Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 24 paź 2020, 00:08


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czarne kwadraty- problem techniczny
PostNapisane: 27 gru 2011, 17:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 gru 2011, 17:33
Posty: 2
Witam
Zanim poszedłem do sklepu i zakupiłem tą wspaniałą grę postanowiłem sprawdzić na piracie czy mój komputer wytrzyma jej obciążenie. Jego parametry techniczne to:

AMD Athlon 64 x2 dual core 4400+ (2 rdzeniowy)
2048 MB RAM
Karta graficzna : Geforce 8600 GT 512 MB

Z początku gra nie chciała się odpalić więć pomyślałem ,że mam nieaktualnego directa więc ściągnąłem wersje 9.(ileś tam) no i w końcu się włączyła(jakość grafiki ustawiła na medium). Niestety okazało się ,że w grze mam na ekranie jakieś czarne kwadraty , których w zależności od ustawienia jakości , im lepsza jakość tym ich mniej ale gra chodzi mniej płynnie i zacina się co kilkanaście sekund na powiedzmy 2 sekundy, a im gorsza tym jest ich więcej i nic nie widać aczkolwiek mimo wszystko występujące co jakiś czas zacięcia występują trochę rzadziej.
I tutaj czas na moje pytanie.
Czy wynika to ze zbyt słabego komputera czy pirat może być lewackiej jakości.

Druga sprawa być może to też problem sterowników , ponieważ po moich kombinacjach z directami zaczął mi wyskakiwać "LOAD DLL ERROR" w związku z brakiem pliku res_dll którego potem wrzuciłem ale mimo wszystko niczego to nie naprawiło.

EDIT: Dołączam link ze stronki can you run it :
http://www.systemrequirementslab.com/CY ... f6eda7f975


Ostatnio edytowano 27 gru 2011, 17:58 przez asdasdasd, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarne kwadraty- problem techniczny
PostNapisane: 27 gru 2011, 17:58 
Wiedźma z Głuszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04
Posty: 4289
Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
viewtopic.php?f=44&t=39 - pkt 14

_________________
"Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarne kwadraty- problem techniczny
PostNapisane: 27 gru 2011, 18:00 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 gru 2011, 17:33
Posty: 2
Rozumiem aczkolwiek liczyłem na szczere zrozumienie ponieważ tak jak napisałem ściągnąłem pirata dlatego ,że nie byłem pewien czy oryginał będzie działać i mimo wszystko proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarne kwadraty- problem techniczny
PostNapisane: 27 gru 2011, 18:03 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Rzeczywiście, może to być kwestia pirackiej wersji lub braku aktualnych sterowników do karty graficznej. Zgadzam się również z waber - co do przestrzegania regulaminu. ;)

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarne kwadraty- problem techniczny
PostNapisane: 27 gru 2011, 18:13 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 gru 2011, 17:04
Posty: 1384
Lokalizacja: Equestria
Gra w: Minecraft, Mount&Blade Warband, Zanzarah, Heroes V, i za niedługo Divinity II
Sterowniki do karty. Problem był rozważany już w kilku wątkach, tak przy okazji


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarne kwadraty- problem techniczny
PostNapisane: 29 gru 2011, 21:41 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 cze 2011, 17:02
Posty: 398
Masz za duzo modów do efektów.
Ja także miałem te "czarne kwadraty" jednak usunąłem pare rzeczy właśnie z folderu "data > textures > effects".

_________________
I Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Chrzest Ognia, A. Sapkowski


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 44 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules