Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 29 paź 2020, 17:29


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z cieniami na mapie świata
PostNapisane: 05 sty 2014, 13:39 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2014, 12:36
Posty: 5
Lokalizacja: Bytom
Gra w: grę
Witam,
ostatnimi czasy wróciłem do Skyrima, jednak mam z nim pewien problem, mianowicie jak włączę mapę świata, to mam takie (na screenach lekko co widoczne) poziome czarne kreski i migające cienie-duchy przy poruszaniu kamerą.

Tutaj screen z tymi kreskami (najlepiej widać po samej lewej stronie powyżej środka i nad kursorem - po powiększeniu)
http://i.imgur.com/BsfZlZM.jpg

A tutaj 2 screeny z tymi cieniami. Wystarczy że ruszę kursorem o 1 piksel i od razu znikają lub się pojawiają. Zobaczcie klikając szybko raz na 1, raz na 2 screen:
http://i.imgur.com/z5kqygJ.jpg
http://i.imgur.com/gXhVyEf.jpg

Myślałem, że to wina pliku Skyrim.ini czy Skyrimprefs.ini, bo mam zmodyfikowane trochę. Usunąłem, wytworzyły się nowe i to samo. Dałem grafikę na najniższe ustawienia - to samo.

Pomyślałem, że może to wina modów (mam same mody graficzne - ok. 35 i Unnoficial Patche), więc je wyłączyłem (pliki .esp). Dalej to samo. Potem wszystkie mody przez Nexusa (bo nie wszystkie mają .esp) i dalej.
Bez modów i bez moich ini - także.

Zdenerwowałem się i wywaliłem całego Skyrima, aby pobierać go przez 12h ze Steama na nowo - to samo. Co może być tego winą?!

Specyfikacja sprzętu:
Pocesor: Intel Core 2 duo 3,0ghz podkręcony na 3,8
Karta graficzna: Nvidia GTX 570
RAM: Patriot 4GB

Sterowniki najnowsze.

Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z cieniami na mapie świata
PostNapisane: 05 sty 2014, 16:48 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 gru 2011, 04:16
Posty: 264
Lokalizacja: Ziemia
Masz za słaby sprzęt na Skyrima.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z cieniami na mapie świata
PostNapisane: 05 sty 2014, 17:23 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
bez bicia przyznam się że nie widzę nic takiego na tych zdjęciach co by zmusiło do zdenerwowania :|
Zmień mapę z tej na zmodowaną np. HD Skyrim Map i tyle

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z cieniami na mapie świata
PostNapisane: 05 sty 2014, 19:24 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2014, 12:36
Posty: 5
Lokalizacja: Bytom
Gra w: grę
Problem już rozwiązałem. Powodem było... złe ustawienie w programie nvidia inspector opcji dla Skyrima. Dziwne, że tylko przy mapie świata błąd się ujawnił.

Wulfrik - bzdura, do teraz każdą grę odpalałem na ultra (poza wygładzaniem krawędzi) - Battlefield 3, 4, Call of Duty, Assasin's Creed itp. Skyrim bardzo zmodowany chodził gładko na 50fps. Na moim poczciwym komputerku więcej wyciągam od nowszych "czterordzeniowców". Po prostu dbam o swój komputer i tyle ;)


Tvtrig - wcześniej zrobiłem więcej screen'ów, bo pisałem do Bethesdy i na koniec e-maila wpadłem na pomysł właśnie z ustawieniami w Nvidia Inspector. Jak się okazało - natrudziłem się pisząc wiadomość po angielsku na daremno ;)

Tutaj kreski (patrz wokół kursora): http://i.imgur.com/vvW59FK.jpg

Cienie przed/po:
http://i.imgur.com/OgXW4mp.jpg
http://i.imgur.com/2JTOO5T.jpg

http://i.imgur.com/ApVIj50.jpg
http://i.imgur.com/XZxCETG.jpg

Teraz w sumie mam drugi problem, bo Skyrim nie chce odpalić na tylu modach, ale do tego już się przyzwyczaiłem i poradzę sobie :D. Pewnie poprzekładać espy czy wgrać mody w innej kolejności.

Moda A High Quality World map korzystam - to obowiązkowy mod tvtrig'u. Wszystkie mody z jakich korzystam to:
http://i.imgur.com/7r2Qlwo.jpg
http://i.imgur.com/xqfFMgw.jpg
Oraz hialgoboost (polecam gorąco na ustabilizowanie fps), którego nie ma na liście bo działa na innej zasadzie.
Cholera... teraz jak sobie myślę to znowu niektóre muszę od nowa spolszczać. Co za robota głupiego -.-


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 24 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules