Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 paź 2020, 22:41


Napisz wątekOdpowiedz Strona 12 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 13 lis 2011, 20:30 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lis 2011, 16:49
Posty: 8
A i wiecie o co chodzi z tą niepomyślną weryfikacją dwu plików?
Odkryłem właśnie, że jak się grzebie w plikach .ini to one potem są ponownie pobierane właśnie...
I to nie naprawi błędów...

I u mnie - nie pisałem o tym wcześniej - występuje takie coś, że po weryfikacji spójności jak uruchamiam grę, to wyskakuje: "Skyrim sprawdzi teraz parametry twojej karty graficznej"... daję ok, i on popracuje chwile, zawiesza się i wywala "Launcher.exe: Runtime Error (vc-redist)"... Jak nacisnę ok to wyrzuca "Aplikacja zostanie zamknięta" a potem jak włączę skyrim ponownie, to pokazuje się, że "parametry zostały poprawnie ustawione" itd... Strange thing...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 13 lis 2011, 20:39 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lis 2011, 20:37
Posty: 16
Gra w: Skyrim, League of Legends, Fifa 13
Witam, mam pytanie, działa mi Skyrim, jednak uruchomiłem go przez TESV.exe, gdyż przez steam wyskakuje mi wiadomość "gra jest w tej chwili niedostępna blablabla". Mam pytanie, czy istnieje jakiś sposób, żeby dodać polskie napisy? (gram na Angielskiej wersji i boje się reisntalować na polską bo po 1 primo: 4h aktualizacji kolejne, 2 primo: gra może nie dzialać)

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam, Zarq.

_________________
Pies.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 13 lis 2011, 21:17 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lis 2011, 16:49
Posty: 8
Nie mam pojęcia, stary... Tzn - jest jeden plik :
http://hotfile.com/dl/134832087/3f8ad36/SkyrimNapisyPOL.rar.html
ale nie wiem co z nim dalej się robi i na własną odpowiedzialność...

Mam za to nowe szczegóły odnośnie kraszów. A mianowicie:
1. Na innym forum ktoś napisał, że odkrył, że za crashe odpowiada plik "sounds.bsa" . Zmienił ponoć jego nazwę, by skyrim go nie wczytywał i działa to ponoć. Myślę, że trzeba przetestować, choć nie sądzę, by tak po prostu dało się zignorować ten plik (tym bardziej "sounds")
2. W dzienniku zdarzeń dokopałem się dwu informacji:

Spoiler:

oraz
Spoiler:


Reasumując powyższe - mamy coś na plikach atiumdva.dll oraz MSVCR90.dll
Ati - to jeden ze składników sterów do karty graficznej
MSV - to składnik pakietu Visual C++ (wspomniany wcześniej VC-redist)

Może ktoś, kto ma nieco głębsze kontakty z tymi rzeczami, niż ja, wie/ domyśla się o co może chodzić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 14 lis 2011, 15:04 
Casual
Casual

Dołączył(a): 14 lis 2011, 14:58
Posty: 1
Witam!

Jak użytkownicy wyżej mam problem z uruchomieniem TES V Skyrim. Na początku myślałem, że jest to wina mojego antywirusa NOD 32, lecz specjalnie wyłączyłem go na czas instalacji i aktualizacji i dalej nic. Włącza się jedynie launcher, nieważne jaką wersję wybiorę i tak gra się nie uruchamia. Próbowałem uruchomić grę przez plik TESV.exe lecz ujrzałem taki komunikat: System windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.

Proszę o pomoc, czym może być ten komunikat spowodowany, i jak uruchomić grę?
Mam windows XP home edition.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 14 lis 2011, 15:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 14:56
Posty: 5
Nie wiem co się stało, ale działa. Dzisiaj przychodzę ze szkoły włączam Skyrima a on działa ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 14 lis 2011, 17:58 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2011, 16:48
Posty: 7469
Lokalizacja: Gallifrey
Gra w: Mass Effect, DA, Wiedźmin, TES:Skyrim
A u mnie dziś działał aż 3 godziny bez black screena! :D

_________________
"I'd call you a genius, except I'm in the room." - Saphyria Dar'kel

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 14 lis 2011, 20:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lis 2011, 16:49
Posty: 8
A co z crashami? Bo nie za bardzo mam teraz możliwość sprawdzenia...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 15 lis 2011, 13:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lis 2011, 13:49
Posty: 1
Ja mam taki problem, że jak wielu osobom gra wywalała do windowsa po intrze. Zmieniłem kompatybilność pliku TESV.exe na 95 i działa, ale w bardzo niskiej rozdzielczośći (600X400, czy jakoś tak, trudno określić). I do tego zawsze w oknie. Nigdy na pełnym ekranie, nawet gdy w launcherze mam zaznaczony fullscreen. Jakieś rady?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 15 lis 2011, 18:01 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 lis 2011, 10:47
Posty: 12
A ja mam problem taki, otóż zainstalowałem wszystko. niby cacy. W launcherze daje GRAJ i nic się nie dzieje. znika i pojawia się znowu launcher tak jakbym nic nie nacisnął. Wie ktoś może co mogę zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 15 lis 2011, 18:26 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Darkin napisał(a):
A ja mam problem taki, otóż zainstalowałem wszystko. niby cacy. W launcherze daje GRAJ i nic się nie dzieje. znika i pojawia się znowu launcher tak jakbym nic nie nacisnął. Wie ktoś może co mogę zrobić?


Miałam ten sam problem, pomogła zmiana formatu dźwięku. Zajrzyj do FAQ - tam jest szczegółowa instrukcja.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 12 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 69  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 42 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules