Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 29 paź 2020, 16:59


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 30 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 01 kwi 2014, 16:58 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 01 kwi 2014, 15:15
Posty: 33
Witam, zainstalowałem sobie Skyrima Legendary Edition na laptopie Lenovo, rozdzielczość 1366:768 i gra otwiera mi się niby na cały ekran, ale na górze pojawia się pasek(wygląda jak np. pasek narzędzi, tyle że pusty). Czy jest możliwość rozciągnąć wyświetlanie aplikacji na cały monitor? Ten pasek skutecznie zabija klimat i nie pozwala mi się wciągnąć w świat gry.

Dodam, że w SkyrimPrefs.ini przy pozycjach size mam wpisaną rozdzielczość komputera, alt + enter nie pomaga. Będę b. wdzięczny za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 02 kwi 2014, 22:17 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2013, 13:58
Posty: 604
Lokalizacja: południe
Gra w: dobre rpg
zmien w plikach gry: full screen 'false' na 'true'


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 15:45 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 01 kwi 2014, 15:15
Posty: 33
Nie pomogło niestety, dodam jeszcze, że gra zainstalowana otwiera się normalnie, tylko że obraz strasznie skacze - otwieram więc aplikację w zgodności z windows 7, i wtedy obraz jest stabilny, ale gra otwiera się w tym pseudooknie - może ma to jakieś znaczenie dla was, moi ratownicy!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 18:32 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
w launcher przestaw proporcje ekranu na tryb 16:10

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 18:36 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 01 kwi 2014, 15:15
Posty: 33
Nie mogę, bo kiedy przełączam na 16:10 mam do wyboru jedynie rozdzielczość 1024x640 Letterbox i wyskakuje podczas włączenia gry informacja, że komputer nie ma wsparcia dla takiej rozdzielczości. Z launcherem próbowałem wszelkich kombinacji itd., wiec to raczej już nic nie da.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 18:50 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
w panelu sterowania nvidia jaką masz ustawioną rozdzielczość?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 18:55 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 01 kwi 2014, 15:15
Posty: 33
Mam domyślne 1366:768. Kombinowałem zmianą rozdzielczości systemu, ale to też nic nie daje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 19:27 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
SkyrimPrefs.ini
bFull Screen=1
iSize H=768
iSize W=1366

nie ma bata by nie poszło

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 03 kwi 2014, 21:17 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 01 kwi 2014, 15:15
Posty: 33
Sęk w tym, że to nie działa. Wszystko w plikach mam pozmieniane odpowiednio, naściągałem mody ze skyrim nexus dot. okienek i nic nie działa. Nie wiem czy to jest kwestia gry, czy komputera - jedne gry chodzą normalnie (np. Dragon Age), podczas gdy taki Gothic również otwiera się niby w całości, ale z tym paskiem u góry i obwódką przy ścianach monitora.

Może nie warto walczyć z tym paskiem, tylko może można coś zrobić z tym, żeby obraz nie migotał, kiedy uruchamiam Skyrima bez zgodności z windowsem 7, bo wtedy, jak mówiłem, nie ma problemu z paskiem, tylko z obrazem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra prawie w całości, a jednak w oknie
PostNapisane: 04 kwi 2014, 10:47 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
No Panie, ciężki orzech do zgryzienia.
Kuknij jeszcze na to FIX fullscreen

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 30 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules