Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 24 paź 2020, 08:19


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 17 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 04 sty 2013, 17:51 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2013, 17:39
Posty: 7
Witam
Mam pewien problem.
Otóż mam wersje gry 1.1 po ang. ściągnąłem sobie spolszczenie z dubbingiem i gra działała płynnie bez problemów. Jednak gdy z aktualizowałem grę do jakiej kolwiek innej wersji (obecnie mam 1.8) to gra się zacina, nie są to jakieś straszne zacięcia ale myszka chodzi mało płynnie. Wcześniej wszystko było dobrze bez zakłóceń ale teraz jest dość kiepsko. Ktoś wie czego to wina i czy da się to naprawić??

dodam tylko, że sprawdzałem dwa dostępne i sprawdzone spolszczenia w oby przypadkach jest tak samo. reinstalka nie pomaga.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 04 sty 2013, 18:40 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Gra oryginalna? Wgraj to:http://inskyrim.pl/download/Skyrim/Poprawki-graficzne/AntiBSOD-AntiFREEZE-graphic-and-performance-fix-ENBSeries/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 04 sty 2013, 19:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2013, 17:39
Posty: 7
tak gra to oryginał. te pliki jednak nic mi nie pomogły. dokładniej pisząc to gra nie tyle się zacina co zachowuje się tak jakby kursor skakał. gram łucznikiem wiec to dość denerwujące gdy przeciągasz kursor po linii prostej a on ci podskakuje. nie wiem czego to wina i brakuje mi już pomysłów ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 04 sty 2013, 19:29 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
mouse acc ci robi problemy.

Go to \Users\[Username]\My Documents\My Games\Skyrim
Open the SkyrimPrefs.ini file with notepad
Find the line bMouseAcceleration=1 (located under [Controls])
Replace the 1 with a 0
Save the file (make sure you don't accidentally save it as Skyrim.ini.txt)

Postępuj według instrukcji a powinno pomóc

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 05 sty 2013, 11:25 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2013, 17:39
Posty: 7
Zrobiłem tak jak pisałeś i pomogło, nie jest tak jak przed zaktualizowaniem ale jest lepiej niż wcześniej. Zauważyłem że kursor skacze po skałach ( dosłownie, gdy najeżdżam na skały to kursor jakby po nich spadał lub wskakiwał zależy w którą str obracam , wiem że brzmi głupio ale już lepiej tego opisać nie potrafię)
Dzięki za pomoc

Po sprawdzeniu jednak jest tak jak wcześniej w mieście obraz wygląda dość normalnie ale w jaskiniach, podziemiach czy budynkach skacze. Nie wiem już ocb ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 05 sty 2013, 15:37 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2012, 18:25
Posty: 5314
Hmm, skoro masz oryginał, to co gadasz o "2 dostępnych spolszczeniach"? Zainstaluj grę po polsku ;)

_________________
InSkyrim


Obrazek
Aby dołączyć, kliknij w obrazek.

Free Company of Alinor- Ktoś


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 05 sty 2013, 16:06 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2013, 17:39
Posty: 7
oryginałkę mam po angielsku, sprawdziłem też że spolszczenie nie ma nic do rzeczy. po zaktualizowaniu gdy do jakiej kolwiek wersji powoduje te skakanie kursora. Czy to możliwe że przez patche gra ma większe wymagania?? I to co na początku płynnie chodziło po zaktualizowaniu jest za ciężkie na mojego kompa??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 05 sty 2013, 19:05 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
@William-PL
Pytanie o oryginał to standard - masz pirata, problem z głowy, bo nie uzyskasz supportu, więc pewne jest, że to standardowe pytanie, aby pozbyć się problemu.

Co do tematu. To czy skakanie kursora pokrywa się z skokami obrazu (niskie FPS)? Czy po zmianie detali zmienia się jakkolwiek sytuacja?

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 05 sty 2013, 22:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2013, 17:39
Posty: 7
Winny ;/

FPS sprawdziłem zarówno gdy się tnie jak i gdy się nie tnie są na tym samym poziomie czyli w granicach 20 , nie wiem czy to dobrze czy źle ale chodził wcześniej płynnie. Po wgraniu aktualizacji FPS rosną o jakieś max 5 pkt. To skakanie kursora przypomina trochę rysowanie prostej linii po pijaku. Niby kursor jedzie prosto ale w pewnym momencie skręci delikatnie w którąś str. co dość mocno denerwuje gdy gra się łucznikiem.
Sprawdziłem wszystko co tylko mogłem spolszczenie nie ma tu nic do rzeczy ponieważ nawet w oryginalnej (ang) wersji po wgraniu jakiego kolwiek update pojawia się ten sam błąd. Wgrywałem już aktualizacje polskie i angielskie za każdym razem jest to samo. Dla pewności sprawdziłem też czy coś mi się w międzyczasie z kompem nie stało , ale gra w podstawowej wersji czyli and 1.1 bez aktualizacji działa płynnie i bez zacięć.
Być może wersja gry która mam jest jakaś przestarzała i nie w pełni się aktualizuje i to właśnie stąd te dziwne błędy, tylko w takim razie dlaczego nikt inny nie ma z tym problemów.
Przyznaje się i przepraszam za wprowadzenie was w błąd mam pirata, wiem że nie interesują was wytłumaczenia ale 120 zl to jednak dla mnie troche za dużo za grę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Po spolszczeniu zacina
PostNapisane: 06 sty 2013, 09:46 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Spoko, w każdym bądź razie poszukaj w necie tweaków skyrimprefs.ini na temat kursora i ruchu. A i spróbuj może wykasować plik skyrimprefs.ini, żeby gra wygenerowała nowy.

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 17 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 37 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules