Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 20 paź 2020, 19:43


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 3 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gra się tnie
PostNapisane: 08 lut 2013, 15:19 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Poprawka z wykorzystaniem większej ilości ramu była już w którymś tam patchu zawarta. No jak chcesz grać na lepszej wydajności to polecam wyłączyć antialisingi, filtrowania etc. No i cienie na Low, ja tak zrobiłem i z 27 klatek skoczyło gdzieś do 35-40.

To jest laptop?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się tnie
PostNapisane: 08 lut 2013, 15:22 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 02 gru 2012, 21:09
Posty: 195
Laptop ale problemy z ramem tylko w Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się tnie
PostNapisane: 08 lut 2013, 15:55 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 02 gru 2012, 21:09
Posty: 195
Czy jest jakiś sposób by mógł wykorzystywać 100% ramu : program , pacz cokolwiek ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się tnie
PostNapisane: 08 lut 2013, 16:10 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Ale edytuj posty, po to funkcja jest dostępna, aby nie dublować wpisów.

Z tego co ja wiem, to ograniczenie z 2gb przesunięto na 4gb i to jest wartość domyślna teraz. Nie podlega już zmianom.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się tnie
PostNapisane: 08 lut 2013, 16:11 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Tak jak mówisz Ifrexalis
100% ramu to raczej nie wykorzystasz bo musi zostać dla systemu i innych programów, skyrim wykorzysta chyba maks 4GB w końcu wyszedł taki "patch"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się tnie
PostNapisane: 08 lut 2013, 16:40 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 02 gru 2012, 21:09
Posty: 195
Ale mam najnowsze paczę i mogę wykorzystać tylko 2 giga . Jakim cudem jak mówicie że można 4 giga domyślnie teraz .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Przycinanie
PostNapisane: 19 lut 2013, 00:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2012, 20:28
Posty: 8
Mam problem z przycinaniem się Skyrima. Gra chodzi płynnie ok 40/60FPS ale średnio co minute zacina się na jakieś 5 sekund. Mam komplet patch'y wgrywałem różne mody graficzne ale nic nie pomaga. Dodam że dzieje się tak tylko na prawie ukończonej grze ok 60lvl jak zacznę od nowa jest okey.. Chcę przejść dodatek "Dawnguard" [bez dodatku ten sam problem] ale nie zaczynać gry od początku. Prosił bym o pomoc rozwiązaniu tego problemu bo w necie nic nie mogę znaleźć. Z góry THX


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z zacinajacym sie Skyrimem
PostNapisane: 21 lut 2013, 15:14 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
@UP Oryginał? Używałeś kodów? Ile godzin grałeś już na tej postaci?






Ifrexalis napisał(a):
uch, poszukałbyś przed zakładaniem nowego wątku. Są specjalne tematy poświęcone tego typu zagadnieniom.

I nie, nie spełnia wymagań. Za mało pamięci (minimum sensowne, to 4gb) i jakaś dziwna karta graficzna. Próbuj http://skyrim.nexusmods.com/mods/15123 albo modernizuj sprzęt.

/ Przeniosłam :) - roelka


Nie zgodzę się, mam 2GB ram GeForce9600GT i procesor dwurdzeniowy 2.8GHz.
I gra działa bez modów na średnich kompletnie bez lagów. Z modami UNP na twarz i ciało, apachiiskyhair, immersive armor i weapons i parę jeszcze innych modów teraz spróbuję na średnich ale na takich pomiędzy średnie a niskie (to jest niektóre elementy z średnich ustawień a niektóre z niskich) gra tylko miała czasem kłopot z fioletowymi teksturami ale to drobny problem. Ten problem dotyczył tylko itemów z moda immersive, w ciągu 50 godzin problem miałem tylko 4 razy mniej więcej a naprawa tego to... 3-5 sekund. Nawet z gry do menu nie wychodzisz.
I co?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się zacina
PostNapisane: 21 lut 2013, 15:26 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
A no to, że pamięć ram ma dużo do odegrania w tej roli, pomijając kartę graficzną, a odpowiedziałeś sobie Wollannd sam na pytanie co się dzieje jak masz za mało ramu ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z zacinajacym sie Skyrimem
PostNapisane: 21 lut 2013, 15:43 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2012, 20:28
Posty: 8
Wollannd napisał(a):
@UP Oryginał? Używałeś kodów? Ile godzin grałeś już na tej postaci?


Gra oryginał. Kodów używałem ale tylko do zmiany wyglądu postaci a tak to tylko do sprawdzenia efektów bez zapisywania gry. Tą postacią grałem około 90h. Robiłem reinstal sprawdzić czy któryś z modów nie namieszał ale dalej to samo.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 3 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 43 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules