Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 paź 2020, 08:22


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 02 sty 2013, 22:44 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 sty 2013, 22:34
Posty: 3
Jak w temacie Skyrim na największych ustawieniach ma 1/2 sekundowe przycinki warto dodać , że w trybie zza pleców postaci mniej przycina ale tutaj lepiej się gra z widoku oczu postaci :)

Sprzęt:
Monitor: 1920x1080 - Lg Flatron w2261vp
Grafika : Ati radeon hd6870 1024mb sterownik z 25 listopada wersja 12.10 nowszej nie ma
8gb ram
Procesor Amd Phenom II X4 955 , 3.2Ghz
System operacyjny : Windows 7 service pack 1 , Directx 11
wersja Skyrim 1.8.151.07
Oryginał oczywiście

Na średnich przycinek nie ma jednak już na wysokich się pojawiają.
Komputer bije na głowę zalecany sprzęt więc zastanawiają mnie te zrywy.
Wg. http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:System_Requirements moja karta wygodnie siedzi na Ultra wymaganich jakieś pomysły skąd taki babol się robi ?
Dodam , że próbowałem modów do kart ati etc. i nic nie pomogło , jednak na forum nie znalazłem podobnego tematu więc jestem :)

ps. ostatnio grałemw Far Cry 3 czy Hitmana lub inne nowsze gry i na max detalach śmigały bez przycinania

Z góry dzięki za pomoc.

edit. jedyne co mnie martwi to Bios na karcie graficznej jego data to : 2011/06/19
wg. Amd catalist czy może to mieć jakiś związek z owym problemem i czy można w łatwy sposób bios karty zaktualizowac ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 03 sty 2013, 08:52 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
A ustawienia? sprawdzałeś choćby anti-aliasing? często powoduje u bethesdy przycinanie, a nawet ctd.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 03 sty 2013, 10:14 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 sty 2013, 22:34
Posty: 3
sprawdzałem na najwyższych bez anti-aliasingu dalej rwie , tak drogą eliminacji zmniejszałem wszystkie ustawienia , pozniej ustawialem na najwyzsze i obnizalem 1 parametr lub go wylaczalem , jednak ewidentnie gra tnie sie na wysokich i ultra ustawieniach na srednich smiga gladko ale wiadomo jak to wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 03 sty 2013, 10:19 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Widać optymalizację gry, tj. słabą optymalizację mimo tylu wydanych łatek. Jeśli chcesz koniecznie te ultra-detale, spróbuj http://skyrim.nexusmods.com/mods/15123 - wyraźna różnica. Ta modyfikacja w moim przypadku stworzyła płynną grę; z drugiej jednak strony, nie zależało mi na wysokiej jakości tekstur.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 03 sty 2013, 10:33 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 sty 2013, 22:34
Posty: 3
U mnie niestety dalej rwie , oczywiście żeby nie było niejasności uruchomiłem (f10) i manipulowałem shift+pgup/pgdn , na pgdn miałem ładna pikseloze , na pgup grafika bez zmian i przycinki

ps. dzięki za zainteresowanie :)

edit. tak sie teraz zastanawiam bo poprzednia wersje miałem 1.1.21.0 (po prostu dawno temu Skyrima zainstalowałem ale nie miałem czasu grać) i pamietam , że tak sie nie zacinał więc może powrócić do starego patcha (aczkolwiek pewnie wiąże się to z bugami , ktore zostały naprawione)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 04 sty 2013, 01:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 sty 2013, 02:59
Posty: 13
Witam, chciałbym się podpiąć do tematu, gdyż też mam taki problem. Lecz u mnie gra chodzi płynnie, tylko w niektórych miejscach łapie takie zamuły, np w miejscu, gdzie mamy Zabić Mercera, niestety nazwy tego miejsca nie pamiętam. Tam mam Takie przyciny, chodzi płynnie sekunde, po chwili znowu takie sciny, i znów płynnie.
Mój Sprzęt:
Procek: i5 3470 (3,2Ghz)
Karta: GF GTX 660 2GB
Ram: 8 GB
System: Windows 7 , service pack 1
Wersja: Skyrim 1.8.151.07


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 1/2 sekundowe przycinki
PostNapisane: 04 sty 2013, 08:24 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Cóż poradzić. Na Waszym miejscu, po prostu darowałbym sobie ultra-detale i skupił się właśnie na płynności. Toteż opcje bym zmienił na jakieś "High" czy "Medium" i nie instalowałbym żadnych pakietów tekstur/meshy o bardzo wysokiej rozdzielczości. Do tego "kiepskie" cieniowanie i wyłączony anty-aliasing.
Ja jadę na i5 2.8 ghz + 8gb + hd 6850 i również gra nie była "przyjemna". Trzeba było wybrać: spadki jakości, bądź gorsze teksturki.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 47 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules