry posiadam obecnie: UNP ciało i twarz oraz apachii sky hair jeśli chodzi o mody graficzne. Mam Immersive armor i weapons oraz TERA armor collection for Skyrim.


Wywaliłem Nexus Mod Manager a 100% co miałem za pomocą nexusa zainstalowane zainstalowałem ręcznie wrzucając tam gdzie trzeba i scalając folderu bądź przenieś i zamień.


Pastowanie procesora...
Ja oczywiście nie pastowałem, mój ojciec mówi też że nigdy nie pastował (chyba nawet nie wie co to jest tak poza tym...)

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 19:18 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Może to troche głupio zabrzmi, ale kompa odkurzyłeś, jaki zasilacz, może już wysiada, ściągnij obudowe, może go to troche ochłodzi, sprawdzaj temp.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 19:30 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Przeczyścić kompa? Będę zmieniał ram (do 2GB dołożę 1GB) to i przetrę conieco.
Jak sprawdzić zasilacz bo nie wiem jaki mam?
A jakieś inne pomysły?
Bo jak sądzicie: to normalne czy dziwne że tak mój procek wariuje? Jakie macie i jak wam chodzi?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 19:36 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Ja nie żartuje, przeczyszczenie może naprawdę pomóc, zasilacz sprawdzisz jak otworzysz obudowe, będzie tam nalepka, możliwe jest, że właśnie pasta zawodzi, chłodzenie masz na procku boxowe? A wiatraczek przy końcu obudowy jest ustawiony aby odprowadzał powietrze? Opcji jest naprawdę wiele co zawodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 19:51 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
A swoją drogą: jesteś pewien że mój procesor przy tej grze nie powinien mieć takiego zużycia?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 19:54 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Kurcze i teraz to nagle zauważyłeś?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 43 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules