Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 22 paź 2020, 15:07


Napisz wątekOdpowiedz Strona 32 z 45   [ Posty: 448 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 15 mar 2013, 13:40 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2013, 13:24
Posty: 3
Witam

Zapytam tutaj, bo nie znalazłem odpowiedniego tematu.
Otóż od pewnego czasu bawię się w modyfikowanie swojego Skyrima, mody wgrane, wszystko pięknie, ale jest jedna, fundamentalna kwestia, która niszczy radość z gry... Płynność.

Chociaż gram na średnich detalach i z ograniczeniem widoczności do poniżej połowy każdego suwaka (w ustawienich graficznych) w miarę płynnie i bezproblemowo, irytują mnie momenty, kiedy muszę podchodzić bardzo blisko, żeby oddać "daleki" strzał do przeciwnika oraz takie w których parę metrów za granicą "widoczności" mojej postaci teksturki wyglądają jako płaskie i pikselowane tapety :/ A najgorsze jest w tym wszystkim to, że mój sprzęt powinien pozwolić mi na zabawę w Skyrim na full detalach... już na wysokich fpsy są niemiłosiernie niskie na otwartych przestrzeniach ( na granicy 20), gra przycina momentami, a już powoli tracę cierpliwość...

Od razu zaznaczam, że sterowniki do karty graficznej mam zaktualizowane (najnowsze), gram z użyciem SKSE i próbowałem instalować SkyBoost ,a kiedy to nie pomogło to również TESV AL, jednak obecne wersje które znalazłem w sieci działają tylko z wersjami 1.3 gry :/

Oto parametry mojego kompa:

System: WIndows 7 64-Bitowy
Procek: AMD Phenom(tm) II X4 995 Procesor (4 CPUs). ~3.2 GHZ
Pamięć RAM: 4096GB
DirectX 11
Grafika: ATI Radeon HD 5670 1GB

Jestem otwarty na wszelkie propozycje i będę bardzo wdzięczny za pomoc w poprawieniu płynności i szybkości gry. Toż to na gorszych konfigach Skyrim działa płynnie na full detalach!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 15 mar 2013, 14:06 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Wywal wszystko co ingeruje w tekstury (za wyjątkiem unikatowych broni/pancerzy czy wyglądu wody, bo to mus jest). Tak samo podziękuj efekciarstwu - żadnych cudownych mgieł i innych takich.
Zainstaluj sobie http://skyrim.nexusmods.com/mods/15123 , wduś http://skyrim.nexusmods.com/mods/11941 i nie zapomnij o zmianach w pliku .ini (opisane na stronie dodatku ABT), a także http://skyrim.nexusmods.com/mods/814 i opcja 'actor fade' w zakładce 'general'.
Na koniec podziękuj cieniom, po prostu wyłącz, bądź ustaw niską jakość.

I będzie działać, musi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 15 mar 2013, 15:13 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2013, 13:24
Posty: 3
Czy ten pierwszy mod mam wgrać do pliku z grą?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 15 mar 2013, 15:18 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
http://www.hialgo.com/SkyrimFAQ.htm#HOW_TO_INSTALL
which means, that..

do folderu \Steam\SteamApps\common\skyrim\
wrzucić zawartość paczki. Grę uruchamiasz przez skse, bo tak jest fajniej. SKSE jest tutaj: http://skse.silverlock.org/ . Wersja stabilna, to 1.6.9, instalacja jw. Czyli import plików do głównego katalogu gry - łącznie z folderami, które "same" znajdą swoje miejsce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 15 mar 2013, 18:12 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2013, 13:24
Posty: 3
Czy FXAA injector można zaliczyć jako "ingerencje" w tekstury?

EDIT

Te poprawki niewiele wniosły... :/ nie chcę sprawiać, żeby postacie znikały, a po tym jak ustawiłem na 1 actors fade to było tak jakbym widział postacie z 1 metra...po prostu znikały :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 15 mar 2013, 21:39 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Żadnych indżektorów - to efekciarstwo jest i potrafi dopiero zwolnić.
I nie! nie w tę stronę ;p w drugą! Podałem ci konfigurator, abyś w 'actors' wybrał maksymalną stawkę - chodzi o to, aby tych nieszczęsnych npctów/rpcetów widzieć z daleka. ABT z kolei podałem, abyś sobie zmienił choćby dystans, po którym strzały "znikają". To nie ma odbicia specjalnego w klatkach, a ratuje choćby łucznictwo - bo oddalone cele stają się widoczne i można w nie trafiać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Czy pojdzie mi SKYRIM??
PostNapisane: 21 mar 2013, 08:22 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 mar 2013, 08:16
Posty: 1
Witam ma laptopa ma on takie podzespoly :
Intel i5 3210 2x2,5-3,1GHz
8Gb Ram DDR3 1600Mhz
1tb dysk
Karta graficzna nVidia GeForce GT 630M
Druga Intel® HD Graphics 4000
Windows 8
I tu jest pytanie czy mi pojdzie i na jakich detalach?
pozdrawiam %)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy pojdzie mi SKYRIM??
PostNapisane: 21 mar 2013, 09:53 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sty 2013, 13:23
Posty: 58
Lokalizacja: Gildia Złodziei
Gra w: TES V: Skyrim
Pójdzie, i to spokojnie na średnich detalach.

_________________
Jestę zajebis! ;3


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 21 mar 2013, 22:23 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2013, 22:12
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Gra w: Empire: Total War
Czy pójdzie mi na moim PC'cie Skyrim w rozdzielczości 1920x1080.

Mój komputer:
Cytuj:
CPU: Intel Dual Core e5200 2,5GHz
Płyta: Gigabyte EP43-DS3L
RAM: 6144 MB DDRAM2 (2 x Dual Chanel)
HDD: Seagate Barracuda 3.5'', 500GB i Samsung SpinPoint, 320GB.
GPU: Palit GF9600GT 512MB 256bit
O/S: Windows 7 x64

_________________
Cytuj:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Skyrim mi pójdzie?
PostNapisane: 21 mar 2013, 22:31 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Pójdzie, pójdzie, aczkolwiek nie będzie rewelacji/modyfikowania grafiki poza opcję "ultra" - GPU już ten.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 32 z 45   [ Posty: 448 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 45  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 41 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules