Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 paź 2020, 07:32


Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 17   [ Posty: 165 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyrzuca z gry
PostNapisane: 18 sie 2013, 14:01 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 sie 2013, 13:46
Posty: 3
Podczas grania w skyrim wyrzuca mnie z gry do puplpitu najczesciej dzieje sie to podczas zapisywania wczytywania gry oraz wczytywania lokacji.Podczas samego grania tez się zdarza ze wyrzuci niema zadnych komunikatow o bledzie ani nic tylko po prostu znajduje sie na puplicie :(
wydaje mi sie ze gównym problemem są mody których po prostu nie chce usuwac ;/ poraz pierwszy ten błąd pojawil sie gdy zainstalowalem lepsze tekstury wiec usunolem tego moda potem gdy zainstalowalem modyfikacje dodajaca zamek a w tej chwili najczesciej zdarza sie to w Fallskar wiec odlaczylem tego moda ale problem nadal wystepuje nawet gry niemoge w tej chwili wczytać ;(

Przeniesione//zefi


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 18 sie 2013, 14:14 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Teksturki = Vram lub Ram
Z powodu jego braku lub małej dostępnej ilości wywala na pulpit. Problemu nie pozbędziesz się tak łatwo.
Sprawdź KONIECZNIE
http://skyrim.nexusmods.com/mods/38649/?

Powinien rozwiązać problem lub zminimalizować go.
dodatkowo jeśli nie pomoże to zoptymalizuj texturki oraz wyczyść 4 pliki główne
Skyrim / Update / Dawnguard / Dragonborn

Co do Falskaar nie powoduje żadnych problemów i na 99% nie jest powodem problemów.

U wielu znajomych tym rozwiązałem problem lub zminimalizowałem go.
Pozdr

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 18 sie 2013, 15:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 sie 2013, 13:46
Posty: 3
To nie zbyt pomocne ;( może wymiana sprzetu pomogła by mam procesor Intel core 2 duo E8400 3GHz
4 GB ram 32-bitowy system windows 7 karta Ati-Radeon 7770HD


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 18 sie 2013, 17:38 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Jak to nie pomocne? Skoro jeden plik może podmienić używane zasoby z Ram na Vram?
Czy choćby sprawdziłeś to ? wiesz na jakiej zasadzie działają tekstury o rozdzielczości wyższej jak 512x212 czy 1024? i jakie są tego skutki? albo czym jest optymalizacja czy Skyrim Configurator ?

Staram się pomóc krok po kroku wykluczając niepowodzenia i wdrażając nowe pomysły.

Skyrim - to dosłownie zeszyt w kratkę ( pewnie jeszcze za wcześnie by to tłumaczyć ) ale do tego wrócę na pewno jeśli kiedyś padnie odpowiednie pytanie.

Nikt nie doradzi ci kwestii aa bo to źle bo tamto dobrze odinstaluj przeinstaluj czy skasuj.
Uzyskałeś informację która ma kluczowy wpływ na stabilność produktu.

Modowany produkt potrzebuje dopieszczenia a nie ograniczenia ( nigdy nie jest tak że zmodujesz i działa bez problemów ) mi zajęło pół roku nim uzyskałem to co mam czyli 0 CTD dbałość o Log który informuje o błędach perfekcyjna płynność i grafa gdzie seryjny Skyrim na tych ustawieniach przycinał się i wywalał po 30 minutach gry.

To są słowa prawdy i broń boże atak.
PS. Wymiana sprzętu nic ci nie da ( a na pewno nie zniknie problem ). Zalej paliwo lotnicze do Ferrari a i tak rozwalisz silnik po 3 dniach ( to tylko metafora )
Pozdr

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 19 sie 2013, 12:00 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 sie 2013, 13:46
Posty: 3
Zmniejszylem detale i rozdzielczosc i wyglada na to ze jak narazie wszystko wporządku :) dziekuje wogole za jaka kolwiek pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 19 sie 2013, 12:21 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
czyli zrobiłeś dokładnie to od czego chciałem ustrzec na początku ;)
zmniejszając detale zmniejszasz zapotrzebowanie pamięci,
Plik który zaproponowałem natomiast oraz Optymalizacja nie wymaga zmniejszania detali a działa dokładnie tak samo a nawet lepiej.
czyli gra wygląda tak samo jak na High/Ultra Detail lecz używa o 30%+ mniej zasobów :)

Pomyśl w przyszłości nad tym bo możesz się miło rozczarować :)
pozdrawiam

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Skyrim wyłącza się po intrze
PostNapisane: 21 sie 2013, 17:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 sie 2013, 19:08
Posty: 7
Siema. Mam problem ze Skyrim, gdyż wyłącza się po intrze. Próbowałem sposobu z ustawieniami dźwięku, sprawdziłem spójność plików i nic. Co zrobić? ( Skyrim Legendarna Edycja oryginał, jakby co)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim wyłącza się po intrze
PostNapisane: 21 sie 2013, 17:51 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Modowany czy czyściusieńki zaraz po instalacji ?
Sprawdź wyłączając Hearthfire na początek powiedz jak sprawa wygląda

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 21 sie 2013, 21:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 sie 2013, 19:08
Posty: 7
Znaczy było to tak, najpierw miałem mody w skyrim. Chciałem dodać więcej, ale po ich dodaniu wgl się skyrim nie włączał. Usunąłem wszystkie i dalej nic. Potem zacząłem kombinować z tym dźwiękiem i spójność plików sprawdziłem. Potem reinstal i dalej nic. Aktualnie skyrim jest czysty i po reinstalu. Jak wyłączyć hearthfire?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wywalenie na pulpit
PostNapisane: 21 sie 2013, 21:34 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Luncher / Pliki danych / i odznaczyć hearthfire.
Nie włączał się bo było zainstalowanych pewnie kilka mocno nie współgrających ze sobą poza tym nie ustawiłeś pewnie poprawnie kolejności ich odpalania.

TO WAŻNE: jeśli masz jakieś ważne save-y skopiuj gdzieś...

C:\Users\UserName\Documents\my games\skyrim - ten katalog po skopiowaniu gdzieś skasuj
Odpal Lunchera, ustaw sobie graficzkę jak na początku i zobacz czy nie wskoczy gra

Jeśli nie odpali daj znać jeśli odpali tez daj proszę ;) to będziemy myśleć dalej.
Pozdr

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 17   [ Posty: 165 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 35 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules