Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 24 paź 2020, 06:06


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 9 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 16:58 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2013, 16:51
Posty: 8
Witam,
Otóż problem mam taki, że gra chodzi słabiutko. Na żadnych detalach nie mogę uzyskać stałych 60fps. Sprzęt taki:

MOBO: MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA1155 | CPU: Intel Core i5-3570k Ivy Bridge LGA1155 BOX | SilentiumPC Fortis HE1225
GPU: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express | HDD: Western Digital Caviar Green 1TB SATA3
PSU: XFX Core 550W | RAM: Kingston DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz HyperX CL9

A gra praktycznie w żadnym momencie nie osiąga 60fps, no może, gdy się patrzę z odległości około 2m. na wejście jakiegoś miasta. Gra oryginalna, próbowałem już SkyBoost, TESVAL i nic nie dało ani jednego fps...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:03 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
A jakieś modyfikacje masz doinstalowane? spowalniają najczęściej tekstury o wysokiej rozdzielczości, a także efekty (filtry i nie tylko). Do tego dochodzi problematyczny silnik gry, który od dawien dawna ma problemy - choćby z anty-aliasingiem (dobrze wyłączyć, bądź trzymać na niskim).

Modyfikacja, która może pomóc, to: http://skyrim.nexusmods.com/mods/15123 . Ale o niej myśl na końcu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2013, 16:51
Posty: 8
Gram bez żadnych modów, i fps jest na poziomie 40-60 oraz 30-50 w miastach, co jest dla mnie grubym nieporozumieniem, gdyż taką ilość klatek bym zniósł, ale nie na takim sprzęcie, oraz bez jakichkolwiek modyfikacji...
Do tej modyfikacji jaki jest potrzebny patch ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:33 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Co to za pytanie.. w przypadku gier Bethesdy, najnowszy patch to niemalże wymóg. Ilość błędów stawia to wymaganie. Wspomniana modyfikacja nie będzie się z tym gryzła.

ps. rzeczy tego typu, również doinstalować: http://skyrim.nexusmods.com/mods/19 .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:52 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2013, 16:51
Posty: 8
Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaki jest najnowszy patch ? Gdyż na komputerze z grą nie mam internetu, a piszę z laptopa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 18:06 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
No to jak to uruchamiasz skoro wymaga podłączenia do sieci? steamu? http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Patch 1.8.151.0.7 obecnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 19:19 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2013, 16:51
Posty: 8
Patch zainstalowany, Hialgoboost także, i powiem, że fps jest nawet mniej. 34-54 na otwartej przestrzeni...
EDIT. Jednak jest lepiej, FPS 45-60 ze spadkami do 30 oraz jeszcze zainstalowany leciutki Tweak na grafikę. Jednak zauważyłem, że zużycie karty graficznej wynosi ciągle w okolicach 60-70 i nagle spada. Myślę, że wyłączenie VSync by pomogło, tylko jak ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 20 lut 2013, 22:33 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2013, 16:51
Posty: 8
Dobra po temacie, najnowszy patch, Hialgoboost, z MSAA zszedłem na x4 oras z AA na x12, około 6-7 modów na grafikę, i FPS na poziomie 48-60. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zacinanie gry na dobrym sprzęcie.
PostNapisane: 18 mar 2013, 16:16 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2013, 16:51
Posty: 8
Dobra, teraz mam problem niby błachy, jednak trochę przeszkadza podczas walki. Otóż mam Daedryczny Łuk ustawiony ładnie pod klawiszem "1", a Daedryczne Miecze pod "2". I gdy zmieniam z łuku na miecze, jest normalnie, jednak gdy zmieniam z powrotem na łuk, jest lag, coś jakbym zrobił "qłik sejwa", jakieś rady ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 9 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 47 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules