Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 22 paź 2020, 14:37


Napisz wątekOdpowiedz Strona 21 z 31   [ Posty: 304 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 24 lut 2015, 19:53 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 19 lis 2012, 09:37
Posty: 1109
Lokalizacja: Opole
Gra w: Gothic, Wiedźmin, DA, Skyrim
Mam zainstalowane 4 unofficiale i poustawiałem je ładnie pod odpowiednikami, jeszcze coś powinienem zrobić ?

_________________
"Zmierzam do Samotni dołączyć do Legionu. Zjednoczone Cesarstwo będzie lepsze dla wszystkich"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 24 lut 2015, 23:21 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Vovin, pisałem powyższe w kontekście problemu siemek22, nawet nie śmiałbym instruować "nałogowca" w tak podstawowym temacie. Jeśli odebrałeś moją wypowiedź personalnie, to wiedz, że nie taka była moja intencja man.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 25 lut 2015, 14:33 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 19 lis 2012, 09:37
Posty: 1109
Lokalizacja: Opole
Gra w: Gothic, Wiedźmin, DA, Skyrim
nocny napisał(a):
Vovin, pisałem powyższe w kontekście problemu siemek22, nawet nie śmiałbym instruować "nałogowca" w tak podstawowym temacie. Jeśli odebrałeś moją wypowiedź personalnie, to wiedz, że nie taka była moja intencja man.


Nic z tych rzeczy :) Ja dopytywałem szczerze, bo w modowaniu nie czuję się po pierwsze za dobrze, a dwa moja wersja Skyrima jakby odbiega od reszty - nie mam w wykazie "Skyrim.esm" i "Update.esm". Dlatego zastanawiam się czasem czy coś jeszcze mogę zrobić.

_________________
"Zmierzam do Samotni dołączyć do Legionu. Zjednoczone Cesarstwo będzie lepsze dla wszystkich"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 25 lut 2015, 15:06 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Zawsze polecam wyczyścić pluginy Tes5Edit według wskazań LOOT, ten zabieg najlepiej poprawia stabilność, ze wszystkich dostępnych sposobów. Dobrze jest sprawdzić czy wartości delev/relev są prawidłowo przypisane do esp (również LOOT)
Niektórzy mają taką grę bez skyrim.esm i update.esm, rozmawiałem ostatnio z jednym moderem na Nexus, też miał taką wersję.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 25 lut 2015, 18:33 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 19 lis 2012, 09:37
Posty: 1109
Lokalizacja: Opole
Gra w: Gothic, Wiedźmin, DA, Skyrim
"wyczyścić pluginy Tes5Edit według wskazań LOOT" - a tak bardziej po polsku, bo nic mi to nie mówi :)

_________________
"Zmierzam do Samotni dołączyć do Legionu. Zjednoczone Cesarstwo będzie lepsze dla wszystkich"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 04 mar 2015, 08:18 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014, 16:08
Posty: 276
Lokalizacja: Varsovia-Voluntas (Pęknina)
Gra w: TES V Skyrim
Vovin napisał(a):
"wyczyścić pluginy Tes5Edit według wskazań LOOT" - a tak bardziej po polsku, bo nic mi to nie mówi :)


Odpalasz LOOT, włączasz środkowy przycisk do sortowania plików, chwilę pracuje, a potem proponuje Ci swoją wersję kolejności, jeśli uważasz, że Twoja kolejność jest odpowiednia to klikasz zrezygnuj i zamykasz LOOT. Po chwili pokaże się okno z podsumowaniem czy jakoś tak. W tym oknie masz zakładkę detail czy jakoś tak, klikasz ją i masz listę Twoich modów z opisem. Pod każdym masz napisane czy jest np. nowa wersja, lub czy jest "brudny" i wymaga Tes5Edit... Nocny zna się na tym bardzo dobrze, jakby co proś Jego... Ja skorzystałem z poradnika, gdzie masz filmiki z obsługą LOOT i Tes5Edit. Z tego co pamiętam to czyścisz jeden plik na raz, potem zamykasz program Tes5Edit, odpalasz znowu i czyścisz kolejny plik...

Ja mam problem z czymś co roboczo nazwę opętaniem przez wiłę. Otóż idąc do Pękniętego Kła ubiłem wiłę w Przydrożnych Ruinach (droga do Falkret). To było wczoraj, zapisałem grę pod samym Pękniętym Kłem i wyszedłem z gry. Dziś zająłem się "załogą" Pękniętego Kła i wracałem po wszystkim tą samą drogą gdy zostałem opętany... Wygląda to tak, że po zbliżeniu się do Przydrożnych Ruin (nie istotne z jakiego kierunku) zaczynasz wyglądać jak wiła... Postać wygląda tak jakby nałożyła płaszcz z wiły, wokół zbroi latają te "muszki" czy co to tam jest i w żaden sposób nie mogę się tego efektu pozbyć. Próbowałem teleportacji i różnych takich (nurkowanie na chwilę niweluje ten efekt). Po prostu wchodzisz w pole rażenia tego błędu i jesteś zainfekowany na stałe... Co to może być???!!! I jak się tego pozbyć??????!!!!!!

_________________
Ad Maiorem Iahveh Gloriam.
https://www.youtube.com/watch?v=gYi821vav7I


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 04 mar 2015, 09:40 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 19 lis 2012, 09:37
Posty: 1109
Lokalizacja: Opole
Gra w: Gothic, Wiedźmin, DA, Skyrim
Nie posiadam LOOT'a. Może z czasem trzeba będzie zainstalować :) Obecnie z uwagi na bugi pojawiające się w nowej wersji mojego ulubionego moda (pisałem o tym tutaj: http://www.forum.gamewalk.pl/viewtopic.php?f=223&t=18064), przeinstalowałem całego Skyrima - i o dziwo, nie ma żadnych (na razie) błędów :) Dzieciaki Jarla Bulgrufa mówią czysto po polsku, nie ma przebić dubbingu angielskiego na polski, jak to zdarzało się w paru kwestiach. Muszę jeszcze sprawdzić czy Delphine odprowadzi mnie do Gaykeene :) Jedyny minus to taki, że moda ETaC musiałem wyłączyć.

Co do twojego problemu to nie mam pojęcia co to może być. Może jakiś mod na grafę?

_________________
"Zmierzam do Samotni dołączyć do Legionu. Zjednoczone Cesarstwo będzie lepsze dla wszystkich"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 04 mar 2015, 11:01 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
EquesCarbo napisał(a):
Ja mam problem z czymś co roboczo nazwę opętaniem przez wiłę.... Co to może być???!!! I jak się tego pozbyć??????!!!!!!

To "opętanie" o którym piszesz to bardzo złośliwy glitch o nazwie SPRIGGAN SWARM EFFECT
Otwórz kartę postaci i spójrz na zakładkę Aktywne Efekty, powinna tam być informacja o działającej "klątwie". Podaj jej nazwę by ustalić nr błędu. Można to usunąć jedynie przez kod w konsoli. Koniecznie zrób kopię całego katalogu saves.
Eksperymentalnie otwórz konsolę i wpisz
Kod:
AbSprigganSwarm: 9AA46

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 09 mar 2015, 21:38 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014, 16:08
Posty: 276
Lokalizacja: Varsovia-Voluntas (Pęknina)
Gra w: TES V Skyrim
Dzięki Nocny. niestety ten problem sprawdzę później, bo bieżący problem to niemożność wyjęcia strzał z kufra w Wietrznym Domku. Wsadziłem do kuferka w mojej sypialni dwieście żelaznych strzał i masę innych rzeczy, problem w tym, że jedynie strzał wyjąć się nie da... Jest dźwięk, który towarzyszy tej czynności, tyle że nic się poza tym nie dzieje.
Ps. Jak się otwiera konsolę? Tyldą?

Jeszcze pytanko odnośnie Furii i Zguby Czerwonego Orła. Otóż tylko raz, na cztery bodajże instalacje gry, zostałem posiadaczem obu tych ostrzy. Chciałbym się dowiedzieć, czy zdobycie dwóch mieczy Czerwonego Orła jest od czegoś zależne, czy może jest to kolejny bug w grze, że po raz trzeci zdobywam tylko Zgubę Czerwonego Orła (wsadzam Furię, wyjmuję Zgubę)???

_________________
Ad Maiorem Iahveh Gloriam.
https://www.youtube.com/watch?v=gYi821vav7I


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Niespodziewane błędy "Skyrim"
PostNapisane: 18 mar 2015, 09:17 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 19 lis 2012, 09:37
Posty: 1109
Lokalizacja: Opole
Gra w: Gothic, Wiedźmin, DA, Skyrim
Witam. Niestety i mnie dopadają kolejne bugi w Skyrim. Prawdę mówiąc to zaczyna mnie to lekko irytować. Pierwsze przejście SKyrima było przyjemnością o bugach mogłem poczytać co najwyżej na forach. Wychodzi na to, że każde kolejne odpalenie gry zwiększa szansę na błędy... ale do rzeczy :)

1) Kiedy stawałem się szczęśliwym mężem, po przeprowadzce do mojego domu wybranka mego serca mówiła, że to wspaniały dom i założy sklepik. Kwestia pojawiała się raz, tylko przy pierwszej wizycie w domu. Obecnie żonka wita mnie takim tekstem średnio przy co drugiej wizycie. Nie wiem czym to jest spowodowane ale zaczyna być to irytujące :) Po przeprowadzce do innego domu dalej chce zakładać co chwila sklep, mimo że takowy już funkcjonuje.
2) Gabloty na broń - pogodziłem się z tym, że nie można do nich tak po prostu włożyć broni jak np. wiesza się ją na stojakach. Poświęciłem więc trochę czasu i w miarę opanowałem styl upuść-nakieruj-upuść :) Po czym przy kolejnej wizycie w domu okazuje się, że broń sama wyszła z gabloty albo wystaje w połowie przez ściankę. O dziwo dzieje się tak tylko z jedną konkretną gablotą. Próbowałem wkładać tam różne bronie ale dalej jest to samo, z różną częstotliwość wkład z gabloty opuszcza ją...
3) Stojaki na zbroje - najpierw okazało się, że stojak na piętrze w posiadłości Dwór nad Jeziorem sam przywraca zbroję do podstawowych statów. Włożyłem na niego komplet norski zdobiony, ulepszony sztabkami rtęci, i tak wisiał sobie czekając na swoją kolej do zaklinania. Kiedy chciałem przystąpić do ww. czynności okazało się, że zbroja nie jest już ulepszona. Postanowiłem najpierw winę wziąć na siebie, wróciłem do warsztatu, ulepszyłem ją ponownie, założyłem na stojak, na wszelki wypadek zrobiłem save, wyszedłem na parę skyrmowych dni, wróciłem - zbroja znowu miała podstawowe staty... Stwierdziłem, że skoro stojak robi takie akcje nie będę go używał. I teraz najlepsze... przy kolejnym wejściu na piętro okazało się, że wisi na nimi komplet norski zdobiony bez butów :) Ściągnąłem zbroję, sprzedałem, stojak został znowu pusty... i tak po ponownym wejściu do domu znowu wisiała na nim norska zbroja z hełmem i rękawicami. Problem zniknął kiedy powiesiłem na nim komplet elfi. Od tego momentu stojak przestał modyfikować zbroję i nie dodaje też żadnych bonusów... zaczął to robić inny.
4) Po wybudowaniu zbrojowni, środkowy stojak na broń sam od siebie zaczął dokładać kaptur maga, którego nie miał na wyposażeniu. Nie ważne jaki komplet na niego założę, czy będzie hełm w zestawie czy nie, stojak sam nakłada kaptur maga. Jeżeli na stojaku wisiał inny hełm jest on dalej widoczny w ekwipunku ale manekin ma założony kaptur maga. I tak w kółko...
5) Rękawiczki maga - próbowałem założyć je na każdy stojak w zbrojowni, efekt jest taki, że są one niewidoczne, a stojak wygląda jakby miał amputowane ręce. Tak jest tylko z tym przedmiotem.
6) W posiadłości Severinów, kiedy przejąłem ją na własność, dwa manekiny w ostatnim pokoju co jakiś czas robią "dwa kroki na przód". Zwykle stoją równo ze stojakami na broń ale czasem lubią wyjść przed szereg.

Zastanawia mnie skąd takie bugi nagle. Nigdy nie miałem takich błędów. Nie używam żadnych modów poza unofficialami-patchami, SKSE, SkyUI oraz Map Markers. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?

_________________
"Zmierzam do Samotni dołączyć do Legionu. Zjednoczone Cesarstwo będzie lepsze dla wszystkich"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 21 z 31   [ Posty: 304 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 34 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules