Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 27 sty 2022, 08:49


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 9 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 11 lis 2011, 20:27 
Casual
Casual

Dołączył(a): 31 paź 2011, 08:28
Posty: 19
Jeśli nie doświadczacie crashy i Skyrim chodzi Wam jak marzenie to podajcie proszę swoje osiągi w średniej ilości FPS.
Przy tym powinniście zamieścić również swoją specyfikację sprzętową. Pomoże to nie tylko mi w doborze nowych części do kompa, ale tez pewnie nowym użytkownikom, którzy dopiero planują kupno gry, a nie dysponują najpotężniejszą maszyną.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 11 lis 2011, 22:47 
Casual
Casual

Dołączył(a): 11 lis 2011, 22:33
Posty: 6
Ja mam Intel Core i5-750, 4 GB DDR3, Geforce 9800GT 512 MB, w ustawieniach gry mam
1280x720 , filtrowania anizotropowe 8x, pole widzenia domów -znikanie przedmiotów itp. na max, jakość detali na wysokie. Nie wiem ile dokładnie mam fps ale nie miałem w grze ścinki działa szybko i płynnie przy takich ustawianiach. Jak ustawiam na wyższe rozdzielczości przy większej akcji np. walka z wieloma przeciwnikami zaczyna skakać. :) Tyle ode mnie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 12 lis 2011, 13:35 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 13:30
Posty: 1
Mam Quad Core Q6600, HD 6850, 4 gb ramu i gra na średnich i najwyższych ustawieniach w mieście może spaść do 15 fps. Zapewne wina procka, ale wk***ia mnie to bo grafikę mam mocną a gra chodzi żałośnie nawet w porównaniu do BF3!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 12 lis 2011, 19:17 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 12 lis 2011, 16:23
Posty: 37
Gra w: ME2, BF3, League of Legends, TES V, FIFA12, Borderlands, GMOD, AC-Revelations
- Intel Core 2 Duo E8200 2.66GHz
- 3 GB RAM
- GeForce 9800GT 1GB
- Win 7 32x
- Rodzielczość 1280x1024

Wszystko na wysokich ( oprócz rozmycia, to mam na średnich, FXAA i FPRT ). Suwaczki pola widzenia, zanikania idt. na max, ilość detali odległych obiektów na wysokich, filtrowanie anizotropowe 8x, antyaliasing wyłączony.
Ogólnie gra chodzi płynnie, czasem mam większe ściny zwłaszcza przy ładowaniu terenu wokół, ale występują one bardzo rzadko. Na oko mogę powiedzieć, że jakieś 40-50 fps jest. Czyli stabilnie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 13 lis 2011, 13:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lis 2011, 13:25
Posty: 1
Amd v120 2.2 ghz
4 gb ram 1333mhz
ati 5670 1gb
rozdzialka 1600x900
detale mniej wiecej srednie zasiegi widzenia niewielkie

gra dziala paskudnie ze wzgledu na słabą karte i fatalny jednordzeniowy procek :D ale grac będe ze wzgledu na " milosc" do morrowinda i obliviona :) w jaskiniach , pomieszczeniach czasem mam nawet 30 fps , natomiast na dworzu jak duzo swiatla 13-19 w miescie chwilami nawet 12-13 ale wazne ze dziala w przeciwienstwie do wiedzmina 2


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 14 lis 2011, 19:02 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 27 kwi 2011, 22:03
Posty: 52
2500k @ 4,8ghz
4gb ram 1600
gf 560gtx oc
rozdziałka 1360x768
Wszystko na ultra oprócz cieni, które są na high. Praktycznie cały czas 60fps (v-sync włączony), jedynie miałem problem w miastach bo klatki spadały do ~45-50 (najlepiej sprawdzało się na schodach przy Smoczej Przystani i patrząc na miasto :D). Zmieniłem 2 linie w .ini:
fInteriorShadowDistance=2500.0000
fShadowDistance=2500.0000
i teraz po teście we frapsie najmniej klatek w mieście to 58 (o zgrozo)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 14 lis 2011, 20:25 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lis 2011, 20:06
Posty: 208
Gra w: ME, TES, DA
AMD Phenom II 3,2GHz X4 955 BE
4GB ram
Radeon HF 6800 1GB
Przy rozdzielczości 1360x768, wszystko Ultra 59-60 fps.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 15 lis 2011, 19:48 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 cze 2011, 18:31
Posty: 17
Intel Core i5 750 2.67 GHz
Nvidia GeForce GTS 250-512 mb
7GB RAM DDR3
Na wysokich detalach i 1920x1080 mam 50 fps.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wasz sprzęt a ilość FPS
PostNapisane: 15 lis 2011, 20:00 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 04 cze 2011, 23:08
Posty: 52
U mnie generalnie chodzi bardzo płynnie, na maks detalach jest te stałe 60fps na gtx580, ale początek gry z wozem było straszne, 20fps oO Czasem są nagłe spadki, dziwne bo gra nie męczy grafiki bardzo widać po jej temperaturze, max60 stopni, gdzie dla przykładu Wiedźmin2 czy BF3 to 73 około.. Gram w 1920x1080 i coś bardziej gra męczy procesor. Dziwnie jest zrobiona.. widac, że to port z konsoli nie do końca pomyslany.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 9 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules