Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 paź 2020, 21:41


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 14 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wersja PC a pad
PostNapisane: 05 lis 2013, 11:16 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
hardbic napisał(a):
Przejrzałem ten temat i jedyny link jaki działa to "Xbox 360 Controller Remap na PC". Ale po wklejeniu folderu control(z tego linka) do folderu (w plikach gry) data->interface-> ,pad dalej nie działa.


To dziwne, bo mnie działa też link http://rumblepad2.blogspot.com/2011/11/ ... kyrim.html. Chyba że chodzi o to, że podany na tej stronie odnośnik wygasł, wtedy potrzebny plik znajdziesz tutaj. Mam pad Logitecha i do gry w Skyrim używam xbox360cemu.v.3.0, które działa bez zarzutu, ale gdyby nie działał z saitekiem, do dorzuciłem też inne wersje. Wystarczy wypakować zawartość folderu „xbox360cemu.v.3.0” (bądź kolejnych, gdyby to nie zadziałało) do głównego folderu ze Skyrim. U mnie te pliki działają śpiewająco, na palcach jednej ręki mógłbym policzyć gry obsługujące pad z xboksa, w które nie dało się pograć na logitechu. Jeśli te pliki nie pomogą, to niestety nie mam innych pomysłów, jak mapowanie Xpadderem, ale wtedy gra będzie średnio wygodna.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja PC a pad
PostNapisane: 05 lis 2013, 14:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 lis 2013, 17:46
Posty: 3
oczywiście chodziło mi o nie działające linki do ściągnięcia pliku.
Zrobiłem tak jak napisałeś i tak:

x360ce_vibmod_3.1.4.0 - odłączyło mi w grze myszkę i klawiaturę. I jak się zaczęła gra to nie wyświetliło się , żebym użył WASD do ruszania tylko gałki od pada. Niestety nic nie działa. Po wciśnięciu w plikach X1nputTest na controler 1 pad nie działa chociaż jest aktywny , na controler 2 wszystkie przyciski mrugają jak należy.

xbox360cemu.v.3.0 - Po wciśnięciu w plikach X1nputTest na controler 1 pad nie działa chociaż jest aktywny , na controler 2 wszystkie przycisku mrugają jak należy. Jednak po włączeniu gry menu zjeżdża na sam dół (Quit) i nie chce drgnąć do góry. Więc w żaden sposób nie mogę nawet włączyć gry.

xbox360emulator-v1.0 - Po włączeniu gry menu zjeżdża na sam dół (Quit) i nie chce drgnąć do góry. Więc w żaden sposób nie mogę nawet włączyć gry. Natomiast w X1nputTest kompletnie nic nie działa.

x360ce.vibmod.3.1.4.1 - Po wciśnięciu w plikach X1nputTest na controler 1 pad nie działa chociaż jest aktywny , na controler 2 wszystkie przyciski mrugają jak należy. Jednak po włączeniu gry menu zjeżdża na sam dół (Quit) i nie chce drgnąć do góry. Więc w żaden sposób nie mogę nawet włączyć gry.

Jakieś porady ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja PC a pad
PostNapisane: 05 lis 2013, 15:51 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
Aha, no zapomniałem. Żeby pad działał poprawnie, to – przynajmniej u mnie – najpierw trzeba wczytać grę, a potem przejść do ekranu ustawień i w zakładce „Gra” aktywować sterowanie na padzie (czyli zaptaszyć opcję bodajże „Kontroler Xbox 360”), potem dwa razy wcisnąć Esc, żeby gra zapisała ustawienia. U mnie dopiero wtedy zaczął działać, wcześniej gra go nie wykrywała, chociaż był aktywny. A po wrzuceniu plików do folderu z grą nie trzeba niczego nigdzie w tych wrzuconych plikach zaznaczać, po prostu je wrzucić i tyle.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wersja PC a pad
PostNapisane: 05 lis 2013, 15:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 lis 2013, 17:46
Posty: 3
robiłem tak i nie pomagało , ale dzięki.
PS: wydaje mi się , że działało by gdybym mógł jakoś ustawić , żeby controler 2 był controlerem 1 (w tym teście padów z plików od emulatora)
Ale czy jest to wykonalne to już pojęcia nie mam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 14 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 41 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules