Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 24 paź 2020, 09:44


Napisz wątekOdpowiedz Strona 57 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 30 cze 2013, 18:56 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2012, 18:25
Posty: 5314
Spróbuj jeszcze sprawdzić spójność plików, jak nie pomoże, to przeinstaluj od razu po angielsku.

_________________
InSkyrim


Obrazek
Aby dołączyć, kliknij w obrazek.

Free Company of Alinor- Ktoś


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 30 cze 2013, 18:59 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 cze 2013, 12:42
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Gra w: FIFA 14, Fallout 3, ROME 2
Dobra. Sprawa zamknięta.

Wywaliłem z dysku całego Steam'a a potem na świeżo pobrałem grę po angielsku i działa jak marzenie. Nie wiem czy będę eksperymentował po polsku, nie mniej dziękuję za pomoc :)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 19 lip 2013, 23:19 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lip 2013, 23:08
Posty: 2
Witam. Przeglądam non stop ten topic odkąd zakupiłem na steam sale Skyrim Legendary Edition. Męczę google po stronie polskiej jak i angielskiej w poszukiwaniu rozwiązania na uciążliwy problem. Mianowicie odpalam skyrima. Pojawia sie jedno okno. Wybieram Pełną wersje. Pojawia sie drugie okno. Daje graj. I Tyle. Nic się nie dzieje. Komp zaczyna nie reagować. Mogę sobie poruszać myszką ale i tak nic nie zrobię. Zrobiłem format. Po instalowałem wszystkie sterowniki. Sprawdzałem Cache gry. Zmieniłem z polskiej wersji na angielską. Sprawdzałem pliki które były tu wymienione. Zmniejszałem jakoś grafiki. Nic, kompletne zero. Zresztą nie tylko z tą grą mam problemy. To samo L.A. Noire, Saints Row 3 jak i GTA 4. Więc błagam niech ktoś mi pomoże zaraz sobie żyły przegryzę.

Setup Kompa to:
Procesor: Intel i7-3770k
Grafika: Gigabyte GTX 660 OC
Płyta główna: ASRock z77 Pro 4
RAM: 2x 8gb Crosair VenganceLP

Naprawdę był bym wdzięczny za pomoc. W tym czasie czytam dalej fora i kombinuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 28 lip 2013, 18:53 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
JaroWNC napisał(a):
Witam. Przeglądam non stop ten topic odkąd zakupiłem na steam sale Skyrim Legendary Edition. Męczę google po stronie polskiej jak i angielskiej w poszukiwaniu rozwiązania na uciążliwy problem. Mianowicie odpalam skyrima. Pojawia sie jedno okno. Wybieram Pełną wersje. Pojawia sie drugie okno. Daje graj. I Tyle. Nic się nie dzieje. Komp zaczyna nie reagować. Mogę sobie poruszać myszką ale i tak nic nie zrobię. Zrobiłem format. Po instalowałem wszystkie sterowniki. Sprawdzałem Cache gry. Zmieniłem z polskiej wersji na angielską. Sprawdzałem pliki które były tu wymienione. Zmniejszałem jakoś grafiki. Nic, kompletne zero. Zresztą nie tylko z tą grą mam problemy. To samo L.A. Noire, Saints Row 3 jak i GTA 4. Więc błagam niech ktoś mi pomoże zaraz sobie żyły przegryzę.

Setup Kompa to:
Procesor: Intel i7-3770k
Grafika: Gigabyte GTX 660 OC
Płyta główna: ASRock z77 Pro 4
RAM: 2x 8gb Crosair VenganceLP

Naprawdę był bym wdzięczny za pomoc. W tym czasie czytam dalej fora i kombinuje.


Jest coś co może lecz nie musi pomóc :)
Sprawdź bo w teorii powinno działać przed chwilą się tym pobawiłem by zepsuć i naprawić :)

Wyłącz Steam z paska szybkiego uruchamiania, zlokalizuj plik ClientRegistry.blob powinienś go mieć w katalogu Steam zależy gdzie instalowałeś (domyślnie to C:\Program Files\Steam,
Zmień nazwę tego pliku na na przykład ClientRegistryBACKUP.blob albo ClientRegistryOld.blob
cokolwiek :) byle został i był nie używany.
restartuj steam / wyloguj się wyłącz kompletnie i włącz zaloguj się.
Steam powinien stworzyc ten plik.

WAŻNE: Nie kasuj tego pliku tylko jak pisałem zmień jego nazwę :) Lepiej go mieć w razie coś:P
Pozdr

Jeśli pomoże napisz proszę na forum aby poszło dla następnych w razie coś

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 01 sie 2013, 01:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lip 2013, 23:08
Posty: 2
Wybaczcie że dopiero teraz pisze. Poniósł mnie Skyrim ^^

A więc tak. Może to pomóc komuś na przyszłość. Odpalając Assasina Revelations wyskoczyła wiadomość że przestał działać. Okno nie chciało się zamknąć no to standartowo alt+ctr+del i zamykamy. Czekam, czekam i wreszcie się pojawił tasker. Procesor Usage: 100% Pamięć ram urzywana: 10gb. Ekag20nt.exe otwarty po chyba tysiąc krotnie każdy pobierający 5,000kb (na oko).

Okazuję się że Ekag20nt.exe to tak naprawdę wirus (z tego co mi mówiono na podzespoły) któy odpalał mase procesów w zalerzności od ilu procesów jest odpalonych przez jakiś program. Najśmieszniejsze jest to że wirus ten miał unistalke którą można użyć w dodaj/usuń programy w panelu sterowania ( VIRTU or VIRTU MVP). Antyvir nie wykrywał go nic a nic. Jak on się pojawił? Albo z sterownikami jakimiś albo z którymś updatem windows'a.

Odpalam dla testu Skyrima. Działa. To samo Gta4. Tak więc z góry przepraszam za zamieszanie i sprawdźcie sobie czy nie macie takiego albo podobnego skurczybyka. Może właśnie on to powoduje.

Talos z wami!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 06 sie 2013, 16:44 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 maja 2012, 18:19
Posty: 22
Lokalizacja: Biała Grań
Gra w: skyrim,half life 2,tf2,
Witam otóż mam problem gdy wchodzę do skyrim pokazuję mi się logo gry (znaczek smoka ) i koniec,
nic więcej jedyne co mogę zrobić to shift + tab i to na pewno nie jest wina modów ponieważ gdy odpaliłem w trybie offline stało się to samo
Proszę o pomoc

_________________
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 06 sie 2013, 19:12 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
offline w steam? to nic nie daje iż mody siedzą w grze a nie w Steamie
odpal Tes5Edit i zobacz czy przejdzie a może będzie jakiś błąd
Sprawdź też synchronizując pliki steam niech dociągnie świeże esp skyrima update i dodatków jeśli masz.

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 06 sie 2013, 20:20 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 maja 2012, 18:19
Posty: 22
Lokalizacja: Biała Grań
Gra w: skyrim,half life 2,tf2,
Tes5Edit nic nie wykryło.

_________________
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 06 sie 2013, 23:03 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Jak dużo masz modów? Nie może przekroczyć 3.1 Gb zużycie pamięci przy starcie.
Próbowałeś resetować InI pliki? Skasuj niech stworzy nowe ( Wcześniej zrób z nich backup )
SKSE masz 1.6.16?

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 06 sie 2013, 23:13 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 maja 2012, 18:19
Posty: 22
Lokalizacja: Biała Grań
Gra w: skyrim,half life 2,tf2,
modów aktywnych mam 141 a wartość folderu data wynosi 15,6 GB teraz jak to powiedziałeś usuwam niepotrzebne ale jeszcze zobaczymy

EDIT:Działa thx za podpowiedz Tvtrig o modach i o tym żeby je usunąć .
Mogłeś już tutaj użyć opcji edytuj. Łączę posty, nie łam już regulaminu, proszę. /// Rosomaq

_________________
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 57 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 69  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 31 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules