Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 paź 2020, 19:52


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Błąd w trakcie zapisu gry.
PostNapisane: 24 lis 2011, 16:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lis 2011, 15:20
Posty: 7
Witam. Jestem autorem wątku "Gra automatycznie się wyłącza". Odkryłem powód tych zamknięć.
Dla tych, którym nie chce się szukać, napisałem:
Cytuj:
Mam mały problem z grą. Otóż mój komputer nie jest jakiejś najlepszej jakości, ma 3 lata, więc TES'a muszę odpalać za pomocą gameboostera. Mimo tego, gra chodzi dość płynnie na medium detalach. Jednak co jakieś pół godziny gra zawiesza się, ale staje tylko obraz - gra dalej chodzi. Skąd wiem? Bo słyszę głosy kroków lub rzucanych czarów, pomimo tego, że obraz stoi.

Nie pomaga nic, żadne komendy wyłączające aplikację. Jedynie co mogę zrobić to zresetować komputer. Potem znowu to samo, po około pół godziny.

Na forum tes'a znalazłem wiadomość, że coś takiego zdarza się tylko na pirackiej kopii gry (A ja mam oryginalna), później podali, ze taki problem może wystąpić tylko na windows vista, gdy sterowniki nie są aktualne. (Mam windows XP z aktualnymi sterownikami).

Ktoś może mi pomóc?
Z góry dziękuję.


Okazuje się, że gra crashuje mi wtedy, gdy wykonuje zapis gry. Najczęściej w trakcie szybkich podróży, wejść do innych map lub po prostu w trakcie gdy ja dokonuje zapisu. Wcześniej tego nie zauważyłem. Jakies sugestie?

Parametry komputera:
Windows XP SP3
Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 @ 1.80GHz
GeForce GTS 250 512MB
1023.5 MB RAM (Dzięki wykorzystaniu wirtualnego ramu i game boostera mam 2gb)
DirectX 10
Wiem, że słabo, ale grę podciągam programem GameBooster i chodzi mi spokojnie na medium quality.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Błąd w trakcie zapisu gry.
PostNapisane: 24 lis 2011, 16:35 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 23:22
Posty: 24
Lokalizacja: Włocławek
Ale wywala Cie za doslownie kazdym razem gdy gre zapisujesz? Jesli nie, na poczatek wylacz w opcjach kazdy z mozliwych automatycznych zapisow (przy wejsc gdzies, odpoczynki itp). Moze sprobuje takze zapisywac stan gry poprzez esc->zapisz gre? Mozolne, ale w ciagu kilku dni ma niby wyjsc jakis patch wiec zapewne wtedy problem zniknie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Błąd w trakcie zapisu gry.
PostNapisane: 24 lis 2011, 17:15 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lis 2011, 15:20
Posty: 7
Nie, wywala mnie srednio co 45 minut. Sprobuje sie zastosowac ;] Oby ten patch cos zmienil.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Błąd w trakcie zapisu gry.
PostNapisane: 26 lis 2011, 10:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 26 lis 2011, 10:10
Posty: 1
mam identyczny problem, próbowałem wszystkich patchy - na medium detalach gra mi jako tako idzie(w miare płynnie), bez żadnych zwiech, po 5-30minutach gry obraz staje w miejscu lecz dzwięki slychac(jak wy ciągam broń, używam czarów). Na wychodzenie z tego mam patent. Wciskam esc, strzałka w dół 7 razy, enter, raz w dół i enter. Wychodzimy do menu wtedy, widać krzeczki czasami w napisach, a jak wejdę do gry po tym zabiegu to w grafice są niemiłosierne bugi. Wątpie zeby to byla wina sprzętu. Jak ktos znajdzie rozwiazanie prosze napisac :(


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 40 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules