Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 22 paź 2020, 00:21


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 16:33 
Free Company of Alinor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2013, 18:54
Posty: 1369
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Lepiej nie będę się przyznawać
No więc mam sobie warownię w Tundra Defense, a że mam słaby sprzęt, to mi się w niej (i naokoło niej) gra strasznie zacina, nie przeszkadzało mi to, gdyż warownię odwiedzałem okazjonalnie. Ale zainstalowałem Hearthfire i okazało się, że moja warownia jest bardzo blisko domu koło Falkret. No i teraz mi się tam strasznie gra zacina. Chciał bym przenieść całą warownię w zupełnie nowe miejsce, ale niestety się nie da. Niektóre obiekty da się tylko przesuwać a studni nie da się nawet ruszyć. Moje pytanie brzmi: czy jest jakiś sposób na... nie wiem.. zresetowanie moda tak, by można było zacząć budowę od początku. Dodam tez, że usunięcie moda nic nie daje. Fakt. Warowni nie ma, ale ciągle dostaję za nią podatki. Pojawia się wtedy też błąd, dość dziwny, mianowicie gdy przełączam kamerę na widok z pierwszej osoby, to ta się oddala i jest widok z zza pleców... tego błędu nie mogę tolerować ponieważ zawsze gram z 1 osoby. Pomocy! Proszę ;p

_________________
Obrazek
"Co jest lepsze, urodzić się dobrym czy ogromnym wysiłkiem przezwyciężyć swą spaczoną naturę?"
-Paarthurnax


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:18 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Usunięcie moda i jego ponowna instalacja powinny zadziałać, jednak jak widać powodują u ciebie bugi. Spróbuj dociągnąć wszystkie questy z Tundra Deffense, jeżeli masz jakieś aktywne. Oddal się od tej warowni i wtedy dopiero odznacz mod.

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:39 
Free Company of Alinor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2013, 18:54
Posty: 1369
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Lepiej nie będę się przyznawać
Zrobiłem jak mówiłeś, nawet na Sostheim próbowałem. I nic. Ciągle to samo. Usunałem moda całkowicie, a mimo to dalej pokazują mi się zyski z warowni i jak wcisnę apostrof, odpowiedzialny za menu modu to pokazuje mi się napis, że zauważono bandytów i że jeden atak właśnie trwa... A tego modu już nie mam w grze wcale. Masz jeszcze jakies pomysły? :/

EDIT:
Mod miałem spolszczony... jeśli to ma coś do rzeczy.

_________________
Obrazek
"Co jest lepsze, urodzić się dobrym czy ogromnym wysiłkiem przezwyciężyć swą spaczoną naturę?"
-Paarthurnax


Ostatnio edytowano 06 kwi 2013, 18:42 przez Primm, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:42 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
A uruchamiasz przez skse? Spróbuj z normalnego launchera

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:48 
Free Company of Alinor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2013, 18:54
Posty: 1369
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Lepiej nie będę się przyznawać
Uruchamianie przez launcher też nic nie dało :/ Cały czas to samo.

_________________
Obrazek
"Co jest lepsze, urodzić się dobrym czy ogromnym wysiłkiem przezwyciężyć swą spaczoną naturę?"
-Paarthurnax


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:50 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Mod namieszał, jedyne wyjście to chyba będzie rozpoczęcie nowej przygody - niestety...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:53 
Free Company of Alinor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2013, 18:54
Posty: 1369
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Lepiej nie będę się przyznawać
Mam już 30 lvl. ;p Żonę dzieci... nie mogę ich teraz zostawić xD.

A tak na serio to zawszę mogę grać z modem, łykać to 3k na dzień, większość budynków z warowni usunąć. Ale ten mod jest świetny i właśnie chciał bym z nim grać. Patowa sytuacja...

EDIT:
A teraz zauważyłem, że angielska wersja moda ma tylko 3 pliki tundradefense.xxx a spolszczenie ma coś tam w plikach scripts... W sumie teraz wiem już jak w to grać. Nie potrzebuję już spolszczenia. Ale kurka wydaje mi się, że to ono zawiniło.

_________________
Obrazek
"Co jest lepsze, urodzić się dobrym czy ogromnym wysiłkiem przezwyciężyć swą spaczoną naturę?"
-Paarthurnax


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 18:58 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Ale to jest nie możlwie! Przecież ta informacja o ataku, podatek itd. - do tego potrzebny jest mod i skse - przecież jakby go nie było to by nie miało prawa się pokazać. Jak to odinstalowujesz? I czy jak usunąłeś moda i wczytałeś grę to pokazała się informacja, że w zapisie są pewne informację, które nie są już aktualne?

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 19:05 
Free Company of Alinor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2013, 18:54
Posty: 1369
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Lepiej nie będę się przyznawać
Tak, pokazało się to okienko. Teraz gdy usunąłem też pliki ze spolszczenia, te o których istnieniu nie wiedziałem to napisów już nie ma. Pozostał problem z kamerą... Przełącza się nadal. No i zawsze może być więcej bugów... tylko o nich nie wiem...

_________________
Obrazek
"Co jest lepsze, urodzić się dobrym czy ogromnym wysiłkiem przezwyciężyć swą spaczoną naturę?"
-Paarthurnax


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Usunięcie warowni w Tundra Defense
PostNapisane: 06 kwi 2013, 19:08 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
A z tą kamerą, bo nie do końca rozumiem - tryb 1 osoby działa? w trybie 3 jest źle?

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 32 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules