|
Autor |
Wiadomość |
Olgjerd
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 24 mar 2015, 20:24 |
|
Mistrz pada |
 |
|
No, nie taki mały - jest aż dwa razy większy.
Góra |
|
 |
|
MatiLublin
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 11 kwi 2016, 16:45 |
|
Mistrz pada |
 |
Gra w: różne gry, w zależnosci od ochoty
|
Dobry; myślałem o alternatywnym wykorzystaniu kuszy celem skrytobójstw. Z racji tego, że jest to dosyć głośna broń, kluczowe byłoby szybkie ukrywanie się (stąd perki w iluzji - dla taniej i bezgłośnej niewidzialności i wyciszenia - oraz rzecz jasna w skradaniu). Oczywiście podbijanie umiejętności w łucznictwie oraz nieco w kowalstwie (ulepszanie krasnoludzkich kusz oraz wyrabianie bełtów). Nie wiem, czy zdecyduję się na lekki pancerz i związane z nim perki, czy też combo łachy+przemiana. Możliwe, że poszedłbym trochę w zaklinanie. Jako broń dwie kusze (strzelać naprzemiennie, aby uniknąć przeładowywania - da się tak w ogóle, bo nie wiem?), może jakiś mieczyk do obrony. Taktyka byłaby prosta - podkradnięcie się, strzał, zarzucenie niewidzialności, przeładowanie, strzał... Minimalny rozkład perków: http://chrizel.github.io/skyrim/#t/14/1q7qio,0,0,bk,0,83jncw,15hc0,0Pójdzie coś takiego, czy też zbyt skomplikowane?
_________________ Mati
|
|
Góra |
|
 |
Astral
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 11 kwi 2016, 18:40 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
Dołączył(a): 14 mar 2013, 13:58 Posty: 603 Lokalizacja: południe
Gra w: dobre rpg
|
Dwoma kuszami nie da się strzelać, chyba że istnieją mody. W skradaniu dorzuciłbym perk cichego skradania, niewidzialność wbił 5/5. Kowalstwo również możesz do smoczych wymaksować. Jeśli chodzi o iluzję to odradzałbym pakować w lewą stronę, chyba że wolisz pobawić się czarem 'spokój', wówczas strzelasz z kuszy ze spokojem  .
|
|
Góra |
|
 |
MatiLublin
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 11 kwi 2016, 18:55 |
|
Mistrz pada |
 |
|
Myślałem nie o strzelaniu naraz (oburącz), tylko: - strzał - zmiana broni na kuszę nr 2 - strzał - zmiana broni na kusze nr 1 Tylko pytanie, czy przy zmianie doszłoby do przeładowania?
Wyciszony ruch oznaczyłem, chyba, że chodzi koledze o ciszę. Podobno niewidzialność powyżej drugiego poziomu jest zbugowana i nie działa, ale nie jestem pewien (zaczytana plotka z neta).
Nie wiem, czy pójdę w zbroje, czy też w czary ochronne, więc zostawiam kwestię obu drzewek otwartą.
Lewa strona iluzji wyłącznie celem obniżenia kosztu many za niewidzialność (żeby bawić się uspokajaniem, musiałbym wykupić prawie całe drzewko - część wrogów wymagałaby bonusów z perków). Może się okazać, że musiałbym co kilka sekund rzucać zaklęcie niewidzialności, a bazowy koszt tegoż to ponad 300 punktów many.
_________________ Mati
|
|
Góra |
|
 |
Astral
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 12 kwi 2016, 04:17 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
Dołączył(a): 14 mar 2013, 13:58 Posty: 603 Lokalizacja: południe
Gra w: dobre rpg
|
Niewidzialność powyżej drugiego poziomu nie jest zbugowana, chyba że masz pirata. Co do iluzji, czar 'spokój' powoduje brak wrogości przeciwników, czyli strzelasz, podbiega do ciebie bandyta, pstryk rzucasz spokój i znowu strzelasz za x3. niewidzialność w tym wypadku nie jest koniecznością,możesz miksturki sobie zrobić niewidzialności, łatwo i dużo. Ale to twoja decyzja, czy lubisz magią się bawić, czy nie (przemiana, lekki pancerz), jeśli tak to ładuj w zaklęcia. Nie staraj się strzelać z dwóch kusz, jedna po drugiej, za dużo czasu ci to zajmie. Perk szybkie strzelanie załatwi wszystko 
|
|
Góra |
|
 |
Ian Shepard
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 04 lut 2017, 15:53 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
Dołączył(a): 27 lut 2012, 12:08 Posty: 365 Lokalizacja: Oko Grozy
Gra w: Dead Space, Divinity Original Sin
|
Możecie mi podpowiedzieć jak stosunkowo szybko wyexpić postać do 78 poziomu? Zależy mi na zabiciu legendarnego smoka dla osiągnięcia. W tej chwili mam 68 poziom, ale idzie to jak krew z nosa mimo iż po raz kolejny maksuje zaklinanie i kowalstwo (żelazne sztylety, a następnie zaklinanie ich).
_________________ ''Różnica między bogami, a demonami zależy głównie od punktu widzenia...''
- Lorgar, Prymarcha Legionu Niosących Słowo
Origin ID: pawulon87
|
|
Góra |
|
 |
MatiLublin
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 04 lut 2017, 16:37 |
|
Mistrz pada |
 |
|
Kowalstwo najlepiej maksować robiąc ebonowe (potem dedryczne) zbroje.
_________________ Mati
|
|
Góra |
|
 |
Ian Shepard
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 04 lut 2017, 17:27 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
Dołączył(a): 27 lut 2012, 12:08 Posty: 365 Lokalizacja: Oko Grozy
Gra w: Dead Space, Divinity Original Sin
|
MatiLublin napisał(a): Kowalstwo najlepiej maksować robiąc ebonowe (potem dedryczne) zbroje. Dużo szybciej idzie? Poza tym ebonowe mogę tworzyć od 80 lvlu kowalstwa, a daedryczne od 90 (nie mówiąc o dostępności materiałów). Nie chodzi mi stricte o rozwój kowalstwa, a o jak najszybszy leveling postaci do 87 lvlu bo samo kowalstwo maksuje od początku do maxa po raz któryś  . Każdy level już idzie bardzo wolno.
_________________ ''Różnica między bogami, a demonami zależy głównie od punktu widzenia...''
- Lorgar, Prymarcha Legionu Niosących Słowo
Origin ID: pawulon87
|
|
Góra |
|
 |
MatiLublin
|
Tytuł: Re: Poradnik Rozwój Postaci w Skyrim Napisane: 04 lut 2017, 19:02 |
|
Mistrz pada |
 |
|
Począwszy od któregos tam pacza przyrost doświadczenia w kowalstwie wiąże się z wartoscią wyrobu - czyli przez większość czasu robisz biżuterię (złote pierścienie i naszyjniki z jakimiś kamykami), a jak tylko uzyskasz możliwość wyrobu ebonowych, to koncentrujesz się tylko na nich.
_________________ Mati
|
|
Góra |
|
 |