Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 31 paź 2020, 00:43


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 28 wrz 2012, 21:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 wrz 2012, 21:02
Posty: 13
Witam. Zakupiłem dziś grę, pobrałem ze Steam i chcę uruchomić, ale się nie da, wyskakuje błąd:

Cytuj:
failed to initialize renderer


Mam karte graficzną sapphire radeon 7850, w opcjach gry ustawiałem wszelką możliwą rozdzielczość, ale nic nie pomaga. Pomocy - czy wie ktoś jak pomóc?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 28 wrz 2012, 21:23 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2012, 14:31
Posty: 236
Lokalizacja: Poznań
Gra w: TES V: Skyrim, World of Warcraft, Mass Effect, Portal
Musisz się najpierw dowiedzieć jakie rozdzielczości obsługuje Twój monitor, gdyż niektórych nie można wybrać w ustawieniach grafiki. Jak już się dowiesz, to wejdź w Moje Dokumenty, My Games -> Skyrim i edytuj w notatniku plik SkyrimPrefs.ini
Znajdź 2 linijki
"iSize W=XXXX"
"iSize H=XXXX"
I zamiast X wpisz swoją rozdzielczość (W - szerokość, H - wysokość)
Jeśli to nie pomoże, to innym rozwiązaniem jest gra w oknie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 28 wrz 2012, 21:25 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
i niech sprawdzi, czy ma aktualne sterowniki od gpu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 28 wrz 2012, 21:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 wrz 2012, 21:02
Posty: 13
Dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi.

Szukając w między czasie znalazłem że to problem z systemem windows7; pokazuje że mam "standardową kartę VGA" - czyli nie widzi nowej karty graficznej. Teraz się muszę z tym uporać. Jeżeli ktoś się zna na Windowsie i instalacji karty to może się podzielić wiedzą, bo ja jestem zielony :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 28 wrz 2012, 22:17 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Raz jeszcze - sterowniki do gpu. Masz kartę, masz płytkę, masz płytkę, masz instalator - a jak nie masz, to na sieci poszukaj sterowników do odp. rodziny radeonów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 29 wrz 2012, 09:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 wrz 2012, 21:02
Posty: 13
Ifrexalis dzięki za rady, rzeczywiście groteskowy problem już rozwiązany. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 19 lut 2013, 14:52 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lut 2013, 12:40
Posty: 3
I mi pomogło :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 19 lut 2013, 22:48 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 30 lis 2012, 20:06
Posty: 91
A ja gram od początku jak gra wyszła obecnie na rozdzielczości 1920x1080px i dokładnie ten błąd mi wyskoczył jak podlączłem laptopa do telewizora LCD sony. Chciałem zobaczyć jak się gra na 42 calach ale zepsułem sobie nagle grę. Czy o zbieg okoliczności i coś na steamie z update nawaliło czy co? Gra mi nie działa teraz nawet na samym laptopie :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 05 mar 2013, 19:53 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka

Dołączył(a): 05 mar 2012, 16:13
Posty: 363
Lokalizacja: Skyrim - Dragonborn Manor
Gra w: TES V Skyrim, TES IV Oblivion
Mam ten sam problem... kupiłem nowego laptopa... i nie wiem za cholerę dlaczego gra nie działa;/

jak się spr. w windowsie 7 karty graficzne?
i dlaczego w opcjach skyrima nie wykrywa mi żadnych kart graficznych?:(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 'Failed to initialize renderer' - pomocy
PostNapisane: 11 maja 2014, 16:33 
Casual
Casual

Dołączył(a): 11 maja 2014, 16:28
Posty: 1
tej nie trzeba instalować nic, wchodzisz w dokumentach w my games/skyrim i tam masz dwa pliki tekstowe-> prawy klik, odznaczasz opcję "tylko do odczytu", zastosuj. Robisz tak z oboma plikami, odpalasz giere i grasz. Pozdrawiam! :lol:

Patrz na daty postów, nie odświeżaj starych wątków.
Rosomaq


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules