Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 19 paź 2020, 15:27


Napisz wątekOdpowiedz Strona 60 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 24 kwi 2014, 21:08 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
odinstaluj ten mod i sprawdź bez niego jak to działa

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 24 kwi 2014, 21:54 
Mistrz pada
Mistrz pada

Dołączył(a): 24 kwi 2014, 18:07
Posty: 974
Lokalizacja: Lublin
Gra w: różne gry, w zależnosci od ochoty
Całkowicie go usunąłem i... działa bez problemu (jak dotąd). Dotychczas wywalało po ca 20 minutach gry. Nie jestem pewien, czy była to wina źle ściągniętego moda, czy też sporych wymagań sprzętowych. Wielkie dzięki za pomoc.

_________________
Mati :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 25 kwi 2014, 08:51 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
możliwe, że nie wyrabia karta graficzna lub ma problem z zasilaniem, jeśli zdarza się to przy innych wymagających grach, warto to wziąć pod uwagę. Masz 32 bitowy system czy 64?

możesz sprawdzić również taką metodę
- zainstaluj ponownie te textury
- w launcher/opcje zmień textury na medium
- otwórz plik skyrim.ini (moje dokumenty)
- znajdź linię sResourceArchiveList i dopisz tam: HighResTexturePack01.bsa, HighResTexturePack02.bsa

(to tylko przykład nie wklejaj całej linijki) sResourceArchiveList=Skyrim - Misc.bsa, Skyrim - Shaders.bsa, Skyrim - Textures.bsa, HighResTexturePack01.bsa, HighResTexturePack02.bsa, Skyrim - Interface.bsa, Skyrim - Animations.bsa, Skyrim - Meshes.bsa, Skyrim - Sounds.bsa

- odpal grę przez launcher/data files odhacz 2 pliki HighResTexturePack

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 25 kwi 2014, 15:50 
Mistrz pada
Mistrz pada

Dołączył(a): 24 kwi 2014, 18:07
Posty: 974
Lokalizacja: Lublin
Gra w: różne gry, w zależnosci od ochoty
OK, dziś mi też się zwiesił, po restarcie wykryło BSOD, CCCOde 124, na jakimś forum internetowym była porada (do kogoś innego) ws ściągnięcia programu HWMonitor. Ściągnąłem, zainstalowałem i... jeśli chodzi o temperaturę karty, to maksymalna była 94 stopnie Celsjusza. System 64bitowy. Pamiętam, że rok temu mi się raz zaczął zawieszać nawet przy uruchomieniu zwykłego neta, w serwisie zdiagnozowano spalenie przewodów czy czegoś tam. Może wentylator się zapchał?
W tym sęk, że jak dotąd, to tylko w Skyrimie i to właśnie wczoraj się zaczęło.

_________________
Mati :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 15 maja 2014, 00:17 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 maja 2014, 00:08
Posty: 1
Witam :)
Przeczytałem "naście" stron z tego wątku,robiłem tak jak podpowiadali, ale nadal nic... A mianowicie:
Zakupiłem Skyrim Legendary Edition z keye.pl, po wpisaniu klucza i zainstalowaniu gry (wersja ENG) chciałem ściągnąć spolszczenie i tak też zrobiłem (może to był błąd?). Podczas odpalania gry po symbolu smoka gra wyrzuca mnie do pulpitu.
Sprzęt:
- CPU AMD 3.8GHz
- RAM 4GB
- Grafika AATI Radeon HD 4800 Series
- Win 7 64bit

Czy w jakiś sposób da się rozwiązać problem, bym mógł przy okazji grać w spolszczoną wersję gry? :)
Był bym bardzo wdzięczny za odpowiedź.

EDIT:
Wszystko DZIAŁA jak powinno, a mianowicie zainstalowałem odpowiednie spolszczenie co skutkuje działającą grą i napisami :)
Lecz chciał bym zapytać o mody. Czy mogę instalować je bez żadnych przeszkód?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 15 maja 2014, 13:29 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2014, 18:24
Posty: 655
Gra w: Skyrim, Battlefield 4
Tak, możesz je instalować bez żadnych przeszkód.

_________________
Obrazek

Kliknij w sygnaturę!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 28 lip 2014, 08:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 mar 2013, 20:16
Posty: 20
Problem ten był poruszany wiele razy ale na razie nic co ludzie proponowali nie pomogło.
Więc tak Gdy włączam skyrim widnieje logo Bethesda następnie smok potem grę wywala na pulpit. Dodam że zmieniałem jakość dziwięku instalowałem patch z FAQ Technicznego uruchamiałem w małym i dużym oknie. Dodam że gra działa normalnie w wersji angielskiej. Gra oryginalna z wszystkimi DLC(wcześniej mogłem grać normalnie ze wszystkimi DLC na polskiej wersji językowej) zero modów niedawno zainstalowana po raz 2. Jeśli coś to da to mój komputer to:
AMD A4-5300 APU with Radeon(tm) Graphic 3,40 GHz
4 GB Ram DDR3
GeForce Nvidia GTX650
Windows 7 Professional 64
Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 28 lip 2014, 09:44 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2014, 11:37
Posty: 369
Lokalizacja: Empok Nor
Gra w: Wei-ch'i
@Terael,
nie wiem czy ktoś pojawił się już z tą informacją, ale na początek sprawdź plik: plugins.txt, znajdziesz go w :
Kod:
C:\Users\xxxxx\AppData\Local\Skyrim
(gdzie: xxxxx to twoja nazwa użytkownika).
Zobacz ten krótki filmik, gdzie jedną z przyczyn wypadu na pulpit jest zdublowana pozycja Skyrim.esm, którą należy usunąć.
http://www.youtube.com/watch?v=a__QHhQO7fw
Wklej zawartości plików loadorder.txt i plugins.txt w spoiler do posta.
Kod:
[spoiler]zawartość pliku[/spoiler]

Jeśli będziesz cokolwiek zmieniał w pliku - zrób sobie jego kopię zapasową.
EDIT: sprawdź jeszcze info. z tego posta.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 28 lip 2014, 09:55 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 mar 2013, 20:16
Posty: 20
loadorder.txt
Spoiler:

plugins.txt
Spoiler:

W filmiku który podałeś w pliku plugins jest Skyrim.esm a u mnie nie ma może to być problem.
Edit
Mam ustawione na POLISH.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązanie problemu] Skyrim się nie włącza
PostNapisane: 28 lip 2014, 10:03 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2014, 11:37
Posty: 369
Lokalizacja: Empok Nor
Gra w: Wei-ch'i
@Terael,
w mojej wersji Skyrim Legendary Edition - też brakuje wpisu Skyrim.esm w pliku plugins.txt, a gra działa bez problemu, więc powód jest inny. Jak instalowałeś to spolszczenie? Jakie pliki wchodzą w skład polonizacji?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 60 z 69   [ Posty: 682 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 69  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 40 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules