Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 16 paź 2018, 17:58


Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 6   [ Posty: 60 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 07 lip 2013, 13:11 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Mam to samo. Pobrana polska wersja i robione wg. tego sposobu i nie mam Voices.bsa. Mam polski dubbing ale problem w tym że niektóre postacie z hearthfire nic nie mówią i nie ruszają ustami.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 08 lip 2013, 00:11 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 lip 2013, 20:30
Posty: 5
ja też nie miałem po wybraniu polskiego języka w steam'e pliku voices.bsa musisz ściągnąć go i wkleić, co do wozu i braku akcji to musisz zmienić w plikach tekstowych gry przypisy

[Archive]
sResourceArchiveList=Skyrim - Misc.bsa, Skyrim - Shaders.bsa, Skyrim - Textures.bsa, Skyrim - Interface.bsa, Skyrim - Animations.bsa, Skyrim - Meshes.bsa, Skyrim - Sounds.bsa
sResourceArchiveList2=Skyrim - Voices_PL.bsa, Skyrim - VoicesExtra_PL.bsa, Skyrim - VoicesUpdate_PL.bsa

lub na takie pliki jakie masz bo gra nie wie który plik ma czytać dodatkowo za każdym razem gra w zależności od jezyka nadpisuje ten plik więc po zmianie ppm właściwości zaznacz tylko do odczytu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 08 lip 2013, 17:09 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Babciaszpieg napisał(a):
ja też nie miałem po wybraniu polskiego języka w steam'e pliku voices.bsa musisz ściągnąć go i wkleić, co do wozu i braku akcji to musisz zmienić w plikach tekstowych gry przypisy

[Archive]
sResourceArchiveList=Skyrim - Misc.bsa, Skyrim - Shaders.bsa, Skyrim - Textures.bsa, Skyrim - Interface.bsa, Skyrim - Animations.bsa, Skyrim - Meshes.bsa, Skyrim - Sounds.bsa
sResourceArchiveList2=Skyrim - Voices_PL.bsa, Skyrim - VoicesExtra_PL.bsa, Skyrim - VoicesUpdate_PL.bsa

lub na takie pliki jakie masz bo gra nie wie który plik ma czytać dodatkowo za każdym razem gra w zależności od jezyka nadpisuje ten plik więc po zmianie ppm właściwości zaznacz tylko do odczytu.


Mam nadzieje że zadziała. Dzięki. Jak na razie pobieram go na nowo i teraz ostrożniej będę go spolszczał.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 16 lip 2013, 17:07 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lip 2013, 17:03
Posty: 4
Szkoda, że dopiero teraz zauważyłem ten poradnik bo wczoraj, gdy kupiłem Legendary Edition miałem do wyboru właśnie polską wersje zainstalowałem i brakowało tego pliku wykonywalnego. Usunąłem wszystkie gry i steama ponownie zainstalowałem i teraz nie mam do wyboru instalowania w wersji polskiej ktoś wie o co chodzi ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 16 lip 2013, 17:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lip 2013, 17:05
Posty: 4
Motyw polega na tym, żebyście zainstalowali gre w wersji polskiej i zatrzymali owe pliki z koncówką PL, zmienili wersję gry na angielską po czym wszystkie te same pliki tylko bez koncówki PL wywalili (angielski dubbling) i podmienili z tymi z PL kasując tą właśnie koncówkę "_PL" (nie zapominajcie o takich samych plikach w folderach Strings i Interface gdzie pliki będą miały odpowiednio koncówke english bądź polish, to ważne). Tym sposobem gra powinna wystartować z plikiem wykonującym (który jak tu słysze ma błąd) z angielskiej wersji, wczytując wszystko jak do angielskiej ale z zawartością dubblingową z polskiej. Nie sprawdzałem tego od razu mówie, ale warto sprawdzić. Jeśłi to co własnie napisałem pomogło to liczę na odwdzięczenie sie, w postaci tych plików które wymieniłem.

Pozdrawiam,
Zef

Prośbę wyciąłem - masz już z nią temat.
WSW


Temat faktycznie jest, ale w koszu :) rozumiem skasować tutaj prośbe a tam zostawić, ale skasować tutaj i wywalić tamtent temat? O co chodzi?

To przywrócę ;)//zefi


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 16 lip 2013, 20:14 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lip 2013, 17:03
Posty: 4
Tylko w tym problem, że nie mogę zainstalować wersji polskiej z tego powodu, który opisałem na górze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 16 lip 2013, 20:47 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lip 2013, 17:05
Posty: 4
Próbowałeś może zainstalować gre w wersji angielskiej a pozniej dopiero wejsc w jej opcje i tam zmienić język?

Widze, że masz podobny problem co ja, wysyłam Ci prywatną wiadomość, sprawdź ją.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 18 lip 2013, 12:51 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Problem z polską wersją został naprawiony. Po prostu usunęli z opcji wersje polską.

http://steamdb.info/sub/27101/#section_history - tutaj macie wszystko ładnie podane.

Może tutaj ktoś chętny żeby zgłosić sprawę do uokik? Jak ktoś chętny pisać na steam Jano900_PL.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 18 lip 2013, 15:49 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lip 2013, 17:03
Posty: 4
Jak został naprawiony skoro nadal nie można wybrać polskiej wersji ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Skyrim Legendary Edition] rozwiązanie problemu.
PostNapisane: 18 lip 2013, 18:02 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Bo oni twierdzą że polska wersja w opcjach pojawia się z powodu błędu w kliencie. Mi to wisi co oni twierdzą ja bym już dawno pisał do uokik (nie mam warunków szczegóły steam).


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 6   [ Posty: 60 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules