Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 paź 2020, 23:54


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 40 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: lookup failed
PostNapisane: 17 lut 2012, 13:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 lut 2012, 12:09
Posty: 5
Gdy robię misje w mieście markart z tą kopalnią to zamiast questa mam coś takiego: lookup failed, i tylko w tym jednym quescie tak mam, można to jakoś naprawić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: lookup failed
PostNapisane: 17 lut 2012, 13:51 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 gru 2011, 20:53
Posty: 20
wyjdź ze skyrima lub poczekaj na update mnie pomogło


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: lookup failed
PostNapisane: 17 lut 2012, 14:54 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 20 gru 2011, 17:00
Posty: 186
A mnie nie :P Miałem to samo z "krew na lodzie" jak ostatnia beta była (sam bład zgoniłem właśnie na betę). Kilka dni tak miałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: LOOKUP FAILED!
PostNapisane: 21 lut 2012, 16:22 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lut 2012, 19:04
Posty: 13
Witam !
Mam problem z błędem w którym niektóre misje są opisywane jako LOOKUP FAILED! Nie wiem co mam zrobić bo zamiast treści mam właśnie LOOKUP FAILED. Bardzo przeszkadza to w rozgrywce.
Mam patcha 1.4 Skyrima.
PROSZE O POMOC!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOKUP FAILED!
PostNapisane: 21 lut 2012, 16:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 07 lis 2010, 07:53
Posty: 5
Musisz ściągnąć najnowsze spolszczenie do gry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: lookup failed
PostNapisane: 20 mar 2012, 23:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 mar 2012, 01:51
Posty: 5
ja mam od ozziego i po zainstalowania jakiegoś pacha, nagle mam w połowie gry ten zasrany lookup failed.
Nawet reinstal giery nie pomaga, co robic?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Problemik
PostNapisane: 22 mar 2012, 13:19 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 mar 2012, 13:04
Posty: 4
Witam
Mam problem otóż to że nie zdobywam poziomu kowalstw. Mam namyśli coś takiego że w rozdawaniu punktów powinno pisać kowalstwo a pisze LOOKUP FAILED. ( nie wbija się przez to poziom kowalstwa np : mam 78 a na 79 nie chce wejść )
Nie rozumiem tego próbowałem reinstall a nawet spójność danych jakoś tak.
Prosiłbym bardzo o pomoc z góry dziękuję .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: lookup failed
PostNapisane: 22 mar 2012, 14:53 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
"LOOKUP FAILED" to błąd wynikający ze rozbieżności pomiędzy wersją polską a oryginalną wersją angielską (amerykańską). Często zdarza się że nowy update gry zwany patchem wnosi takie błędy wynikające z niedbalstwa o lokalne wersje językowe - tj patch wprowadza jakieś zmiany generalnie w oryginalnej wersji angielskiej, zaś wersja językowa polska pozostaje taka sama i podczas gry nowe odwołania trafiają w pustkę i nie wyświetlają odpowiednich polskich komentarzy. Podobny problem mogą stwarzać niektóre MODy, jeśli nie były dopracowane do wersji językowych ( w tym wypadku mówimy o polskiej wersji). Ściągając mody trzeba czytać czy działają w wersji polskiej. W skrajnych wypadkach niektóre MODy mogą powodować poważniejsze problemy niż tylko problem z wyświetleniem prawidłowego opisu zadania.

Nie ma to prostego rozwiązania. Można robić tak:
1. Cierpliwie czekać na poprawione wersje polskie
2. Uruchomić grę w "wersji kinowej" (tj. tak naprawdę wersja angielska z napisami - jak na filmie w kinie)
3. Odinstalować patcha lub MODa. Z modem to łatwizna, a jak poradzić sobie z patchem? Trzeba przywrócić poprzednią wersję pliku "Skyrim - Interface.bsa" znajdującą się w katalogu "C:\Program Files\Steam\steamapps\common\skyrim\Data". Skąd go wsiąść? Cóż, najlepiej mieć backup gry, lub zrobić reinstalację gry, potem backup i dopiero na końcu uruchomić Steam, który samoczynnie pobierze nowy update.
4. Nic nie robić!!! Błędy w wyświetlaniu opisu zadania (w notesie) w niczym nie przeszkadzają aby realizować te zadanie. Działają wszystkie lokacje, działają dialogi i działają odnośniki na mapie. Nie mamy tylko "podpowiadacza" w naszym notesie zadań.

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: lookup failed
PostNapisane: 11 cze 2012, 23:16 
Casual
Casual

Dołączył(a): 11 cze 2012, 23:03
Posty: 4
Witam.
Ja również mam problem, którego jednym z symptomów jest właśnie "LOOKUP FAILED!" jednakże mój jest z goła inny. W momencie kiedy włączam grę i chce wczytać któryś ze stanów gry, zamiast nazwy lokacji w której dany save został utworzony(widnieje on obok nazwy sterowanej przez nas postaci) mam właśnie wypisane LOOKUP FAILED. Ale to nie koniec niespodzianek: kiedy już wczytam którykolwiek z wcześniej utworzonych stanów gry okazuje się, że moja postać się w pewnym sensie zablokowała. Jestem w stanie się poruszać, ale tylko chodzić. Ponadto sterowana postać nie wykonuje żadnych animacji poruszania się, kompletnie nic, tak jakbym stał w miejscu. Nie jestem również w stanie wyekwipować jakiejkolwiek broni czy też przedmiotu, zaś w momencie śmierci gra wyrzuca do pulpitu. Dodam, że stało się to z dnia na dzień a re-instalacja nic nie pomogła.

Czy ktoś z Was borykał się może z podobnym problemem i jest w stanie pomóc mi go rozwiązać?? Byłbym wdzięczny za każdą rade, Pzdr.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: lookup failed
PostNapisane: 11 cze 2012, 23:52 
Casual
Casual

Dołączył(a): 11 cze 2012, 23:37
Posty: 5
Witam serdecznie, podobnie jak Avenir mam wielki problem i BARDZO PROSZĘ O POMOC. 100 godzin grania w Skyrim a tu nagle, z dnia na dzień, po włączeniu gry moja postać się porusza, ale bez żadnych animacji (to samo tyczy się innych NPCów) a po kilku chwilach gra się wyłącza. Jak zauważyłem przy każdym pliku save widnieje napis "lookup failed". Tak dla sprawdzenia uruchomiłem nową grę, ale już na samym początku, podczas drogi na miejsce stracenia z Ulfrikiem nie słychać głosów postaci, są również problemy z animacjami. Wyczytałem gdzieś na forach, że zmiana języka na angielski (w ustawieniach właściwości w Steam) może pomóc. Gdy zmieniłem język rozpoczęło się pobieranie kilku gigabajtów, po czym w połowie stanęło i nic nie dało się z tym zrobić, wobec czego ustawienia zmieniłem spowrotem na j.polski. Wówczas rozpoczęło się pobieranie gry od samego początku, czekam czy to cokolwiek zmieni, ale może ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Drodzy gracze, na pewno rozumiecie jaki to ból, po tylu godzinach gry nagle poczuć, że straciło się czas i cały wysiłek poszedł na marne..


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 40 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 48 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules