Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 21 paź 2020, 09:53


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 20 sie 2014, 17:41 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Więc mam pewien problem ale może zacznę od początku.
Skyrima kupił mój brat z wszystkimi dodatkami jeszcze jak mieszkaliśmy w Polsce.
Ja w tym czasie kupiłem G27 i nowego kompa , więc nie miałem hajsu na kupno drugiego skyrima i dodatków .Wszedłem w układ z moim bratem że zainstaluje sobie jego skyrima w zamian za to będę pożyczał mu G27 ,więc udostępnił mi na ten czas swojego steama i zainstalowałem.
Patch 1.8.... Dawnguard ,heatfire i Dragornborn.
Jako że on podpiął wcześniej pod swojego steama musiałem na swoim kompie wgrać cracka by gra działała poprawnie.
Dzięki poradnikom na YT udało mi się podpiąć tgo Skyrima pod mojego steama (Jako produkt z poza steam) aby móc korzystać ze workshopa.
Nie uważam że gra jest piracka bo została uiszczona opłata za gre a zainstalowałem z legalnie kupionej płyty.Nie wiedzę sensu kupowania drugi raz tej samej gry szczególnie że mam pełną Polską wersję językową a teraz mieszkam w UK i wole nie ryzykować kupna w angielskiej wersji
No i gra działała sporo czasu na moim kompie aż do czasu gry padł mój komputer ,czyli jakieś 2 tygodnie temu. Muszę korzystać przejściowo na starym kompie.Jako że dysk w nim był sprawny podłączyłem go jako drugi dysk to tego kompa co mam teraz ,a mi nie chciało się cudować znów z instalacją i szukaniem wszystkich modów zaznaczyłem cały folder skyrim i przeniosłem go na dysk ,,master". Gra działała dobrze ale strasznie muliła ,długo się włączała itp.
No i czasami nie mogłem wejść do obszaru stajni w białej grani (W jakiś określonych godzinach dnia) bo do któryś z budynków.
Zmniejszyłem opcje na granice nisko ,średnich ale dalej jakoś dziwnie chodziła.
Skorzystałem z poradnika dot. czyszczenia i wykonałem cztery razy czyszczenie z każdym dodatkiem osobno, wszystko wedle poradnika.
Gra nagle zaczeła działać płynnie i wszystko fajnie ale dalej mam problem bo czasami w niektórych lokacjach jest ,,wieczne ładowanie" dymek lata , piosenka gra, cenne porady dalej wyskakują ale nic więcej się nie dzieje.
Dodam że mam problem z głosem bo czasami jak coś do mnie mówią a obrócę kamerę to prawię nie słyszę co do mnie mówią.
Może ktoś mógłby pomóc. Nie chcę usuwać modów bo przechodziłem swojego czasu naprawdę sporo razy te grę i jakoś nudno tak bez modów. A większość które mam są ciekawe i używam wszystkich jak się tylko da.
Chciałbym aby obeszło się bez reinstalacji bo braciak siedzi na wakacje w Polsce i nie mam w tej chwili dostępu do płyt, a za specjalnie nie chce mi się na niego czekać.

Mój obecny szrot to
Intel colre 2 Quad q6600 2,40Ghz
3GB ram
Nvidia Geforce 8600 GS
Z windowsem XP SP3 na pokładzie.

Logi z BOSSa
Spoiler:

Spoiler:


Spoiler:


Spoiler:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 20 sie 2014, 20:58 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
To zainstaluj z płyty a potem przekopiuj folder główny Skyrima. Bo czegoś chyba brakuje. Skoro gra działała na starym kompie znaczy że folder w porządku ale że nie działa po przekopiowaniu na obecnym znaczy że czegoś brakuje. Wtedy przekopiujesz to co chcesz i powinno być ok.

Na marginesie, komp aby nie za słaby na niektóre mody?

Spoiler:

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 20 sie 2014, 21:21 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Wollannd napisał(a):
To zainstaluj z płyty a potem przekopiuj folder główny Skyrima. Bo czegoś chyba brakuje. Skoro gra działała na starym kompie znaczy że folder w porządku ale że nie działa po przekopiowaniu na obecnym znaczy że czegoś brakuje. Wtedy przekopiujesz to co chcesz i powinno być ok.

Na marginesie, komp aby nie za słaby na niektóre mody?

Spoiler:


Na to muszę poczekać aż brat z Polski wróci bo jak wspomniałem, w chwili obecnej nie mam dostępu do płyt,ponieważ zabrał ze sobą w raz z lapkiem kilka swoich gier.

Być może to problem z komputerem ,nie wykluczam tego.
Zauważyłem dziś że podczas wykonywania zadania od Towarzyszy w którym muszę zpacyfikować jakiegoś bandyte z obozu nie opodal, gdy dziś rano wykonywałem była sytuacja że po zabiciu bandytów i wejściu do tej jaskini było ,,wieczne ładowanie''. Gdy odpaliłem grę godzinę temu mogłem wejść już tam normalnie ale za to po powrocie do białej grani przy wchodzeniu do Jorwaskr znów wystąpiło owe wieczne ładowanie.
Tak samo wcześniej(Wczoraj rano) gdy byłem u Arkadi było ok a potem po wykonaniu kilku zadań ,w tym zadaniu od Farengara co muszę Arkadi zanieść jakiś przedmiot , przy wejściu do jej sklepu znów ładowało bez końca.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 10:12 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Czyli z ładowaniami jest tak że...

A->B->-C-> chciałbyś do D ale lag.
Wyłączasz grę.
Włączasz, wczytujesz.
C->D->E->znowu lag...

?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 12:40 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
No własnie tak jest.

Aha zauważyłem dziś że Konie zapierd*lają jak burza (Znaczy o wiele za szybko) A nie pamiętam czy instalowałem jakiś mod na to.
Aha no i czasami na koniu moja postać stanie na siodle z rękoma rozłożonymi. Jakby z animkami coś nie tak było. Więcej dziwności nie zaobserwowałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 12:48 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Z przeniesieniem dysku nie jest tak prosto jak to wymyśliłeś, sam miałem okazję się o tym przekonać. Inna sprawa jeśli na tym dysku jest system i odpalasz komputer całościowo tylko z dysku ze Skyrim (nie ma innych dysków poza Twoim). Jak jest u Ciebie?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 12:52 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Czekaj dobrze zrozumiałem ? Na tym dysku z tego kompa co padł i na nim był skyrim jest system (W7 64bit)
Mam dostęp do plików systemowych bo ten dysk dalej jest podłączony. Bo był podzielony na partycje systemową i na partycje do śmieci ,gier itp


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 13:07 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Rozumiem. Na aktualnym kompie są podpięte jakieś inne dyski niż Twój stary?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 13:13 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Ta.
Dysk z kompa który padł jako dysk Slave.

Spoiler:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Długie Ładowania w niektórych lokacjach.
PostNapisane: 21 sie 2014, 13:26 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
55TIGER39 napisał(a):
Jako że dysk w nim był sprawny podłączyłem go jako drugi dysk to tego kompa co mam teraz ,a mi nie chciało się cudować znów z instalacją i...

no już czaję, jako że problem jest czysto wydajnościowy stawiam tutaj na kolizję bibliotek c++ redistributable, DirectX. Na dysku ze Skyrim możesz mieć odwołania do innych wersji. Zainstaluj jakąkolwiek nowszą grę na dysku ze Skyrim, powinna przywrócić właściwe odniesienia. Sprawdź we wlaściwościach plików startowych Skyrim czy nie są zablokowane.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 43 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules