Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 paź 2020, 08:57


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 15 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zmiana języka gry
PostNapisane: 12 kwi 2012, 19:27 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 lut 2012, 10:40
Posty: 6
Witam! Mam dość nietypowy problem: chcę zmienić napisy w grze na angielski. Wiem, że na steamie jest taka opcja, lecz chwilowo jestem odcięty od internetu (piszę z komórki)
Czy można jakoś inaczej zmienić język gry? Dodam, że przy instalacji zaznaczyłem, żeby pobrało też angielski pakiet językowy, więc potrzebne pliki mam...
Może wystarczy coś wpisać w rejestrze, lub edytować jakiś plik?
Bardzo proszę o pomoc!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry
PostNapisane: 13 kwi 2012, 01:03 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
W pliku "Skyrim.ini" będącym w katalogu "Moje Dokumenty\My Games\Skyrim" zmieniasz string bezpośrednio pod nazwą [General]:
z
sLanguage=POLISH
na
sLanguage=ENGLISH

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Język gry
PostNapisane: 18 kwi 2012, 11:39 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 18 maja 2011, 00:39
Posty: 50
Witam,

Chce kupić tanio skyrim, na allegro jest dostępna wersja angielska. Także zastanawiam się, czy po kupnie wersji angielskiej będę mógł zainstalować skyrim na swoim koncie steam i ustawić język polski?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Język gry
PostNapisane: 18 kwi 2012, 12:12 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2012, 13:19
Posty: 1180
Lokalizacja: Polska, Warszawa
Gra w: Skyrim
FTR napisał(a):
Witam,

Chce kupić tanio skyrim, na allegro jest dostępna wersja angielska. Także zastanawiam się, czy po kupnie wersji angielskiej będę mógł zainstalować skyrim na swoim koncie steam i ustawić język polski?
Pozdrawiam

Tak, ale lepiej kup polską wersję. Gdyż nie nie będziesz mógł "ustawić" - będziesz mógł jedynie ściągnąć z sieci pliki spolszczenia - które potem sam musisz wstawić w katalog gry.

1. Spolszczenie podlega licencji i ściąganie tego spolszczenia jest formą piractwa a więc będziesz miał poł-legalną grę. :wstyd:
2. Wersja spolszczenia jaka chodzi po sieci, nie podlega update'om i nie jest poprawiana do nowych wersji gry, co skutkuje coraz większa ilością błędnych napisów LOOKUP FAILED :ninja:
3. Gra pomimo wymuszonego spolszczenia będzie zawsze miała w STEAM i zarazem w Bethesda, status wersji angielskiej więc każdy nowy patch, update na nowo kaszani grę i będzie wymagał "ręcznego" poprawiania plików odpowiedzialnych za lokalizację gry. ;(

_________________
Odwiedź Dovahkiinę Mati lub obejrzyj na kanale YT:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Zmiana wersji językowej
PostNapisane: 06 cze 2012, 20:49 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
Tak jak w temacie. Chciałbym zmienić wersje językową na angielską wyłącznie z polskimi napisami.
Chcę poduczyć się trochę angielskiego i dlatego staram się kupować gry tylko anglojęzyczne.
Da się to jakoś zmienić w plikach gry czy trzeba ściągać z neta napisy i angielskie tłumaczenie ??

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry
PostNapisane: 13 cze 2012, 13:34 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 19 maja 2011, 21:30
Posty: 57
klikasz prawym w okienku steama na skyrim -> wlaściwośći -> język i tam wybierasz english :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry
PostNapisane: 13 cze 2012, 14:38 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
Ok, dzięki. Ale podobno wtedy może ściągnąć 1,5gb a ja transfer mam ograniczony i prędkość też nie za dużą. Nie da się po prostu podmienić jakiś plików??

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry
PostNapisane: 16 cze 2012, 12:36 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 19 maja 2011, 21:30
Posty: 57
hmm nie jestem pewien, ale ściaganie dodatkowych 1,5 gb jest przy zmianie z ang na pl... u mnie wyglądąło to tak, że mam zakupioną pudełkową Pl, a ostatnio przez te błędy lookup czy jakoś tak, nie mogłem pograć więc wywaliłem wersje pl zmieniłem język i pobrałem eng 5,5gb...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry
PostNapisane: 18 cze 2012, 18:27 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
To szkoda. U mnie to nie wchodzi w grę, jest to jakieś 3 dni ściągania z moim netem :/ Może kiedyś się pokuszę ale na razie nie .

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zmiana języka gry
PostNapisane: 29 lip 2012, 13:51 
Casual
Casual

Dołączył(a): 29 lip 2012, 13:40
Posty: 2
Hej!
Nie chciałem zakładać nowego temu, ten znalazłem i widzę, że jest powiązany więc mam do Was prośbę o radę :)
Mam zamiar nabyć Skyrim i na allegro znalazłem kilka aukcji z CDkey'ami gdzie sprzedawane są (prawie 2 razy taniej) klucze do skyrima pod steama w wersji rosyjskiej.
1. Czy ktoś z Was miał styczność z takim rodzajem zakupu? Generalnie jak coś jest podejrzanie tanie to budzi mój mały niepokój czy przypadkiem nie kupię kotwa w worku ;-)
2. Czy po zakupie innej wersji językowej niż Polska (Angielska, Rosyjska) będzie można bez problemów pobrać polską wersję gry (w całości polską) z jakiegoś serwera? Objętość pliku nie ma znaczenia, nawet jeśli będzie trzeba pobrać całego klienta gry, bo mam dobre łącze.
Z góry dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 15 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 42 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules