Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 27 paź 2020, 01:05


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 17:08 
Casual
Casual

Dołączył(a): 29 mar 2014, 14:18
Posty: 6
Otóż ja, człek zupełnie zielony w kwestiach technicznych, schrzaniłam sobie - tak podejrzewam - plik skyrimprefs.ini podczas grzebania i nieumiejętnych modyfikacji. Generalnie moim zamysłem było zwiększenie wydajności na płaszczyźnie: grafika. Zmieniałam dwa wiersze dotyczące cieni na 0. Nie wczytując save'u uznałam, że wszystko jest w porządku i zabrałam się za - również nieumiejętne - instalowanie moda, który także miał dopomóc i zwiększyć FPS (HiAlgoBoost). Pobrałam tę instalkę - nie mam pojęcia o profesjonalnych określeniach - zainstalowałam i tyle.
Stąd moje pytanie: Co w takiej sytuacji zrobić? Gra włącza się do głównego menu, próbuję wczytać grę, jest okej, czytam sobie te krótkie wskazówki i już słyszę jak wieje wiatr, jak strażnicy brzęczą tym swoim orężem podczas przechadzek i wtem wyrzuca mnie do pulpitu.
Myślałam nad reinstalacją całej gry, ale czy można ot tak sobie skopiować folder z save'ami i wkleić na nowo?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 17:23 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
przywracałeś defaultowe pliki .ini ? te w których grzebałeś ?:)

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 17:26 
Casual
Casual

Dołączył(a): 29 mar 2014, 14:18
Posty: 6
tvtrig napisał(a):
przywracałeś defaultowe pliki .ini ? te w których grzebałeś ?:)

Naturalnie lecz bez większego skutku. Choć przyznam, że nie do końca je zapamiętałam. 3000.0000 i coś tam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 17:52 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
to skasuj ( przenieś je gdzieś - Ważne by nie było ich tam gdzie są ) stare i odpal launcher ( stworzą się nowe czyste pliki )

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 19:37 
Casual
Casual

Dołączył(a): 29 mar 2014, 14:18
Posty: 6
tvtrig napisał(a):
to skasuj ( przenieś je gdzieś - Ważne by nie było ich tam gdzie są ) stare i odpal launcher ( stworzą się nowe czyste pliki )

Wczytało mi grę, fakt, ale tylko na kilka sekund. Dwukrotnie. Nie mam pojęcia, co jest nie w porządku. A tamte dwa wersy nijak się nie pojawiły.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 19:39 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
niech zgadnę, modyfikowałaś UGrids?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 19:53 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
jeśli tak to zainstaluj i sprawdź z:
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/41592/?

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 21:20 
Casual
Casual

Dołączył(a): 29 mar 2014, 14:18
Posty: 6
nocny_szept napisał(a):
niech zgadnę, modyfikowałaś UGrids?

Pojęcia nie mam cóż to za diabelstwo, toteż zaryzykuję i powiem, że nie. Nie, bankowo. Jeśli chodzi o wiersze, to modyfikowałam fInteriorShadowDistance i fShadowDistance, które obecnie skopiowałam prosto z dysku C, gdzie ich prawowite miejsce, bowiem nie zgadzały się z tymi w Dokumentach. A ten 'mod', który modem nie jest - tak myślę - nosił nazwę HiAlgoBoost, ale o nim wspomniałam wcześniej.

Cytuj:
jeśli tak to zainstaluj i sprawdź z: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/41592/?

Tak z czystej ciekawości - co to za mod?

Tak czy owak problem zażegnany, wystarczyło skasować i znaleźć pliki z tego szatańskiego 'moda', na co nie wpadłam wcześniej. Ale chyba można mi wybaczyć, skorom nieuświadomiona w kwestiach technicznych. Jednak dziękuję, bo teraz już wiem, że problem nie leżał po tronie pliku skyrimprefs.ini. I jeszcze za chęci, bo uprzejmych sobie cenię.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 03 kwi 2014, 21:28 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
to mod który umożliwia odpalenie uGrid 5 ( defaultowe ) jeśli gra zapisana była na 7,9,11,13, itd..
oraz umożliwia już w grze sprawdzić jak dany ugrid się prezentuje bez konieczności zmiany czegokolwiek w plikach ini i ryzyka że coś nam potem działać nie będzie :)

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak poradzić sobie z wywalaniem gry do pulpitu?
PostNapisane: 04 kwi 2014, 10:02 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
właśnie czegoś takiego szukałem jak Stable uGridsToLoad. Czyli jeśli gram teraz na UGrids 7 to przez odpalenie tego moda i polecenie w konsoli mogę zrobić zapis na UGrids 5 i po wyjściu z gry zmieniam zapis w skyrimprefs.ini. Tak to działa?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 36 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules