Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 21 paź 2020, 13:57


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 12 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie mogę zakończyć misji (nie wchłania dusz)
PostNapisane: 20 wrz 2013, 16:55 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lis 2011, 18:45
Posty: 2
Witam mam problem mam skyrim +DLC i nie moge zakończyć misji "ostrze w Ciemności" trzeba tam zabic smoka na cmentarzu oczywiście go zabijam ale nie wchłaniam jego duszy. I mam tam pogadać z Delphine naciskam E a ona tylko mówi "na niebiosa widziałeś to " i tak w kołko ...

2 problem to brak dusz w każdym smoku... zabiłem ich juz 10 i ANI JEDNEJ DUSZY nie miałem

Co radzicie ?

Jaki kod żeby zakończyć to zadanie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 19:37 
Casual
Casual

Dołączył(a): 09 paź 2012, 17:06
Posty: 5
Witam, otóż moja postać nie wchłania dusz smoka. Nie jest to jednorazowy bug. Dzieje się tak cały czas, mam zaledwie 11 poziom i jest to trochę problematyczne. Wcześniej miałem problem z wchłonięciem duszy z pierwszego smoka z białej grani, ale ktoś mi doradził aby użył komendy, która daje postęp w fabule i jakoś poszło. Bardzo proszę o rozwiązanie mojego problemu i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi:)


Ostatnio edytowano 12 lis 2013, 19:57 przez Brazyk, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 19:54 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Skoro dzieje się tak zawsze... Jaką masz wersję gry? ( do sprawdzenia podczas gry. Wciskasz Esc i w lewym dolnym rogu ekranu będzie ciąg cyfr)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 19:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 09 paź 2012, 17:06
Posty: 5
1.8.151.0.7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 20:16 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Dlaczego masz taką wersję gry? Jak mniemam gra jest pobrana z netu, tak?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 20:19 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
http://skyrim.nexusmods.com/mods/31685/ ... 1685&pUp=1

Rozwiązuje problem.
Wgraj do Skyrim/Data/scripts

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 20:43 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
Zefi napisał(a):
Dlaczego masz taką wersję gry? Jak mniemam gra jest pobrana z netu, tak?


Oj tam, od razu pobrana z Internetu. Może wyłączył na Steamie aktualizacje i mu taka dziwna została? Chociaż, z drugiej strony, to chyba aktualizacja wprowadzona wraz z Dragonborn, więc jeśli ktoś pobiera piraty i ściągnął tylko grę i dodatki, to chyba na tej aktualizacji się zatrzymał, o ile we własnym zakresie nie pobrał 1.9.

A co do samego bugu, to on się pojawia również w wersji oryginalnej – wiem, bo sam miałem. Ja ten problem rozwiązałem jakimś modem/fiksem, prawdopodobnie tym, który ktoś już podlinkował wcześniej, ale zanim go odkryłem korzystałem z konsoli – gdy nie wchłonęło mi duszy, po prostu dodawałem sobie jedną przez wpisane odpowiedniej komendy.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 20:45 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Ja nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem, więc dlatego z mojej strony jest takie zdziwienie. Nie ważne z resztą...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug z duszami smoka
PostNapisane: 12 lis 2013, 20:55 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Bug narodził się po napisaniu USDP i kolizji z niezaktualizowanym DLC Dragonborn.
2 sposoby naprawy :)
1. Clean DragonBorn i updade uskp i usdp (Tes5Edit) najlepiej czyścic 3 dodatki oraz Skyrim.esp (BROŃ BOŻE UPDATE.ESP)
2. plik z linku który dałem

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę zakończyć misji (nie wchłania dusz)
PostNapisane: 27 lis 2013, 00:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 lis 2013, 00:17
Posty: 2
witam mam dokładnie to samo, wcześniej wszystko było OK nawet aż do teraz, jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać :mysli: ja chyba będę odinstalowywał wszystkie mody i sprawdzał, miałem wrażenie że to po modzie dodającym nowe smoki ale chyba nie bo odinstalowałem i dalej to samo


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 12 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 49 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules