Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 paź 2020, 08:30


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 10 wrz 2014, 17:44 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Dobra a więc już w ostatnim temacie poruszyłem wątek tych animacji. Poprzedni problem rozwiązałem ale ten trzyma się dalej.
Chodzi o to że gdy wyciągam miecz to czasami jest tak że nie rusza postać (ma tylko rozłożone ramirona i lewituje) albo w ogóle nie mogę miecza dobrać w ręke albo przy zadawaniu ciosów ,nieraz nie mogę go schować .Lub gdy siadam na koniu postać czasami staje na siodle.
Pisaliście o tym aby wywalić AP , tak też zrobiłem.
Czytałem tematy ludzi którzy mieli podobny problem , wywaliłem to o czym tam pisali.
Modu FNIS nie posiadam.
Lista plików które wywaliłem
Spoiler:


W razie co jeszcze jakie pliki są w folderze animations, może tu tki problem.
Spoiler:


Wszystko wygląda dokładnie tak
https://www.youtube.com/watch?v=_mpQO89 ... e=youtu.be

Jakie mody mam , cała listę możecie dojrzeć o tutaj
http://www.forum.gamewalk.pl/viewtopic.php?f=195&t=16685&p=448938#p448938


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 10 wrz 2014, 22:54 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2014, 11:37
Posty: 369
Lokalizacja: Empok Nor
Gra w: Wei-ch'i
@55TIGER39,
co do plików w folderze z animacjami - trzeba zadać sobie pytanie: z jakiego moda pochodzą te pliki? Generalnie mody spajają pliki w spakowane struktury .esm/.bsa. Jak widać w twoim przypadku - mod dodał pliki animacji bezpośrednio do folderu - może to utrudnić proces identyfikacji moda na podst. pluginów podanych pod tym linkiem (mod taki nie figuruje w loadorder.txt). Patrząc po nazwie plików i ich luźnej formie - na myśl przychodzi mi ta modyfikacja: Hover Animation, której forma instalacji polega na skopiowaniu plików w folder z animacjami. Sprawdź czy lista plików składających się na animacje - jest zgodna z twoim folderem plików. Najlepiej jakbyś ustalił, czy masz w/w moda - bo to co podałem, to próby zabawy w internetowego Sherlock's Holmes'a, który zamiast lupy korzysta z wyszukiwarki, próbując ustalić - jakąż to modyfikację ma zakładający temat forumowicz? W ostateczności - zmień nazwy tych plików animacji (bez usuwania ich) i przetestuj grę. W razie wypadów na pulpit - przywrócisz oryginalną nazwę pliku.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 11 wrz 2014, 02:36 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Dobra zrobiłem tak :
-Przeniosłem całą zawartość tego folderu do nowego folderu na pulpicie i zauważalna poprawa ALE
Na koniu mimo że rzadziej dalej coś takiego występuje
-Czasami przy rzucaniu czarów jest przebłysk jakby jakieś animacji nie było bo tak przez sekunde rozkłada ręce podczas rzucania.
-Rzadziej ale dalej jest problem z tym mieczem.
A które z tych modów jakoś mogą wpływać na animacje ?

Nie wiem czy dobrze myśle , jakby tak wrzucić mod który podmienia animacje problem zniknie ?
Może polecasz jakieś mody które zmieniają Animacje całkowicie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 11 wrz 2014, 10:23 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Miałem niegdyś podobny problem, powodem był konflikt animacji przez wgranie kolizyjnych modów.
Jak to rozwiązać?
Przejrzyj swoją listę modów zapisując wszystkie modyfikacje animacji (jeśli nie wiesz które, to otwieraj po kolei na nexus i sprawdź opisy), potem odznaczaj w load order po jednym modzie i test gry. Jeśli jest ok można odinstalować według instrukcji autora. Niektóre tego typu mody zapisują ustawienia w katalogu scripts, więc nieraz konieczny będzie zabieg czystego zapisu, najszybciej można zrobić go przy pomocy WryeBash lub Tes5Edit.
Na koniec dla spójności można przeprowadzić czyszczenie modów w Tes5Edit.

Pomysł z nadpisaniem animacji zbiorczym modem nie jest doskonały, ale na pewno jest najszybszy. Spróbuj w takiej kolejności:
Immersive Animations
Enhanced Animation

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 11 wrz 2014, 17:24 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Nie mam miejsca już na dysku aby instalować nexusa.

Dobra może tak które z tych modów mogą w jakiś sposób ingerować w Animacje ?

Spoiler:


Tutaj jak wygląda Skyrim.ini
Spoiler:


A tutaj SkyrimPrefs.ini
Spoiler:





Dodam że na poprzednim kompie nie było takich akcji.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 11 wrz 2014, 18:54 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2013, 14:21
Posty: 445
Lokalizacja: Wichrowy Tron
Gra w: Skyrim
Mody posortowane programem LOOT czy BOSS? Jeśli BOSS'em to nie polecam. LOOT'em sortujcie. Bardzo dobrze się sprawuje. Sortuje najnowsze mody. Z czym sobie BOSS nie radził, bo masterlist nie był w nim aktualizowany ;)

_________________
SKYRIM REMIX and The Best Music for Skyrim :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 11 wrz 2014, 20:54 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2014, 11:37
Posty: 369
Lokalizacja: Empok Nor
Gra w: Wei-ch'i
@55TIGER39,
nie jestem znawcą modów, więc ustalenie źródła plików będzie problematyczne przy twojej ilości modyfikacji. @nocny podał Ci sposób na ustalenie modów ingerujących w animacje i nie widzę innej opcji dla możliwości ustalenia problematycznego pluginu - nie przy tej ilości modów. Ustal listę pluginów składających się na zmianę animacji + wdroż w życie rady kolegów zarówno z ustaleniem właściwej hierarchii ładowania modów jak i utworzenia bashed patcha jako finalnego etapu dla w/w działań.

Edit:
jeśli nie chcesz pozbywać się modyfikacji - możesz nadpisać animacje modami o których wspominał @nocny. Alternatywą dla powyższego rozwiązania jest wypakowanie vanill'owych animacji i skopiowanie ich zgodnie z ich pierwotnymi ścieżkami. Do wypakowania plików użyj FO3 Archive Utility. Animacje znajdziesz w pliku Skyrim - Animations.bsa
Obrazek
Możesz wypakować całe archiwum - jak i poszczególne pliki, mówię o tym w kontekście cytatu:
Cytuj:
Nie mam miejsca już na dysku aby instalować nexusa

nie wiem jak bardzo masz zapełniony dysk ?, ale powinieneś zwolnić nieco miejsca dla dobra proponowanych tu porad - na dobrą sprawę zmiana rozmiaru woluminu z opcji zarządzania dyskami - powinna ten problem rozwiązać bez konieczności instalacji dodatkowych programów czy konfigurowania rozmiaru partycji z BIOS'a...zawsze jest jakieś rozwiązanie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 11 wrz 2014, 22:25 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Układane BOSSem ,LOOTem się nie posługiwałem jeszcze.

Jak podał Nocny tę listę już dodałem i dalej to samo. Wedle instrukcji i kolejności.
No właśnie nie chcę pozbywać się modów.
Spróbuje jutro wypakować te Skyrim - Animations.bsa i poukładać.


No muszę porządki zrobić bo na systemowym z 20GB jest tylko 6GB wolnego a z partycji D 8gb na 120GB


/edit Dobra wypakowałem sobie z tego bsa cały folder Animations , behavior itp, stare skopiowałem w razie co i podmieniłem i jeszcze gorzej , teraz cały czas stoi na siodle, jak wyciągam miecz na koniu to ona stoi z nim tak jakby na ziemi była.
To chyba wina jakiegoś modu który ma skompilowane animacje w pliku. Może któreś gówno się gryzie



/edit Nie mogłem spokojnie zasnąć wiec ,zrobiłem trochę miejsca na systemowym i kombinowałem z tymi animacjami no i chyba się udało. Znalazłem pozostałości po modzie Ponytail for HDT Physics Extension-47000-11-04b
(Te Animowane włosy do mody HDT psychics, fajny mod ale ten plugin coś mi blokował i mi zacinała gra (Może komp za słaby) a usuwają go usunełem też te włosy ale widać nie wszystko)
W lokalizacji meshes/actors/characters/characters assets/hair/Havpk Psychx

Grałem pięć minut może i było wszystko dobrze. Jutro dłużej po testuje ,mam nadzieje że będzie już w porządku.


Ale natomiast zauważyłem niepokojąca rzecz , nie wiem czy czasem gdy od kilku dni jak się próbowałem uporać z problemem nie zrobiłem koleinego.
Save miałem akurat niedaleko smoczy mostu ,zaraz po podarunku od Meridy w postaci Przedświtu, gdy idę do mostu do zcina, jutro przyjrzę się bliżej temu problemowi bo dziś już jestem padnięty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 12 wrz 2014, 01:48 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
55TIGER39 napisał(a):
/edit Dobra wypakowałem sobie z tego bsa cały folder Animations , behavior itp, stare skopiowałem w razie co i podmieniłem i jeszcze gorzej , teraz...
uwaga drastyczne!
Spoiler:

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim-Problem z Animacjami
PostNapisane: 12 wrz 2014, 09:38 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
nocny napisał(a):
55TIGER39 napisał(a):
/edit Dobra wypakowałem sobie z tego bsa cały folder Animations , behavior itp, stare skopiowałem w razie co i podmieniłem i jeszcze gorzej , teraz...
uwaga drastyczne!
Spoiler:


Spokojnie zrobiłem kopie w razie co ,usunełem to i przywróciłem już wczoraj i na razie działa.
Tak jak napisałem wyżej po usunięciu tych pozostałości po tym http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/47000/?

Nie widać problemu ale pogram trochę i zobaczę czy nie ma żadnych problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 38 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules