Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 paź 2020, 07:44


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 27 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 28 paź 2016, 10:34 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 30 cze 2016, 20:51
Posty: 88
Lokalizacja: Poznań
Gra w: Skyrim
loneirus - wlasnie zaczalem czytac jeszcze raz opis Darwins Nightmare - http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/8029/? co do ktorego mowiles, zeby instalowac przed gra a jest tam napisane, ze najlepiej instalowac po wyjsciu z Helgen.
Tyle ze wtedy owszem, wszystko dziala ale nie do konca. Np za spanie widnieje cena 10 ale placisz tyle ile powinienes czyli 100, za przejazdzke dorozka do miasta placisz 500 a jest napisane przy wyboze tyle co w wanilii czyli 50.

Natomiast jak zainstalowalem PRZED nowa gra to rowniez wszystko dziala prawidlowo ale i napiy sa prawidlowe, czyli jest napiane za nocleg 100 i tyle placisz.

Czyli wbrew temu co pisze autor, lepiej mod dziala instalujac go przed nowa gra.

Mowie tylko o czesci moda HARD TIMES bo tylko ta czesc zainstalowalem.

Wiec zastanawiam sie jak to zrobic bo lepiej dziala mod przed nowa gra zainstalowany ale z kolei autor pisze, zeby instalowac po wyjsciu z Helgen. Tyle, ze moze to sie tyczy calego moda a mnie interesuje wylacznie Hard Time (nie trzeba instalowac wszystkiego).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 28 paź 2016, 19:50 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
raz jeszcze http://wiki.step-project.com/Guide:Skyrim_Installation :
Cytuj:
Note that optimally mods should only be installed before you start playing Skyrim and not removed or upgraded until you have completed the game.


8029 to jakiś porzucony staroć. w dodatku w wersji beta. pojawił się w lutym 2012, czyli niedługo po premierze. innymi słowy był pisany pod nieaktualną już i nie wspieraną przez modderów wersję "Skyrim". instalować takie coś, to prosić się o kłopoty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 29 paź 2016, 18:50 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 30 cze 2016, 20:51
Posty: 88
Lokalizacja: Poznań
Gra w: Skyrim
Gralem na nim ponad 500h i bylo wszystko ok. Uzywam wylacznie wersji Hard Time a zainstalowalem go w trakcie. Nie ma zadnego aktualnego moda, ktory w ten sposob utrudnia gre, czyli podwyzsza ceny w sklepach, obniza przy sprzedazy, zmniejsza ilosc zlota, klejnotow, dropu podstawowego, zwieksza 10krotnie ceny noclegu i przejazdzki dorozka. Staroc nie staroc, wg mnie jest to jeden z najlepszych modow do Skyrima. Tyle, ze opuszczony. Zdaje sobie sprawe, ze ryzyko jest (jak przy kazdym modzie), jednak juz na nim gralem i z jego powodu nie mialem zdnych "cudow". Tylko pytanie jak bedzie gdy zaczne gre juz z nim.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 29 paź 2016, 23:45 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
tak samo, tylko lepiej.

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/49496/? - to może być alternatywą, jak i wymienione w jego opisie rozszerzenia. jednakże nie wydaje mi się, by istniało idealne rozwiązanie względem ekonomii gry. prędzej czy później na czymś się ona łamie. program został napisany tak, a nie inaczej. może gdyby złoto nie było wyłączną walutą... ale jest, podobnie jak w falloutach kapsle.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 30 paź 2016, 20:58 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 30 cze 2016, 20:51
Posty: 88
Lokalizacja: Poznań
Gra w: Skyrim
Powiem tak... robilem jka radziles i zainstalowalem wiekszosc swoich modow zanim rozpoczalem nowa gre.
Efekt jest taki, ze zaczely pojawiac sie lagi (wczesniej nie bylo - mam mocny sprzet), a co gorsze co chwile lapie CTD. To nie wina modow bo moje mody nie koliduja ze soba. Byc moze to wynika z zapychania sie blokow pamieci. Chetnie zwiekszylbym pojemnosc obu blokow ale nie wiem jak - wiesz moze gdzie i jak zwieksza sie bloki pamieci ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 30 paź 2016, 21:34 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
chcesz ingerować w sprzęt, aby jedna gierka działała? daj spokój, bo nie warto.

CTD są nieodłączonym elementem produkcji studia z Rockville. można zmniejszać ich ilość, ale nie da się im całościowo przeciwdziałać. chociaż nie. wszystko można zbić, ale pytanie brzmi czy jest sens trwonić na to czas! oficjele niezmiennie twierdzą, że to modyfikacje są źródłem wszelkiego kwasu. mają połowę racji. drugie pół, to ich własny ser szwajcarski.

polecam ci raczej sensowne podejście. przejrzyj swoją listę modyfikacji. uważasz, że wszystko w niej jest na miejscu? kolidowanie, to tylko jeden problem. ponadto konfiguracje, pliki .ini. one także mają swoje znaczenie. lata praktyki nauczyły mnie na pewno, by nie wierzyć. wszystko można poprawić, ulepszyć.

stuttering, przycinanie klatek, czy wreszcie cięcie obrazu w trakcie ruchu, mogą być przykładowo związane z ustawieniami klatek, częstotliwością odświeżania ekranu, czy chociażby znienawidzoną synchronizacją pionową (vsync). "skyrim" winno mieć limitowane klatki - do 60 maksymalnie. vsync ma być włączony i potwierdzony w pliku .ini. menadżery kart graficznych nie powinny forsować własnych ustawień, chyba, że mamy do czynienia z wyjątkami. a CTD? sprzęt nie ma znaczenia. kłopotliwy jest program, nie sprzęt. "5ghz i 32gb pamięci, to dla bethesdy za mało", tak to sobie drwią klienci na całym świecie. trzeba zaakceptować fakt, iż "Skyrim" był pisany pod nieaktualną platformę konsolową. port pod PC powstał siłą rzeczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nagly PROBLEM z SAVE
PostNapisane: 31 paź 2016, 11:17 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 30 cze 2016, 20:51
Posty: 88
Lokalizacja: Poznań
Gra w: Skyrim
Na chlopski rozum - uzywam tych samych modow co wczesniej, na tym samym sprzecie, roznica polega tylko na tym, ze wczesniej instalowalem w trakcie gry - co jakis tam czas jakis mod. Jak mowilem mody nie kolidowaly a same CTD z powodu braku pamieci czy zamrozenia zdarzaly sie i owszem, ale raczej rzadko.
Teraz nie da sie grac bo co kilka minut crash
Ewidentnie widac, ze cos sie posypalo z powodu zainstalowania tych wszystkich modow przed rozpoczeciem gry. Musialem tez mody graficzne odinstalowac bo na filmiku mi crashowaly.

Moze i lepiej wgrywac mody zanim rozpocznie sie gre, ale w moim przypadku poki co to nie dziala.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 27 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 40 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules