Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 paź 2020, 09:02


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 3 z 5   [ Posty: 49 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Problem]Na początku gry
PostNapisane: 30 maja 2012, 18:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 sty 2011, 23:56
Posty: 3
To jak jedzie tą furmanką i wjeżdża do miasta staje pod ścianą i nic koń tak jak by jechał w miejscu dalej a typek mi nie zsiada z furmanki;/

Mój PC:
Intel Pentium Duo 3.2Ghz/4mb/800
Ram 2,5GB
Karta Graficzna i tu mam dwie do dyspozycji i a ni na jednej a ni na drugiej się nie tnie
Radeon X1600 i GeForce którego używam 9500GT

/ Post przeniosłam, ponieważ podobny problem był już tutaj rozpatrywany. - roelka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Problem]Na początku gry
PostNapisane: 31 maja 2012, 14:39 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
Latynos2010 napisał(a):
To jak jedzie tą furmanką i wjeżdża do miasta staje pod ścianą i nic koń tak jak by jechał w miejscu dalej a typek mi nie zsiada z furmanki;/

Mój PC:
Intel Pentium Duo 3.2Ghz/4mb/800
Ram 2,5GB
Karta Graficzna i tu mam dwie do dyspozycji i a ni na jednej a ni na drugiej się nie tnie
Radeon X1600 i GeForce którego używam 9500GT

Grafiki są zdecydowanie za słabe.
Wgraj sobie patch graficzny ze strony:
http://inskyrim.pl/download/Skyrim/Popr ... ENBSeries/
Dodatkowo ustaw opcje graficzne na LOW, w szczególności ustaw Cienie (Shadow) na LOW.

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 31 maja 2012, 18:46 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
I koniecznie ściągnij najnowsze sterowniki do karty graficznej. Mi to pomogło mega dobrze !!!
Od razu z tnącego się LOW przeszedłem na HIGH tylko z cieniami na LOW.
A kartę mam GeForce 8600 GT 512 Mb i już miałem kupować nową ale poczytałem więcej i działa :D

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 04 cze 2012, 17:46 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 cze 2012, 16:44
Posty: 7
Mam ten sam problem, ale rozwiązania przedstawione tutaj mi nie pomogły. Może ktoś pomóc?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 05 cze 2012, 15:53 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
AkiseArru napisał(a):
Mam ten sam problem, ale rozwiązania przedstawione tutaj mi nie pomogły. Może ktoś pomóc?

AkiseArru a konkretniej jaki masz problem? W tym temacie jest z dziesięć rożnych błędów imo występujących podczas intra albo tuz po!
Napisz co cię gnębi, napisz jaki masz sprzęt i jaką wersje gry masz obecnie.
Pozdrawiam

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 05 cze 2012, 16:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 cze 2012, 16:44
Posty: 7
Ten sam problem co w pierwszym poście.
Wersja gry: najnowsza

Sprzęt:
Procesor 3,2 GHz
RAM 4 GB
NVIDIA GeForce GT 430


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 05 cze 2012, 16:26 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
AkiseArru napisał(a):
Ten sam problem co w pierwszym poście.
Wersja gry: najnowsza
Sprzęt:
Procesor 3,2 GHz
RAM 4 GB
NVIDIA GeForce GT 430

OK dla pewności, chodzi o opis:
Domyślam się, ze nie jestem jedyny, któremu skyrim robi problemy, ale chyba jednym z niewielu takiego typu. Mianowicie podczas początkowej jazdy powozem nie zaskakuje skrypt dialogowy z postacią na wprost, przez co reszta skryptów również nie odpala i po dojechaniu do miasta nic nie można zrobić.
Grę masz OK, sprzęt też. Teoretycznie nie powinno być problemu - gdyż takie kłopoty były głównie w starszych wersja odnotowywane, ale wszystko możliwe. Grałeś już wcześniej? Używasz jakiś modów? Jeśli nie, a gra jest nowa i czysta, zaś sprzęt jest dobry, to nie bardzo mam koncept. Spróbuj użyć funkcji Steam "Sprawdź Spójność Plików Gry" żeby zweryfikować czy masz poprawną instalacje gry.

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 05 cze 2012, 16:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 cze 2012, 16:44
Posty: 7
Sprawdzałem, łatki jakieś próbowałem instalować, żeby to naprawić, ale gra nie działała przed ich instalacją (nie grałem wcześniej). Próbowałem sprawdzać spójność plików, nic to nie dało.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 05 cze 2012, 16:51 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
AkiseArru napisał(a):
Sprawdzałem, łatki jakieś próbowałem instalować, żeby to naprawić, ale gra nie działała przed ich instalacją (nie grałem wcześniej). Próbowałem sprawdzać spójność plików, nic to nie dało.

Wybacz poddaje się, jeśli żaden ze sposobów tutaj opisanych nie pomógł Tobie, i wszystko wydaje się być być dobrze... a nie jest, to pozostaje Ci napisać skargę do producenta. Sorry że nie mogłem Ci pomóc, może ktoś inny ma jakiś pomysł.

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Rozwiązany] Problem już podczas intra
PostNapisane: 05 cze 2012, 17:19 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 gru 2011, 17:04
Posty: 1384
Lokalizacja: Equestria
Gra w: Minecraft, Mount&Blade Warband, Zanzarah, Heroes V, i za niedługo Divinity II
Ja ma pomysł, ale wymaga pewnego wyrzeczenia. O ja ...! Steam mi nie działa! No to nie sprawdzę, muszę lecieć na czuja. (Gra oryginał zakładam...) Wejdź to Steam Workshop i znajdź mod w stylu Skyrim Quickstart. Powinien umożliwić ominięcie całego wprowadzenia i wyrzucić cię przed wejście do jaskini połączonej z Helgen.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 3 z 5   [ Posty: 49 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 41 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules