Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 27 paź 2020, 05:42


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 18 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 15 lis 2011, 17:36 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 06:19
Posty: 16
dzwoniłem o 16.45. Powinni uszanować klientów i nie skracać sobie jak te ostatnie ciule pracy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 15 lis 2011, 17:41 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Hm, na innych stronach znalazłam jeszcze sugestię, że programy antywirusowe mogą blokować/mieć w kwarantannie plik skyrimlauncher.exe lub tesv.exe. Niektórym pomogło wyłączenie/odinstalowanie/wyjęcie z kwarantanny tych plików.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 15 lis 2011, 18:17 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lis 2011, 18:51
Posty: 10
tylko wspolczuc... ja sprawdzilem raz spojnosc i po jakims czasie (godzina:)) wlaczyla sie aktualizacja. nie dosc, ze znowu chodzi, to teraz kursor, ktory pokazywal gdzie sie udac, jest widoczny przez sciany i nad celem!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 15 lis 2011, 19:48 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lis 2011, 15:39
Posty: 10
Matko z córką udało się! ;D
Postaram się podzielic z resztą użytkowników jak tego udało mi się osiągnąc. Jednak droga ta była niezwykle zawiła i sam do końca nie rozumiem jak tego dokonałem, więc jak Wy zrozumiecie o co mi chodzi to już w ogóle macie mistrza! ;)

Wpierw podam Wam pewnego linka i przechodze do konkretów :
http://info.techland.pl/viewtopic.php?f=52&t=314

Więc otwórzcie sobie linka i uczcie się jak prosto jest odpalic oryginalną grę świeżo ze sklepu :

Zaczełem od 16 tysięcy reinstalek i sprawdzania spójności gry, aktualizowałem, odinstalowywałem itd, profilaktycznie też to zróbcie. Następnie wszedłem w w/w linka i zrobiłem następujące kroki :
1. -> robiłem go na samym początku 0 skuteczności,
2. -> ja zrobiłem to już dużo wcześniej i przy samym Skyrimie tego nie robiłem, ale też to zróbcie. Jak to nic nie da, to zawsze pozostaje ten lans na najnowszego Direct'a, PhysX'a i inne bajery, niezbędne do bycia fajnym,
3. -> też to robiłem, tylko było to dośc skomplikowane. Jak pierwszy raz tak zrobiłem to steam zaczał od nowa się aktualizowac w połowie się wyłączyła aktualizacja i wyskoczył błąd o niczym. Znowu włączyłem to się nie włączył. Przejrzałem szybko kwejka, obliczyłem jedną całkę ( zajeło mi to ok. 15 minut ) i spróbowałem jeszcze raz, tym razem się włączył i doszedł do 78%. Za czwartym razem dokończył się aktualizowac i steam się włączył. Steam śmigał perfekcyjnie, ale Skyrim ofc nie, ale może Wam to pomoże,
4. -> tego nie robiłem, bo bałem się, że ten krok zepsuje wszystko.
5. -> to robiłem już wcześniej z 11 tysięcy razy, 0 skuteczności, ale może niektórym to wystarczy,
6. -> też to zrobiłem, ale w sumie nie wiem po co, bo jak potem się okazało pomimo odznaczenia "tylko do odczytu", dalej miały te pliki taką opcję... Ale może komuś pomoże...
7. -> też robiłem wcześniej i dupa,
8. -> tego nie zrozumiałem, bo widocznie jestem debilem i ominełem to

i wykonałem to coś :
bardzo mądry Pan z tamtego linku napisał(a):
Zapobieganie wykonywaniu danych (dla Windows Vista oraz 7):
1. Idź do: Start > Panel sterowania > System > Zaawansowane ustawienia systemu > Zaawansowane > Wydajność > Ustawienia > Zapobieganie wykonywaniu danych
2. Zaznacz Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej
3. Kliknij Dodaj i przejdź do katalogu instalacyjnego Steam i dodaj Steam.exe do wyjątków.
4. Dodatkowo musisz dodać do listy wyjątków wszystkie pliki *.exe gier, które stwarzają problemy. Pliki te można znaleźć w katalogach: Steam\steamapps\common\<Tytuł gry> lub w \Steam\steamapps\<Your Steam Account Name>\<Tytuł gry>


Po tym kazano mi zrestartowac komputer. Sytuacja podobna jak w punkcie 3. Wyskakuje komunikat o błędzie i trzeba raz kliknąc "ok", raz "cancel" i tak po 5 razy, aż w końcu steam się włączy i to mi niby podziałało.
Jedyne moje zmartwienie polega na tym, że nie wiem czy działanie gry zawdzięczam ostatniemu z etapów walki, czy połączeniu wszystkich naraz? A może faktycznie, tak jak w komunikacie trzeba było poczekac? Ciężko mi powiedziec. Wcześniejsze punkty opisałem by moi następcy w walce ze Skyrimem mogli opierac się na moim doświadczeniu. Jak by ktoś miał ew pytania to niech pyta, ja idę zabijac smoki!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 15 lis 2011, 20:15 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 06:19
Posty: 16
Czekoj, czekoj, coś mi ściąga. Jak weryfikacja się nie powiedzie, to pójdę w ślady tks5


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 15 lis 2011, 20:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 06:19
Posty: 16
Któraś z kolei sprawdzanie spójności pomogła ;] Dziękuję dla kiera288 i tks5. Jednakże apeluje do moderatorów i adminów, o nieusuwanie tegoż tematu, gdyż ponieważ bo wypowiedź tks5 na pewno kiedyś się komuś przyda. Dziękuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 04 sty 2012, 15:06 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2012, 15:04
Posty: 2
225742574... To numer do cenegi polskiej.Ja miałem identyczny problem i może mi pomoże co mi powiedzieli niewiem ale warto zadzwonić :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra jest niedostępna
PostNapisane: 05 sty 2012, 15:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 sty 2012, 15:07
Posty: 1
Steam jest do Dupy ciągle coś im nie pasuje albo servery steam są zbyt zajęte by się tobą zająć albo jakieś problemy jak nie umieją zadbać o graczy to niech wy****** bo nie wiem czemu Skyrim jest na Steam bez sensu ale pewnie chodzi tylko o kase ,a reszte mają gdzieś


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 18 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 40 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules