Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 19 paź 2020, 22:05


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 20:18 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Bo mi na jednym forum mówili że mam za słaby procesor po prostu.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 09 gru 2012, 21:23 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 15 lis 2011, 12:57
Posty: 48
ja już nie wiem czy masz 1gb ram czy 2gb? raz piszesz tak a raz inaczej
1. win7 musi mieć przynajmniej 2gb
2. na taki kompa musi być minimalnie 400w zasilacz jak masz dużo podłączonych rzeczy to ci nie wystarczy
3.problem może być ze schłodzeniem
4. wywal na razie wszystkie mody


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 10 gru 2012, 08:34 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
Wolland
Ja mam taki złom:
Intel Core 2 Duo CPU
E4600 @ 2.40GHz
2,00 GB RAM
Win XP Professional SP3
GeForce 8600 GT 512MB

I przy takiej ilości modów:
Spoiler:

Na ultra dochodzi do 30 fps, a komp przeczyszczony, najnowsze sterowniki i wersja 1.7 Skyrim.

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 10 gru 2012, 10:15 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 lis 2011, 13:31
Posty: 9
Gra w: TES V: Skyrim
Zużycie procesora nie jest normalne. Mi na dużo słabszym kompie zużycie procka dochodzi ledwo do 60%.
Próbowałeś reinstalla gry? Ew. powyłączaj mody i wtedy zobacz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 10 gru 2012, 14:17 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Powyłączać mody... Wiecie, mogę tylko te z .esp i .esm.
All mam ręcznie, powód? Na próbę wywaliłem Nexus Mod Manager. Zresztą to chyba nic nie da, warczał i wcześniej z tego co pamiętam.

Kolejna teoria jaka mi przyszła do łba. Znalazłem analizą dysku w Glare Utilities film $SG coś tam coś tam. Jakiś horror...
KOMP OPĘTANY! Natanka wezwać trzeba!

Może coś zasyfione? Niby czyścił nie dawno mój ojciec ale mu nie ufam że dobrze zrobił. Ogólnie ma on problemy z sobą spore. Mówiąc ogólnie- przeczyścił, procka nie umiał to olał, powiedział że wszystko przeczyszczone bo że czegoś nie umie oczywiście się nie przyzna. Albo coś się obluzowało czy to po latach używania czy to w trakcie czyszczenia czy ja bo mi się grając (mam obrotowe krzesło) zdarzyło raz czy dwa stuknąć kompa. Oczywiście stuknięcie niewielkie, ot zdarza się, nic poważnego. Ale może cholerstwo tak wrednie się zrobiło że się obluzowało? Jak płyta stalker czyste niebo. Wiele strasznie porysowanych płyt działa a ta płyta tak niefortunnie drobną ryskę miała i trzeba było płytę takim czymś zrobić, tak jakby "załatać" dziury. I działa po tym :) .

Mówią mi na innym forum że procesor procesorowi nierówny, nie patrzy się tylko na herce, i mój to kiepski no prostu i dlatego się sypie i wskazywali że ledwo spełniam rekomendowane wymagania.

Zrobię test na Gothic 4 Arcania. Gra chodzi mi na niskich płynnie całkiem. Wymaga procka 2.8GHz. Jeśli zużycie procka będzie takie samo lub zbliżone to znaczy że coś nie tak. Ale i tak sam fakt że G4 całkiem dobrze działa świadczy o dość dużej dysproporcji.


Co do ramu pisałem- mam 2GB a możliwe iż w najbliższym czasie domontuję 1GB (czyli będę miał 3GB).

http://i48.tinypic.com/bbzog.jpg
Wykres z gry Gothic 4

Wykres w jaskini na początku gry, te robale co trzeba wytłuc z zwojami dla Lyrci.

Aha- z modami skyrim domyślnie ustawia ustawienia na niskie, bez modów domyślnie na średnie.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 12 gru 2012, 17:23 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Roelka i inni moderatorzy. Nie dawajcie warna. Podbijam ten niezwykle dla mnie ważny temat by nie zaginął w otchłani działu.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 13 gru 2012, 15:15 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Wybaczcie ale to pilna sprawa i chciałbym by temat był u góry.

Aha, wielokrotnie reinstalowałem grę ale to nic nie dawało. Ale robiłem to programem Programy i Funkcje. Co sądzicie by zrobić to programem Revo Uninstall a potem przeszukać kompa CCleanerem i Glary Utilities a potem zdefragmentować i zoptymalizować programem SmartDefrag? Po prostu wykopać grę kompletnie. Nawet zapisy wywalić zresztą i tak moją postać wypadałoby z lekka od nowa (niektóre rzeczy za szybko zrobiłem i trochę źle rozwinąłem parę rzeczy). Co wy na to?
Dla mnie to nie problem- chodzi mi tylko czy to ma jakikolwiek sens.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 13 gru 2012, 15:25 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
No ja po każdej deinstalacji czego kolwiek jadę Cleanerem, programem usuwać to myśle, jest zbędna rzecz, defragmentacja jak najbardziej nie zaszkodzi ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 13 gru 2012, 15:49 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Ale czy potencjalnie gra może mieć coś nie tak? Wiecie, usuwałem grę ale jakiś drobny syf, malutki rejestr gdzieś się ukrył? Bo to tak dziwnie procesor skacze jakby coś tam się blokowało, poodnajdywać nie mogło czy coś. Takie wrażenie odnosiłem przynajmniej i odnoszę. Na dodatek brak proporcji jakichś w zużyciu procka czy to w porównaniu z o wiele cięższym Gothiciem 4 gdzie linia jest równa, nie ma takich skoków i jest o dziwo na podobnym poziomie co Skyrim chwilami bywa!
Ale czy to ma sens? Bo to trochę trwa...
Po prostu dlatego wszystko to chcę zrobić by grę kompletnie po niej ślady usunąć na moim kompie. Dlatego i defragmentacja.
Ale jak już pisałem- są jakiekolwiek szanse że to w tym problem tkwi?

Revo grę usunął ale przy czyszczeniu rejestru się zawiesił to musiałem kompa restartować. Gra usunięta, resztki czyszczę ręcznie i ccleaner i glary utilities.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor
PostNapisane: 13 gru 2012, 17:04 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Dobra, ja wątpie aby gra aż tak zaburzała prace procesora, oczywiście nie mówie, że tak być nie może, zrobił bym tak usunął gierke Revo Uninstaller'em tak dla pewności niech zrobi to program, następnie CCleaner i Odkurzacz(lub inny program), później defragmentacja dysku. Bardzo możliwe, że coś się w Skyrim pomieszało, bo zapewne do gry to troche modów ładowałeś ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 37 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules