Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 21 paź 2020, 10:22


Napisz wątekOdpowiedz Strona 38 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 01 cze 2012, 19:38 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
Jaką wersję językową gry używasz obecnie? A jakie masz napisy w grze? Pliki Voices.bsa i Voices_PL.bsa odpowiadają jedynie za głosy (jak sama nazwa wskazuje). A próbowałeś zrobić defragmentację plików gry? Może wgrywałeś jakieś mody? Jaką masz teraz wersję gry?

BTW. Mówiąc że grasz z płyty właśnie miałem dokładnie to na myśli co opisałeś (obecnie żadna gra na świecie nie odpala się z CD - co najwyżej następuje weryfikacja kodu zabezpieczającego nagranego na CD - ale w przypadku Skyrim, robi to Steam), czyli instalacja dokonana z płyty, w nieodróżnieniu od instalacji wprost ze Steamu. Tylko wersje instalowane z CD mają taką opcję jak "gra w wersji kinowej".

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 01 cze 2012, 19:46 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 cze 2012, 11:33
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Gra w: Próbuje w Skyrim
Polkot napisał(a):
Jaką wersję językową gry używasz obecnie? A jakie masz napisy w grze? Pliki Voices.bsa i Voices_PL.bsa odpowiadają jedynie za głosy (jak sama nazwa wskazuje). A próbowałeś zrobić defragmentację plików gry? Może wgrywałeś jakieś mody? Jaką masz teraz wersję gry?


Używam polskiej wersji językowej, napisy mam polskie, w modach mam jedynie to co po instalacji, czyli TexturesPack_pl.esp. Robiłem defragmentację, wersję gry mam t.j. pisałem wcześniej 1.5.26.0.5 (pozwoliłem steam'owi na automatyczny update).

Polkot napisał(a):
BTW. Mówiąc że grasz z płyty właśnie miałem dokładnie to na myśli co opisałeś (obecnie żadna gra na świecie nie odpala się z CD - co najwyżej następuje weryfikacja kodu zabezpieczającego nagranego na CD - ale w przypadku Skyrim, robi to Steam), czyli instalacja dokonana z płyty, w nieodróżnieniu od instalacji wprost ze Steamu. Tylko wersje instalowane z CD mają taką opcję jak "gra w wersji kinowej".


No właśnie nie byłem pewny o co dokładnie chodzi a nie siedzę w grach aż tak i pomyślałem, że może są jakieś wersje gier co się bootują z płyty (jak systemy) :)

UPDATE
Update sterowników graficznych pomógł, teraz od razu po wyborze wersji gry pojawia się kolejne okno. Tylko wyskakuje "błąd wyliczania zamówionych plików", ale gra działa normalnie. Dzięki za pomoc Polkot.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 02 cze 2012, 00:00 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
Nie dziękuj :) w końcu sam sobie pomogłeś, ale pozwól że jeszcze Cię pomęczę. Jakie sterowniki wgrałeś? Czy może GeForce beta 301.24 ?
Ja używam ich od miesiąca ale do głowy mi nie przyszło że mogą pomóc w tym problemie. Bardziej bym optował za tym że Twoje mody na tekstury mogą zakłócać grę. Masz dobry sprzęt ale spróbuj też zmienić wartość cieni (shadow) w opcjach lanchera, na LOW.
Pozdrawiam

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 02 cze 2012, 14:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 cze 2012, 11:33
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Gra w: Próbuje w Skyrim
Ale przynajmniej starałeś się pomóc, więc za to dzięki :) sterowniki ściągnąłem 301.42 z 22.05.2012 ze strony nvidii. Też się zdziwiłem, że to ma jakikolwiek wpływ na czas uruchamiania. Może dlatego, że przed pojawieniem się okna z graj, opcje itd. gra wczytuje ustawienia graficzne komputera.
Hmm, wczoraj wszystko pięknie chodziło, a teraz Skyrim zmienił mi kartę graficzną na zintegrowaną i nie widzi Geforce'a. Mimo, że ustawiłem pod launcher domyślnie kartę nvidii. Także starcia z kartą graficzną ciąg dalszy ;]

Co tego moda na tekstury to on mi się zainstalował razem z grą od razu. Co to w ogóle za mod? I czemu radzisz mi zmienić wartość cieni?

/ O modach do Skyrim proszę rozmawiać w innym wątku, żeby nie robić tutaj off-topicu ;) - mod.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 02 cze 2012, 15:02 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
proxx napisał(a):
Ale przynajmniej starałeś się pomóc, więc za to dzięki :) sterowniki ściągnąłem 301.42 z 22.05.2012 ze strony nvidii. Też się zdziwiłem, że to ma jakikolwiek wpływ na czas uruchamiania. Może dlatego, że przed pojawieniem się okna z graj, opcje itd. gra wczytuje ustawienia graficzne komputera.
Hmm, wczoraj wszystko pięknie chodziło, a teraz Skyrim zmienił mi kartę graficzną na zintegrowaną i nie widzi Geforce'a. Mimo, że ustawiłem pod launcher domyślnie kartę nvidii. Także starcia z kartą graficzną ciąg dalszy ;]

Co tego moda na tekstury to on mi się zainstalował razem z grą od razu. Co to w ogóle za mod? I czemu radzisz mi zmienić wartość cieni?

/ O modach do Skyrim proszę rozmawiać w innym wątku, żeby nie robić tutaj off-topicu ;) - mod.


Ależ panie adminie, wspomniany mod nie jest przedmiotem rozmowy ale podmiotem dotyczącym tematu dlaczego gra się wali. Jak mamy rozmawiać nad rozwiązaniem zagadnienia nie wspominając o przyczynach, nie bądźmy hiperpoprawni. ;)

@proxx
Primo! Jakim cudem używasz dwóch kart w komputerze. Wejdź w setup biosu (podczas uruchamiania komputera) i wyłącz wbudowaną lokalną kartę grafiki, wtedy wszystkie programy w Twoim komputerze nie będą się "zastanawiać" jaką kartę grafiki mają używać.
Po drugie programy które wczytują się wraz z grą nie są modami (tj. modyfikacjami gry). Jakkolwiek być może Twój dysk CD zawiera dodatki zamieszczone przez polskiego dystrybutora gry - domniemuję że chodzi o pakiet spolszczonych napisów np na szyldach lub drogowskazach. ta modyfikacja jest mało istotna i możemy o niej zapomnieć.
Ostatnia sprawa dotycząca cieni. Z poziomu Lanchera otwierasz okno opcji, po czym zakładkę zaawansowane (Advanced) i przy napisie Shadow detail (Szczegóły sieni) ustawiasz wartość LOW. Po czym klikasz OK i zaczynasz grę :)

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 03 cze 2012, 20:26 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 cze 2012, 11:33
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Gra w: Próbuje w Skyrim
Polkot napisał(a):
Primo! Jakim cudem używasz dwóch kart w komputerze.

To jest laptop :) chyba cała idea produkowania procesorów sandy bridge jest taka żeby korzystać głównie ze zintegrowanej karty graficznej (mniejszy pobór mocy, oszczędność baterii) a do aplikacji 3d karty zewnętrznej. W każdym razie problem już rozwiązałem, po prostu windows nie słuchał się mojego polecenia uruchamiania launchera przez Geforce i pomimo stałego przypisania, zmieniał na zintegrowaną.

Polkot napisał(a):
Ostatnia sprawa dotycząca cieni. Z poziomu Lanchera otwierasz okno opcji, po czym zakładkę zaawansowane (Advanced) i przy napisie Shadow detail (Szczegóły sieni) ustawiasz wartość LOW. Po czym klikasz OK i zaczynasz grę :)


Ja wszystko rozumiem :) tylko pytam się czemu mi to doradzasz. Chodzi o wydajność?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 03 cze 2012, 21:46 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
proxx napisał(a):
Ja wszystko rozumiem :) tylko pytam się czemu mi to doradzasz. Chodzi o wydajność?


Tak. Pooglądaj filmy na YT wszyscy mają "ząbkowane cienie" - strata wizualna na jakości cieni jest mało istotna, zaś ustawienie na LOW, prawie dwukrotnie poprawia szybkość FPS i renderowania grafiki.

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 07 cze 2012, 13:18 
Casual
Casual

Dołączył(a): 06 cze 2012, 14:14
Posty: 3
Witam wszystkich.
Otóz mam taki problem iż oglólnie skyrim mi wyłączało się już wcześniej dosyć czesto ale jakos sobie dawałem z tym rade. Dzisiaj chciałem zainstalować mod deadly dragons i po tym jak to zrobiłem wgl mi nie chce skyrim odpalać tzn. włącza się ale po pojawieniu się napisów bethesdy wywala mnie do pulpitu.
Karta : Geforce 220 GT Stery dzisiaj uaktualniłem
dźwięk : zmieniłem na 24 / 48000
ram: 4Gb
Procek : 2,33 x 4

Wczoraj jeszcze miałem problemy z tym że tylko mnie wywalało podczas gry a dziś wgl nie moge nawet zagrać ;/
Prosze o pomoc w tym problemie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 12 cze 2012, 19:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 cze 2012, 18:53
Posty: 1
Gra w: TES V: Skyrim
Mam dziwnego rodzaju problem mianowicie... Gra się wyłącza po 5 sec. Problem jest o tyle dziwny że wcześniej chodziła bez problemu. Mam ją już bardzo długo(ok. 100h grania) i nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Gdy przejdę postacią 3 kroki ... bum wyrzuca do pulpitu bez żadnego komunikatu. Mam legalną grę (posiadam płytę). Nigdy wcześniej nie było żadnego problemu. Próbowałam odinstalować i zainstalować ponownie, szukałam czy to nie błąd z dźwiękiem ale nic nie działa (nie za bardzo się na tym znam...) czy ktoś wie co może być nie tak? Proszę o pomoc

Być może to wina ostatniej aktualizacji, skoro wcześniej wszystko było ok - przejrzyj inne tematy w pomocy technicznej, np. viewtopic.php?f=195&t=5609&start=10 , viewtopic.php?f=195&t=3304&start=20
pozdrawiam, waber


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 22 cze 2012, 11:47 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 cze 2012, 11:37
Posty: 1
WITAM
Mam następujący problem
Kiedy włączam Skyrim gra prawidłowo się odpala,dochodzę do menu głównego wszystko jest pięknie aż do czasu kiedy wybieram nowa gra,wtedy wszystkie napisy w menu po prostu znikają i zostaje samo logo ze smokiem.Zrobiłem to co radzili ze dźwiękiem aby przestawić na 24bitowe 44100Hz (jakość studyjną) ale nic się nie zmienia próbowałem też z rozdzielczością ale to także nie ma wpływu.Na koniec dodam że gra nie jest do końca orginalna ale działa z pewnością ponieważ moi 2 koledzy już grali .Jakby co mam windows 7 64bitowego
BARDZO PROSZĘ O POMOC
POZDRAWIAM


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 38 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 69  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 40 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules