Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 sty 2022, 00:42


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 8 z 8   [ Posty: 78 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skyrim freeze w losowych momentach
PostNapisane: 31 mar 2012, 02:19 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 18 maja 2011, 00:39
Posty: 50
Witam,

Otóż powiem krótko. Skyrim freezuje się w całkowicie losowych sytuacjach, najczęściej na zewnątrz. W wersji 1.0 nie było problemów, dopiero jak teraz zaktualizowałem do 1.5 zaczęła się masa kłopotów. O całej masie brakujących polskich napisów nie wspomnę.

Objawy:
- Momentalnie robi się czarny obraz, bez żadnego ostrzeżenia, co minute lub dwie na otwartej przestrzeni. Raczej nigdy w pomieszczeniach.
- Dźwięk dalej leci, ba, mogę wyjąc miecz, chodzić itp. tylko, że tego nie widzę bo obraz jest czarny, jest tylko dźwięk.
- CTRL + ALT + Delete powoduje crash całego systemu
- Próba szybkiego zapisu powodu crash do pulpitu

Innymi słowy nie da się grać. Tak jak na 1.0 był komfort (grałem trochę potem odłożyłem skyrima na bok), tak na 1.5 jest cała masa błędów i te freezy..

GeForce 250GTS
Core2Duo 7500
3,25 MB RAM
Windows XP
Karta dźwiękowa Realtek

Gra chodzi na wysokich detalach całkowicie płynnie.

Liczę na to, że ktoś pomoże, lub miał podobny problem.

Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim freeze w losowych momentach
PostNapisane: 31 mar 2012, 09:47 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 gru 2011, 12:25
Posty: 9
Ja, przy podobnej konfiguracji(tylko karta graficzna lepsza), od jakiegoś czasu miałam zawieszającego się Skyrim.
Objawy: obraz stawał, zero reakcji, dźwięk leci dalej.
Mam włączoną auto-aktualizacje, tak się zaczęło robić od wersji 1.4 bodajże, pomyślałem: zwalony patch.

Niestety, nie, to tylko problemy się zaczęły mniej więcej od czasu aktualizacji, przypadek, zgranie w czasie. Oczyszczenie kompa od środka, z syfu, a w szczególności radiatora na procku, pomogło. Cały był zalepiony kurzem i chyba po prostu grzał się, a przecież Core2Duo jest mocno obciążony w Skyrim na wysokich detalach.

Acha, jeżeli masz najnowszy patch, to nie powinieneś mieć problemów z polskimi literami. Problem był chyba w wersji 1.5 ale w 1.5.xxx poprawiono to. Nie pamiętam jaka jest najnowsza wersja, a nie chcę mi się odpalać Skyrim...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązane] Zacinanie się gry co jakiś czas.
PostNapisane: 31 mar 2012, 11:57 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 18 maja 2011, 00:39
Posty: 50
Rozumiem, temperatura rzeczywiście jest wyższa niż wcześniej. Dużo. Zastanawiam się tylko jaki jest powód bo nie wierzę, żeby jakaś warstwa kurzu podniosła temperaturę o 20 stopni. Zaraz zabieram się do czyszczenia.

edit:

Obniżyłem temperaturę dość znacznie i dlalej freezuje. Aczkolwiek grałem ok. 1h bez crasha. Potem chciałem wejść do jakiegoś pomieszczenia i w tym momencie przyfreezowało.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Co zrobić jeżeli Skyrim V zacina mi się ?
PostNapisane: 31 mar 2012, 16:19 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 paź 2011, 22:57
Posty: 2
Mam:
XP
2,5 GHz * 2
3 Gb ramu i radeon 4700 HD
Czemu mi się zacina ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Spowalnianie i zawieszanie
PostNapisane: 14 kwi 2012, 15:31 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2012, 21:43
Posty: 113
Lokalizacja: Łódź
Witajcie, mam problem z grą, otóż po 10, 15 minutach gra zaczyna strasznie spowalniać i się wieszać. Wyłączyłem automatyczny zapis, nie mam włączonych żadnych innych programów, żadne inne procesy nie powodują żadnego pobierania z sieci. Gra tak spowalnia, że kompletnie nie da się grać. Co może być przyczyną i co mogę zrobić, żeby temu zaradzić? Mam laptopa Sony Vaio VPCE, 4GB RAMu, grafikę ATI Radeon i procesor Intel Core i3.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązane] Zacinanie się gry co jakiś czas.
PostNapisane: 14 kwi 2012, 16:50 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
@sebek314
@Jędrek
Spowalnianie gry dzieje się z powody niewystarczającej pamięć graficznej na ładujące się do niej tekstury.
Minimalne wymagania gry to Karta graficzna: wspierająca DirectX9c z 512MB RAM. Jak się zapełnia bufor pamięci teksturami to gra spowalnia gdyż trzeba "czyścić" pamięć pod nowe tekstury. rozwiązaniem jest nowa karta z większa ilością pamięci graficznej lub redukcja pozycji Texture Quality z wartości High do wartości Medium lub nawet Low. Zmiany tej dokonujemy w opcjach dostępnych z lanchera.

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązane] Zacinanie się gry co jakiś czas.
PostNapisane: 22 kwi 2012, 20:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 kwi 2012, 11:49
Posty: 5
Hmmm, Ja mam to samo, komp spełnia wymagania... A co ile to mam? Wydaje mi się że to jest przy doładowywaniu obszaru. Bo na dungach, czy zamkniętych pomieszczeniach działa wszytsko perfekt.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązane] Zacinanie się gry co jakiś czas.
PostNapisane: 22 kwi 2012, 20:51 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
Dz1994 napisał(a):
Hmmm, Ja mam to samo, komp spełnia wymagania... A co ile to mam? Wydaje mi się że to jest przy doładowywaniu obszaru. Bo na dungach, czy zamkniętych pomieszczeniach działa wszytsko perfekt.

Freezowanie nie polega na długim ładowaniu map. Ten błąd objawia się niespodziewanym zatrzymaniem obrazu w dowolnym momencie gry np idziesz sobie grzecznie przez łąkę a tu bęc, masz freeze tj. zamrożenie gry. Taki freeze może się odmrozić za kilka sekund lub nie ;( i wtedy tylko resecik PCta zostaje :ninja:
Istotna sprawę w tym problemie odgrywają dobre najnowsze stery do grafiki :aniol:

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 8 z 8   [ Posty: 78 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules