Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 29 paź 2020, 17:30


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 19 sty 2013, 19:09 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2012, 21:43
Posty: 113
Lokalizacja: Łódź
Czy da się zrobić tak, aby rozpocząć nową grę z postacią ze starego save'a? Podejrzewam, że trzeba by jakieś pliki pokopiować, ale nie wiem jakie? Ktoś wie? Chciałbym rozpocząć nową grę i mieć postać, którą stworzyłem w starej grze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 19 sty 2013, 19:18 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Czyli chciałbyś mieć twarz starej postaci w nowej grze, dobrze zrozumiałem? Wiesz szczerze doradzę Ci, że szybciej będzie stworzyć nową podobną do tej co miałeś ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 19 sty 2013, 19:35 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2012, 21:43
Posty: 113
Lokalizacja: Łódź
Nie twarz, mówiąc postać miałem na myśli całokształt mojej postaci, jej umiejętności, przedmioty, itd.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 19 sty 2013, 20:57 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
No to jaki jest sens zaczynania nowej gry tą samą postacią? Zrobisz jak zechcesz, ale ja sposobu nie znam i wątpie aby taki istniał, może ktoś podrzuci ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 19 sty 2013, 21:48 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2012, 21:43
Posty: 113
Lokalizacja: Łódź
Ano taki, że w chwili obecnej nie ma już praktycznie żadnych misji a posiadając obecną postać mógłbym sobie dziarsko ponaparzać w potworki w misjach od początku gry:P Wszystko się da zrobić. Skoro da się dać Nordowi świetlny miecz z Gwiezdnych Wojen, to coś takiego też się da, tyle że trzeba wiedzieć, które pliki nadpisać:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 20 sty 2013, 02:39 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Nie ma czegoś takiego. To wydaje się łatwe, ale nie jest - mam na myśli rozdzielanie na części pliku zapisu.
Rozumiem, nie chcesz mieć postaci bez "twarzy" i "przeszłości", ale tak czy siak nie będziesz mieć, bo tak scenariusz "Skyrim" zakłada. To nie "Fallout" 1/2.

W takich grach jak "Skyrim" czy "Dragon Age", nową kampanię rozpoczyna się od nowa i podchodzi do pewnych rzeczy inaczej - począwszy od wyglądu, na doborze słów kończąc. Nie wiem jak ty, ale ja zawsze wprowadzałem poprawki do profilu kiedy zaczynałem od nowa. Bo zawsze można było coś poprawić. Siedzieć ciągle w przeszłości, to jak nie zmieniać nigdy bielizny - kiedyś zirytuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 25 sty 2013, 15:28 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 sty 2013, 17:01
Posty: 11
Lokalizacja: Poznan City
Gra w: Dead Island
zapewne chodzi ci o importowanie postaci
tak jak to było w mass effect (przenoszenie postaci z jedynki na dwójka a pozniej z dwójki na trójke)
tylko że tobie zależy na importowaniu postaci na tą samą gre i np granie na wiekrzym poziomie trudnosci??
Zapomnij Skyrim to nie Dark Souls :)


    Ifrexalis: naprawdę, zacznij coś filtrować te swoje wypowiedzi. Najeżone błędami i nielogiczne.



Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa gra na starej postaci
PostNapisane: 12 kwi 2013, 06:55 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 kwi 2013, 06:42
Posty: 1
A jednak temat naglący w mojej sprawie! Od pewnego czasu nie mogę grać w TES V Skyrim, gra wyłącza się do pulpity po czasie od 5min do 45min, albo wywala komunikat Microsoft Visual C++ Runtime Library, gra jest dość "stara", poświęciłem jej około 120 godzin (około bo nie pamiętam dokładnie, a jestem w pracy więc nie sprawdzę na steamie ;P) prawie 60lvl, próbowałem różnych opcji od wyłączania modów poprzez sprawdzanie spójności plików do reinstalki i gry na wersji kinowej, ofc zainstalowałem aktualnego Visuala. Nic nie pomogło. Gdy jednak wczoraj z ciekawości włączyłem nową grę spokojnie przegrałem prawie 3 godziny.
Nie zależy mi na itemach i questach, ale na samych umiejętnościach których wyrobienie zajęło mi trochę czasu. Dodam, że gra zaczęła się sypać jakoś od 110 godziny gry, a sam save waży 12 mb. Więc jakieś pomysły? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 24 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules