Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 28 paź 2020, 08:12


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 5   [ Posty: 43 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podejrzane ctd
PostNapisane: 16 wrz 2014, 17:52 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Witam

Grałem sobie rasą ningheim, 230 pluginów - zero ctd, wszystko idealnie, 60 klatek na sekunde itd.
Stwierdziłem że zagram sobie teraz na nowo succubusem. Usuwam kilka modów, wgrywam kilka nowych, i teraz gra ma cdt przy wczytywaniu gry, podczas otwierania ekwipunku, zmiany ubrania i lokacji. Jedyne zmiany w moich modach to mod rayek's end, misfit mage i ashara princess of the woods. Nadal 230 pluginów a gra wariuje.

I jeszcze jedno - mam pretty combat animations. I tak po prostu z dnia na dzień animacja chowania/wyciągania broni zmieniła się na taką jak bym miał dwie bronie. Nie pobierałem update'u, a jedyny mod na animacje który wgrałem to sit animation.

Jak ktoś mi pomoże, to chyba jedynie mogę być bardzo wdzięczny. A jak nic z tym się nie da zrobić to po prostu to olewam bo jak widać modowanie jest bardzo nieopłacalne.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 16 wrz 2014, 20:43 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
na szybko: odpal WryeBash, zakładka saves, pod prawym klikiem masz load masters, dobry zapis musi mieć kolor różowy :)
jakie mody odinstalowałeś?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 16 wrz 2014, 20:47 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
Teraz nie pamiętam, ten zapis jest czysty.

Do 4 zapisu mam różowy, dalej jest pomarańczowy.

Edit

poprawka - 1 do 4 czerwony, potem pomarańczowy, potem różowy. Czyżby przesunięcie 1 pluginu pomogło?

Edit

Nope dalej najnowszy save crashuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 16 wrz 2014, 22:02 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Po zaznaczeniu w WryeBash saves czerwonego zapisu wyświetli się info jakich masterów brakuje. Przywróć je instalując brakujące mody. Potem można zrobić clean save TESV ESS Files Editor'em.
Jeśli używasz SkyRedone trzeba przebudować reproccer. Jeśli korzystasz z bashed patcha pod WryeBash, trzeba również go przebudować, swoją drogą bashed patch może załatwić sprawę. Zobacz też czy BOSS nie pokazuje konfliktów.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 17 wrz 2014, 20:01 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2012, 19:24
Posty: 262
W save'ach nic nie pokazuje złego czy wybrakowanego, ale savetool pokazał jakie skrypt działają. Okazało się że to rework jednego domu. Przesunąłem plugin i działa. Na razie. Więc temat dalej uważam za otwarty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 18 wrz 2014, 14:12 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj.

Znowu mam problem jak autor tematu, czasami podczas podróży zacina (freeze) mi skyrima i mogę tylko przez managera zadań wyłączyć go. I nie jest to że w konkretnym miejscu, tylko za każdym razem w innym.


Robiłem ostatnio czystki i wywaliłem mody które w logach z bosa wykazywały błędy:
Banditeyepatch
Midasmagic
(były 3 WIC cloak a miałem wszystkie 3 zaznaczone , na stronie modu było ze można mieć tylko jeden aktywny wiec zostawiłem tylko jeden a te poniżej usunełem)
1nivWICCloaksCRAFT
1nivWICCloaksNoGuards
Cloaks (BOSS mówił mi że gryzie się z WICCloaks)

zainstalowałem sobie kilka modów na zbroje itp i Midas Magic Evolved

Poukładałem BOSSem wszystko. Teraz w ,,Warnings" jest 0
W WryeBash jest że ostatni zapis w różowym okienku z ptaszkiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 18 wrz 2014, 15:22 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
@jano900
co to jest rework domu?

@55TIGER39
z góry wybaczcie, ale popitolę nieco o mechanice gry, bo myślę, że to istotne widząc jak często na forum popełniany jest błąd niewłaściwego usuwania modów.

Ogólnie rzecz biorąc grę głównie freezują skrypty, oraz przeładowanie bufora ram. W tym pierwszym przypadku skrypty układają się w stosy, które z kolei podpięte są na stałe pod kolejkę masterlist. Jeśli mamy dziurę po odinstalowaniu moda zawierającego skrypt znajdujący się na górze stosu (pod nim są np 3 inne które wymagają górnego do zadziałania) otrzymujemy coś co papyrus określa jako stack (przerwanie działania skryptu) Może być stack krytyczny, robiący break kolejki (ctd) lub tymczasowy (gra pomija cały stos, który wstrzymywany jest do kolejnego resetu komórek) więc jeśli usuniemy moda który akurat jest na górze stosu, będą efekty w postaci CTD lub freezów.
Dlatego albo usuwamy całą grupę powiązanych modów (które są powiązane pokazuje Tes5Edit lub WryeBash, albo testujemy na nowym sejwie, który usuwamy jak jest ok i ładujemy poprzedni.

WICCloaks jest górnym zrębem stosu dla
1nivWICCloaksCRAFT
1nivWICCloaksNoGuards

potrzebny będzie czysty save

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 18 wrz 2014, 17:17 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Sprawdzałem na czystym zapisie i było to samo (Gdy był tworzony nie miałem żadnych modów)
Zainstalowałem wszystko stąd https://www.youtube.com/watch?v=37xAMUQc1oY
Spoiler:

i na razie nie widzę problemu, chodź zauważyłem że czasami nie wczytuje mi tekstur do ,,ciężkich modów" jak na przykład the art of magicka (Wszystkie itemy dodane z tego modu zawszę mi się chwilę ładowały w ekwipunku) ale to idzie przeboleć zważając na to że nie muszę co chwilę odpalać gry.
Dziś do wieczora pogram i po testuje biegając po całym skyrim.
Jeśli to pomoże to znaczy że to wina słabego komputera.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 18 wrz 2014, 20:21 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
sprawdź programem Skrim Performance Monitor. Zapisuje bieżące grafy obciążenia jednostek CPU, GPU, RAM. Dowiesz się od razu czy to sprzęt.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Podejrzane ctd
PostNapisane: 18 wrz 2014, 21:27 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2014, 23:09
Posty: 78
Lokalizacja: UK
Gra w: Skyrim,SA-MP,The Forest,Wiedźmin
Zauważyłem dziś coś innego. Otóż zamiast zacinek po prostu wywala do pulpitu czasami chodź tym razem mogłem więcej świata zwiedzić to jednak to też wkurza jak wywala.
Odpaliłem ten programik wszystko ładnie jak w instrukcji i jest ale po kilka minutach z tym programem wywaliło gre.
Tutaj odczyt z tego programu
Obrazek



/edit
Wywaliłem te skrypty o których pisałem wyżej. Trochę czytałem i było coś że ktoś miał tekstury na najwyższych i to samo miał.
Sprawdziłem u siebie i wszystko na niskie a tekstury na max. Zmniejszyłem je na średnie i sprawdzę jak działa gra.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 5   [ Posty: 43 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 37 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules